Момиченце или момче, мама мечтае само то да е добре! (Тема 4/ януари 2024г.)

• 44 164
  • 764
  •   1
Отговори
# 165
Здравейте, момичета! Отдавна не съм се включвала. Ние чакаме момченеце 💙. Миналата седмица го съобщихме и на близките ни, като за целта използвахме конфети с пушек. Едните конфети останаха неразопаковани, както и един балон. Прикачвам снимки. Ако някоя от вас чака момченце и иска по този начин да съобщи на приятелите/близлите си, нека ми пише и ще и ги изпратя (само доставката ще си плати). 😊

Ох, бих се възползвала ако ми потвърдят другата седмица , че и при нас е момче 🙈 много хубава идея ❤

# 166
Добре, ще очаквам да ми пишеш, ако ви потвърдят, че ще е юнак. 🥰
Здравейте, момичета! Отдавна не съм се включвала. Ние чакаме момченеце 💙. Миналата седмица го съобщихме и на близките ни, като за целта използвахме конфети с пушек. Едните конфети останаха неразопаковани, както и един балон. Прикачвам снимки. Ако някоя от вас чака момченце и иска по този начин да съобщи на приятелите/близлите си, нека ми пише и ще и ги изпратя (само доставката ще си плати). 😊

Ох, бих се възползвала ако ми потвърдят другата седмица , че и при нас е момче 🙈 много хубава идея ❤

# 167
Мина моята втора ФМ. С бебето всичко е наред. Но имам скъсена шийка 28.6 мм в 22+2 седмица. Изписа ми утрогестан вагинално всяка вечер до 34 г.с. и проследяване отново след 3 седмици. Много се притесних, защото имам едно раждане в 36 седмица. Питах дали от претоварване се е получило, но не се знаело, можело и съединителната ми тъкан да е такава. Ако продължава да се скъсява, ще се наложи серклаж, но чета че се прави до 24 седмица, а аз на следващото мерене ще съм в 25.
Моля, споделете вашите шийки колко мм са? 
Забравих да питам дали се налага повече лежане сега, дали мога да пътувам, следващата седмица имам неизбежно пътуване до другия край на България.

# 168
Как ти я мериха?
Утрогестана е химически серклаж един вид, но няма същия ефект доколкото знам. Мисля,че имаше някакъв вид и за след 24гс,но разрови и провери... Аз не бих пътувала и не бих се движила много много пеша , също доколкото знам не трябва много да седиш, а да лежиш,защото иначе се натоварва шийката.

# 169
Как ти я мериха?
Утрогестана е химически серклаж един вид, но няма същия ефект доколкото знам. Мисля,че имаше някакъв вид и за след 24гс,но разрови и провери... Аз не бих пътувала и не бих се движила много много пеша , също доколкото знам не трябва много да седиш, а да лежиш,защото иначе се натоварва шийката.
Вагинално я измериха

# 170
А за киселините някой питал ли е АГ какво може да се взима...вече хлябната сода не помага,а доста често ме мъчат
Мен много ме мъчат също - с първата бременност беше нетърпимо последният месец. Сега ми прави впечатление, че когато усетя киселини и си взема лукче, много ми помага. Не знам каква е логиката, но наистина ме облекчава. Изпробвай да видиш дали и при теб ще има ефект.

# 171
Мина моята втора ФМ. С бебето всичко е наред. Но имам скъсена шийка 28.6 мм в 22+2 седмица. Изписа ми утрогестан вагинално всяка вечер до 34 г.с. и проследяване отново след 3 седмици. Много се притесних, защото имам едно раждане в 36 седмица. Питах дали от претоварване се е получило, но не се знаело, можело и съединителната ми тъкан да е такава. Ако продължава да се скъсява, ще се наложи серклаж, но чета че се прави до 24 седмица, а аз на следващото мерене ще съм в 25.
Забравих да питам дали се налага повече лежане сега, дали мога да пътувам, следващата седмица имам неизбежно пътуване до другия край на България.
Каква ти е причината за раждането в 36? Пак ли заради скъсена шийка?

# 172
Какъв е нормалният размер на шийката след 20-та седмица? Кога се говори за скъсена?

# 173
Каква ти е причината за раждането в 36? Пак ли заради скъсена шийка?
Не знам каква е причината, никой не ми каза. Просто се събудих една сутрин с болки, отидох до болницата и бях с 5 см разкритие. Лежах 3 дни за задържане и на четвъртия ден ми беше секциото.
Нормален размер не знам точно за тази седмица, но обикновено е 3-4 см. Моята е под 3. За първи път ми е мерят, не знам и колко е била в началото.

# 174
Със скъсена шийка е добре да лежиш колкото можеш повече,пътуването не е препоръчително.

# 175
MamaKika говори си със следващия и ако трябва напряво серклаж докато не е късно вече. Най-вероятно и предния път ти се е скъсила. Моя я мери всеки път, не вагинално, но я изкарва различно 38-40.

# 176
Моята шийка е 4 см в 20г.с. Лекарят каза, че е напълно нормална като размер.

# 177
  • София
Здравейте,  днес бях на преглед и сега съм притеснена. С бебето всичко е наред, отговаря си и тежи около 300 гр. Притеснението ми идва от шийката, не е скъсена, но е по-широка в началото,  иначе е затворена. Трябва да лежа, ще пия магнезий 3×2, дуфастон 2×1 и на 18.09 живи и здрави  съм на втора фетална, да видим там какво ще кажат. Лекарката се надява нещата да се потушат, да видим.

# 178
Логиката за лукчето е, че когато се смуче се отделя слюнка, която се преглъща. Слюнката е алкална и неутрализира киселините на стомашния сок. Аз също имам ужасни киселини, особено като си легна вечер, често и през нощта се събуждам от парене в гърлото.. Хапвам малко краставица или дъвча дъвка ако имам. Газирано също помага, но гледам го избягвам..
А за киселините някой питал ли е АГ какво може да се взима...вече хлябната сода не помага,а доста често ме мъчат
Мен много ме мъчат също - с първата бременност беше нетърпимо последният месец. Сега ми прави впечатление, че когато усетя киселини и си взема лукче, много ми помага. Не знам каква е логиката, но наистина ме облекчава. Изпробвай да видиш дали и при теб ще има ефект.

# 179
Момичета, има ли някой да пие този Магнезий?
https://nowfoods.bg/product/now-foods-magtein
По аптеките са започнали поетапно да зареждат Магнерот, но в малки количества.

Общи условия

Активация на акаунт