Момиченце или момче, мама мечтае само то да е добре! (Тема 4/ януари 2024г.)

• 44 174
  • 764
  •   1
Отговори
# 195
Аз съм от Ямболска област и ходя при една в Ямбол...която използвам от самото начало за болнични...иначе в Бургас ходя при Мануелян на частно и съм много доволна от нея...ако можеше да ми дава болнични щях да се измества при нея по ЗК...но пак си ходя при нея се на частно....много е мила,внимателна, търпелива и обяснява всичко без да ти се нерви насреща...

# 196
И аз съм тотално разочарована от днешния ми преглед при АГ по ЗК...днес трябваше да ида за да ме настанят фиктивно в отделение и да имам и преглед....отидох цял коридор момичета чакат за същото.. от там ме вкараха вътре и АГ ме препрати на сестрата да ми вземе влагалищен секрет,кръв и урина...от там пак ме изхвърлиха да чакам.. и аз си чакам търпеливо,защото мисля,че ще имам преглед ...извикаха ме и АГ ми вика давай по бързо да направим снимка не ехографа,че трябва да досието за постъпване...лягам мери бебето,пуска пулса и ми вика айде бързо излизай,че гледай колко народ има..в 20+6 г.с и единственото,което разбрах е че бебчето отговаря на 22+1 г.с.. опитах да питам за пол...въпреки че го знам от Мануелян и е потвърден от прена тест.но АГ по ЗК незнае,че ходя и другаде и така уж да питам. . Смъмри,че не се виждало...от там се опитах бутайки ме навън към вратата да и кажазче имам някакъв дискомфорт в пикочния мехур и пътища и че като пишкам струята е много по слаба,но нямам парене.. исках да я питам да вземе цервикален секрет за уреа и Мико ..тя ми отвърна троснато,че било нормално,бебето било голямо вече и притискало пикочния мехур да съм пиела но шпа...нито успях да кажа че съм ходила на нефролог,нито да питам за нещо за Тея киселини....пък да не говорим за мерене на шийка...или гледане на кръвоток...добре че на 14ти съм при Мануелян ,а тя е супер мила и ще я попитам за всичко,което ме притеснява
upincloudnine ти какво пиеш кажи с какво да го заместя тоя магнерот.  Пия магнерич сега,ама въобще не усещам полза с магнерот по добре се чувствах
Моята женска консултация представлява да ми премерят кръвното, корема и теглото 🙃 ако питам защо това е така, или защо онова ме боли, сестрата просто казва “нормално е” и до там, за без пари толкос, дето са казали хората 🥲 Ако искам изобщо да ме гледат на ехограф за две минутки и просто да го видя че е живо +20 лв. Ама аз и на това съм доволна, поне не ме карат да си плащам болничния, че гледам е практика. Ако не други поне доктора винаги си е вдигал телефона като ми е трябвало. Не знам изобщо от здравната каса какво им изплащат, сигурно са някакви смешни стотинки, затова го намирам за нормално. За мое спокойствие ходя и на частни прегледи и поне там съм доволна, че съм попадала и на такива дето хем си плащаш хем нищо не получаваш насреща.

# 197
Аз няма да ти казвам и кръвното как ми мерят....някакъв счупен апарат електронен и като го сложиха и показа 145 на 115 и аз и казвам,че никога през живота си не съм имала такова кръвно,че моето е 100/60 110/70 и понякога даже пада на 90/60 и тя ми отговаря,а той този апарат показва повече ще пиша в картона,че ти е 120/80 викам и ама то и толкова не е..после отвън докато ми оправяха документите една друга сестра ми вика дай да го премеря с такъв със слушалки и беше 100/60...нямам думи...когато кажа за някакъв дискомфорт отговора е същия като при теб...нормално е...и аз затова ходя и на частно...но пък днес като видях бебка даже и за 1 секунда...дори незнам коя част от нея видях беше толкова бързо измерването...но накрая видях и гръбначен и чух сърчице пак ми стана едно хубаво

# 198
Много неприятно! Моя АГ също ме следи по каса, но винаги обяснява каквото питам отговаря. Ако имам въпроси обяснява, дава съвети. Изобщо не ме претупва има достатъчно време за преглед. Понеже знае,че пътуваме от Благоевград дори и малко да закъсняваме заради пътя няма никакъв проблем. Най- много съм чакала 10-15 минути.

# 199
Мале като ви чета и ми става лошо. Добре ,че с моята не е така . Ходя по ЗК болнични единствено плащам 20 лв ,но всеки път ехографски преглед, пуска да чуя сърцето, мери го ,оглежда го ,отделно ме тегли,отговаря на всички въпроси и също ,ако се наложи по телефона ми отговаря винаги. На частно не съм ходила освен ФМ при Иванов ,но то няма как иначе

# 200
Е при мен не е така положението...въобще никакво внимание...даже ако не бяха болничните щеше да ме вика през 2 месеца...но пък плащам 10 лв на месец и имам болничен...вече втори път ме водят фиктивно в отделение и ми пускат и допълнителни изследвания,защото иначе няма как да ме приемат...болницата е частна и така точат здравната каса...

