С какво ви дразнят свекървите? – 150

• 43 085
  • 739
  •   1
Отговори
# 510
Да, в един момент ТОЙ решава да отслабне. Не майка му и баща му...които и преди това ясно, че са били до него.

# 511
  • София
Скрит текст:
Това казах и аз.Че нормалните и възпитани хора,дори да критикуват,го правят по подходящ начин.

Няма подходящ начин да кажеш на някого, че е дебел. Чакаш да придобие мотивация да отслабне и после съпортваш, както казва дъщеря ми. Дотогава си затваряш устата. И не се опитваш да му предлагаш дрехи във видимо по-малък размер.
Точно.

# 512
Ирис, може на това момиче килограмите да не му се отразяват килограмите здравословно добре. Например моята дъщеря е с плоскостъпие, ставите се натоварват от излишните килограми процеса се задълбочава, дори и няколко да са, да не са 10. Знам го, защото и аз имам същия проблем. И ме е яд , че се тъпче с вредни въглехидрати, иначе натурата й не е да е пълна. Готвя месо, риба, зеленчуци, тя не си дояжда порцията, уж не е гладна и след час си маже филия. Аз самата виждам каква е разликата за мен по времето, когато бях 70 кила и сега, когато съм 57. Не можех да се навежда да си обуя обувките, краката ми отичаха, от както отслабнах дори и вълните ми намаляха, а не ставам по млада. А мастните клетки, натрупани от детинство после не могат да се разградят, само се смаляват. Според педиатърката също е добре да отслабне.

# 513
Е, как при 70 кг не може да си вържеш обувките? Бременна ли беше?
Аз съм 75 кг в момента. Никакъв проблем ни за клякане, ни за навеждане, връзване на обувки и т.н. Да, знам, че съм дебела, ама чак да не мога да си вържа обувките -не.

# 514
  • София
Каква педиатърка? Става въпрос за пълнолетна жена...

# 515
  • при късмета
Ако на близък теглото му е високо и видимо е заради здравословен проблем, бих наблегнала на вероятността  за проблема, а не на това, че е дебел и това би ме тревожило. Ако няма такъв то и да е дебел от ядене, каквото и да говориш е все едно.

# 516
Аз за мойта дъщеря говоря, тя е на 13. Не бях бременна, много ми отичаха краката, пусках си изследвания, всичко ми беше наред уж. И от както отслабнах, спряха да ми отичат толкова. Имам позната девойка, пълнолетна е, не желае да се обезкосмява, така си се харесва, ходи си и с къси полички, ако мойта дъщеря го прави не бих имала нищо против, неин избор. Но за неща, касаещи здравето й като цигари, алкохол, енергийни напитки, вредна храна бих се ядосвала и след като стане на 18 и мисля, че това е нормално.

# 517
По темата за теглото имам доста примери, но ще спомена само един, защото става въпрос за публични личности, които сами излизат с имената и снимките си. Става дума за големия син на Мама Нинджа, Теодор. Млад мъж, програмист. Има период, в който изглежда просто отвратително с много, ама наистина много наднормено тегло. В един момент решава да отслабне, започва да спортува, да спазва хранителен режим, и сега изглежда отлично, като съвсем друг човек. Потърсете историята в нета, разликата е много сериозна. Това, заради което го пиша обаче, е че семейството му е било до него винаги с добро и подкрепа. Никога с обвинения, натякване и обиди.
Не ги познавам лично, но имаме общи познати и знам, че в тяхното многолюдно семейство е точно така - страховете и притесненията си остават за родителите, към децата - само подкрепа. Може би затова имат и такова хубаво излъчване - като семейство, и всеки поотделно. Засичала съм им децата по разни поводи - правят отлично впечатление.

Точно пък Мама Нинджа, която си размята семейството из интернет пространството неизвестно с каква цел, няма как да ми е пример.
Добре, за килограми е забранено да се говори. Ако пълнолетното ви дете обаче прекалява с алкохол и цигари, употребява наркотици или залага - пак ли деликатно ще си мълчите?

Последна редакция: пн, 16 окт 2023, 18:54 от Dincho

# 518
  • Melmak
Сега пък да ви кажа аз..
тази тема на къде е избила, докато не съм ви чела 1-2 седмици..
Преди (около студентски години и малко след това) пиех много, преяждах, тъпчех се с боклуци, сцепвах се от работа. Не спях добре, само работа, пиене, излизане и полуфабрикати. Спорт 0. И станах дебела. Майка ми го виждаше. Всички го виждаха. Дали слушах “недей да пиеш толкова”?? Не, правех си каквото искам. На пълнолетен човек трудно можеш да му дадеш наставление да спре да се напива всяка вечер или да хукне на фитнес. Не става, защото решил ли е да прави това, което прави.. няма как да спре. Точка. Майка ми пък много пуши, ама като й кажа да намали цигарките и .. не.  Не чува.

# 519
Бързаме да станат пълнолетни, а слеь това ситуацията е шах- мат😞.

# 520
Цялата истина е, че тук една жена сподели перипетии около сватбата на дъщеря си. И тутакси беше организирана хайка за лов на вещици, заради едно непрецизирано изречение.

# 521
Ама дайте някоя свекърва!

# 522
  • при късмета
Цялата истина е, че тук една жена сподели перипетии около сватбата на дъщеря си. И тутакси беше организирана хайка за лов на вещици, заради едно непрецизирано изречение.
Поне споделилата осъзна, че е в грешка, защото поста ѝ завършване с апломба, че младите видите ли не винаги се справяли сами. Явно не се справят като им се "помага", а не като се организират сами.  Критиките към собственото дете, съвсем отделно можеше да ги спести

# 523
Поне споделилата осъзна, че е в грешка, защото поста ѝ завършване с апломба, че младите видите ли не винаги се справяли сами. Явно не се справят като им се "помага", а не като се организират сами.  Критиките към собственото дете, съвсем отделно можеше да ги спести
Споделилата съвсем тактично замълча, за да не бъде изгорена на форумската клада...

# 524
  • Melmak
Дами, аз съм тази бъдеща булка, която писа, че се притеснява от организацията и намесите на свекървата. В чужбина сме на почивка, интернетът е бавен и ограничен тук. Мм ми даде пръстен. ☺

Аз няколко дни дори не пусках уай фая от хотела, на мноого яка дестинация сме и обикаляхме по цял ден, вечер просто се прибирахме да хапнем и да спим. На никой не казах. Един ден споделих няколко снимки във фб с пръстена. Майка ми няма фб, свекърва ми има, но не е особено активна. В крайна сметка след още ден-два писах на майка ми вайбър и й казах. Свекърва ми последна разбрала, мм явно вчера й е пратил снимки. И сега май е обидена, че тя пак последна е разбрала. Видях, че ми е писала коментари днес под снимките във фб, хубави пожелания. Ама казала на мм “аз пак последна научих”… не искам да обидя никого.. просто сме на много яка ваканция и въобще не съобразявам нищо, изживявам си моментите..

Общи условия

Активация на акаунт