С какво ви дразнят свекървите? – 150

• 43 079
  • 739
  •   1
Отговори
# 495
  • София
Значи нищо не си разбрала. Днес не ти е ден.

# 496
Просто мисля, че при тийновете положението още не е безнадеждно. При големи хора - да, няма шанс.

# 497
С рогата напред рядко е ок. Имам за пример леля ми, която беше страшно жестока с дъщеря си точно в пубертета, и после дълго се чудеше къде е сгрешила.

# 498
Разбирам, значи и тийна да е 120 кг, вие ще го подкрепяте да си е такъв. Няма да се ядосвате никак, ще сте винаги усмихнати. Не хора, а желязо Simple Smile

От къде дойде този 120 кг. тийн?
Щото ако някой е 120 кг. в тийнейджърска възраст, то той е за лекар и лечение.

# 499
Оттам, че много жени твърдят, че дори при затлъстяване, ще споменават по веднъж на 6 месеца и толкова. Не е така лесно според мен. Ще споменават по-често, ако им се случи вероятно.

# 500
  • София
Разбирам, значи и тийна да е 120 кг, вие ще го подкрепяте да си е такъв. Няма да се ядосвате никак, ще сте винаги усмихнати. Не хора, а желязо Simple Smile

От къде дойде този 120 кг. тийн?
...
B2022 си го измисли, за да звучи убедителна.

# 501
Оттам, че много жени твърдят, че дори при затлъстяване, ще споменават по веднъж на 6 месеца и толкова. Не е така лесно според мен. Ще споменават по-често, ако им се случи вероятно.

Аз понеже знам, какво е, ще си прехапвам устата, всеки път като ми се прииска да кажа на някой, че е напълнял.
Защото съм прекратявала взаимоотношения заради такова нещо. Била съм и много слаба, и пълна също съм била, пак казвам огледало и кантар имам, няма нужда някой да ме уведомява за очевидни неща.

пп. подозирам, че ще ни изтрият заради офф топик.

# 502
Моята бъдеща снаха е слаба, висока, ходи на спорт и се стегна. И да се разплуе, няма да и кажа. Защото е чуждо дете. Но на собствена дъщеря бих казала, ако имам, че се самоубива с храна. Насаме. То не, че не знае, но едно е да се съгласи и да вземе мерки, съвсем друго е да ми отговори, че не и пука.
Трети вариант е да каже, че търси причината и проблемът не е лакомия.

# 503
Моя мъж е 114кг, но е висок и с едър кокъл. Изобщо не изглежда дебел, едно леко коремче има. Това с килограмите е много относително. Дебелия и болен човек е друго. Тогава има някакъв смисъл да дадеш съвет или насока, но до там. После изнервя и обижда, един вид като натякване.

# 504
Ужасно е родител да ти говори,че си дебела.Миналата година,след Ковид,напълнях ,имам си кантар и огледало,дрехите отесняха,виждам и усещам.С много усилия свалих част от килограмите,но не всички.Баща ми много държи да се обръща към мен с обръщението свинка дебела(в момента съм с 8 кг над обичайното тегло,бяха 15).Тази година няма да ги каним за коледно-новогодишните празници,и ние няма да ги посетим.Няма да можем да си вземем отпуска.Толкова по въпроса с ясното изразяване на мнение относно теглото на собственото  дете.Килограмите ще сваля,но горчилката остава.

# 505
Този баща си е невъзпитан по принцип.Никога в моя живот/ а съм над средна възраст/ не съм чувал някой да се обръща към друг човек с подобно обръщение.
Не само не трябва да общувате,но и не трябва да му говорите,като първо ясно  и пред свидетели обясните защо.
Критиката насаме и то от най-близките,няма нищо общо с обидите.

# 506
Извинявайте, но това че един баща е тотално невъзпитан, не значи, че всички останали хора са такива. Повечето са нормални и загрижени и едва ли ползват подобни епитети.

# 507
Това казах и аз.Че нормалните и възпитани хора,дори да критикуват,го правят по подходящ начин.

# 508
По темата за теглото имам доста примери, но ще спомена само един, защото става въпрос за публични личности, които сами излизат с имената и снимките си. Става дума за големия син на Мама Нинджа, Теодор. Млад мъж, програмист. Има период, в който изглежда просто отвратително с много, ама наистина много наднормено тегло. В един момент решава да отслабне, започва да спортува, да спазва хранителен режим, и сега изглежда отлично, като съвсем друг човек. Потърсете историята в нета, разликата е много сериозна. Това, заради което го пиша обаче, е че семейството му е било до него винаги с добро и подкрепа. Никога с обвинения, натякване и обиди.
Не ги познавам лично, но имаме общи познати и знам, че в тяхното многолюдно семейство е точно така - страховете и притесненията си остават за родителите, към децата - само подкрепа. Може би затова имат и такова хубаво излъчване - като семейство, и всеки поотделно. Засичала съм им децата по разни поводи - правят отлично впечатление.

# 509
Това казах и аз.Че нормалните и възпитани хора,дори да критикуват,го правят по подходящ начин.

Няма подходящ начин да кажеш на някого, че е дебел. Чакаш да придобие мотивация да отслабне и после съпортваш, както казва дъщеря ми. Дотогава си затваряш устата. И не се опитваш да му предлагаш дрехи във видимо по-малък размер.

Общи условия

Активация на акаунт