# 201
На мен ще ми се налага да ходя на телк ,че няма да ми стигнат болничните от комисията. Но моята не преглежда в болницата, а в МЦ ,иначе и мен сигурно щеше да ме води в болница фиктивноп,та да не ходя на телк

# 202
Да точно затова ме види в отделение ...в началото преди първия болничен  ме водиха 5 дни и сега ще се водя 4 дни...
Някой да е приемал нутри маг...на приятелка са и изписали това,а аз за първи път го чувам ...
Аз и не разбирам нищо от формите на магнезия,ама в този пише няколко

# 203
Аз приемам Магнезиев диспорал, което четох, че се равнява на 9 хапчета Магнерот. Много по концентриран е. Много рядко се случва да имам като пред менструални болки като в яйчниците както при цикъл, което всъщност е контракция. На прегледите винаги е спокойно без контракции. Предния пър имах още от 4 месец контракции.

# 204
Момичета, днес купих Магнерот в София от аптеки Субра. Явно наистина са заредили.

# 205
Момичета, за гърло какво можеше да се пие/смуче, че Док не ми вдига?

# 206
И аз съм тотално разочарована от днешния ми преглед при АГ по ЗК...днес трябваше да ида за да ме настанят фиктивно в отделение и да имам и преглед....отидох цял коридор момичета чакат за същото.. от там ме вкараха вътре и АГ ме препрати на сестрата да ми вземе влагалищен секрет,кръв и урина...от там пак ме изхвърлиха да чакам.. и аз си чакам търпеливо,защото мисля,че ще имам преглед ...извикаха ме и АГ ми вика давай по бързо да направим снимка не ехографа,че трябва да досието за постъпване...лягам мери бебето,пуска пулса и ми вика айде бързо излизай,че гледай колко народ има..в 20+6 г.с и единственото,което разбрах е че бебчето отговаря на 22+1 г.с.. опитах да питам за пол...въпреки че го знам от Мануелян и е потвърден от прена тест.но АГ по ЗК незнае,че ходя и другаде и така уж да питам. . Смъмри,че не се виждало...от там се опитах бутайки ме навън към вратата да и кажазче имам някакъв дискомфорт в пикочния мехур и пътища и че като пишкам струята е много по слаба,но нямам парене.. исках да я питам да вземе цервикален секрет за уреа и Мико ..тя ми отвърна троснато,че било нормално,бебето било голямо вече и притискало пикочния мехур да съм пиела но шпа...нито успях да кажа че съм ходила на нефролог,нито да питам за нещо за Тея киселини....пък да не говорим за мерене на шийка...или гледане на кръвоток...добре че на 14ти съм при Мануелян ,а тя е супер мила и ще я попитам за всичко,което ме притеснява
upincloudnine ти какво пиеш кажи с какво да го заместя тоя магнерот.  Пия магнерич сега,ама въобще не усещам полза с магнерот по добре се чувствах
Кофти но масово са така... Също съм от Бургас. Аз ходя при Давидова и тя е така, затова ще отивам при Йорданов. Ти при кой Д-р си.

За Давидова май предимно негативни отзиви чувал напоследък.
А иначе за МД Варна, беше питано- аз съм при Капка Атанасова, доволна съм- спокойна е, случвало ми се е по Вайбър да и пиша, връща отговор. Чака се понякога- около 30 мин ми се е случвало да закъснее с часовете, но не ми е толкова болка на мен. Не е всеки път.

# 207
Кофлет за болката, иначе инфлуцид и тонзилотрен помагат доста

# 208
Исла мус за смучене е ок, аз правя гаргара и с прополисова тинктура /без да поглъщам/.

# 209
Понеже мен ме боли гърлото от около една седмица, нито имам температура нито други оплаквания, започнах с тонзилотрен и лукчета-не помогнаха.
Взех си инфлуцид и хербитусин за гърло-отново ефект нямаше. Консултирах се с АГ изписа ми орофар спрей и таблетки за смучене- и двете са с лидокаин. За тях по-добре се посъветвай. Просто при мен от хомеопатия и билкови таблетки нямаше резултат.
Иначе фитолор, исла, тонзилотрен, инфлуцид, прополки и кофлет са или хомеопатия или билкови и няма проблем да се смучат.
Иначе вмятане- като попитах в аптеката, даже три аптеки, никой не искаше да ми даде абсолютно нищо, ама абсолютно 😂😂😂

Общи условия

Активация на акаунт