С какво ви дразнят свекървите? – 150

• 43 082
  • 739
  •   1
Отговори
# 480
  • София
И какво като те дразни? Не си на 5, би трябвало да можеш да се владееш. Проблемът си е твой. Останалите не са длъжни да живеят според твоите разбирания.

# 481
  • София
Е, същото  е и със свекървите. Кога се владеят, кога не съвсем.

Последна редакция: нд, 15 окт 2023, 20:55 от Cuckoo

# 482
Тоест бихте издържали с години детето ви да трупа ли, трупа кг, но няма да кажете и думичка. Интересно.

# 483
После обаче всеки Божи ден това те дразни. Ще успеем ли да не изпуснем нито думичка с години? Ето това е въпроса, много е трудно, много.

Значи теб те дразни, ама ако и нея я дразни? Какво очакваш да се случи?
Аз лично бих разредила до минимум срещите с човек, който се дразни от мен. Защо да му го причинявам?
Много е трудно, съгласна съм. Но освен да се развалят отношенията друго, не знам дали може да се случи.
Моето пък дете в момента, в който реши че е надебелял, спира да яде. Ама съвсем спира. Тийнейджър е. И това защота някой доброжелател му е казал, че е дебел. Ами да ви кажа, по-страшно е. Подозирам близка роднина, която се възмущаваше колко много яде. Това да се счита като оплакване по темата.
Подкрепата и разбирането се усещат, даже няма нужда да се казва нищо. Или в краен случай - ако имаш нужда от мен, насреща съм.
Казването на голям човек, че е дебел, с какво му помага, питам? Сериозно, какво очаквате да се случи?
Сега редактирам, за да добавя. Единственото смислено е момичето да си пусне изследвания - пълен щитовиден пакет и кръвна захар и инсулин на гладно. И от там при добър ендокринолог. Как обаче караш пълнолетен човек да отиде на лекар, не знам.

Последна редакция: нд, 15 окт 2023, 14:50 от alex_jp

# 484
  • София
Тоест бихте издържали с години детето ви да трупа ли, трупа кг, но няма да кажете и думичка. Интересно.
Нарича се да знаеш кога да замълчиш.
Пак да попитам - нали говорим за възрастен, здрав психически човек?
Отделен въпрос е, че за да можеш коментираш чужд външен вид, собственият трябва да е на ниво. Иначе се получава "присмял се Хърбел на Щърбел".

# 485
Аз говоря за собствено пораснало дете. Естествено, че на други хора изобщо не бих се дразнила. Но виж, на дете тийн наистина може да се помогне все още ефективно. Там си струват всички усилия.

# 486
  • Пловдив
Казването на голям човек, че е дебел, с какво му помага, питам? Сериозно, какво очаквате да се случи?
Не, то няма проблем да ти го казват. Веднъж или два пъти. Или повече пъти, но отдалечено във времето. Но когато се случва редовно .... ми на дебелия му писва.

# 487
Янтра, а не би ли била загрижена за детето си, ако при него е наднорменото тегло? Честно, струва ми се странно.

# 488
  • Пловдив
Говорим за дете, поне тийнейджър нали? Бих му казала, и да го попита иска ли да вземем мерки. Ако иска - помагам, ако не - оставям го. Да речем съм го оставила, след един период, поне 3-4 месеца, до към 6 месеца ще го попитам пак. И така. Няма смисъл редовно да го дъвча, нищо няма променя.

# 489
  • София
Бъди загрижена колкото искаш. Стига да бъдеш и възпитана.
Предполага се, че възрастният загрижен има глава на раменете си и ще може да прецени кога става отровен и ще млъкне. Защото дозата прави отровата.

# 490
При тийн имаш известен шанс да определяш храненето му. При голям човек съвсем, нищо, да.

# 491
  • София
Куко не говореше за тийн, доколкото помня.

# 492
При голям човек вече семеен, в отделно жилище, без финансова зависимост и т.н. най-много да се стигне до отчуждаване, както често четем в СО.

# 493
  • София
То и при тийн вероятно ще се стигне. Кой родител каквото си направи.

# 494
Разбирам, значи и тийна да е 120 кг, вие ще го подкрепяте да си е такъв. Няма да се ядосвате никак, ще сте винаги усмихнати. Не хора, а желязо Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт