Момиченце или момче, мама мечтае само то да е добре! (Тема 4/ януари 2024г.)

• 44 176
  • 764
  •   1
Отговори
# 210
Момичета, за гърло какво можеше да се пие/смуче, че Док не ми вдига?
Понеже мен ме боли гърлото от около една седмица, нито имам температура нито други оплаквания, започнах с тонзилотрен и лукчета-не помогнаха.
Взех си инфлуцид и хербитусин за гърло-отново ефект нямаше. Консултирах се с АГ изписа ми орофар спрей и таблетки за смучене- и двете са с лидокаин. За тях по-добре се посъветвай. Просто при мен от хомеопатия и билкови таблетки нямаше резултат.
Иначе фитолор, исла, тонзилотрен, инфлуцид, прополки и кофлет са или хомеопатия или билкови и няма проблем да се смучат.
Иначе вмятане- като попитах в аптеката, даже три аптеки, никой не искаше да ми даде абсолютно нищо, ама абсолютно 😂😂😂

И на мен в аптеката нищо не ми дадоха, дори тонзилотрен не били сигурни, та се сетих да питам тук, че знам, че имаше момичета, дето вече го минаха този вирус 😅

# 211
Момичета, за гърло какво можеше да се пие/смуче, че Док не ми вдига?

На мен доста ми помага гаргара с лайка и сода, също има един спрей с невен и прополис на Хиги, за който доки ми потвърди, че е ок.

# 212
Момичета, какво друго се изследваше заедно с вит. Б12, за да се водеше реално наличието му в организма? Беше писано, но не съм го запазила!
Вие подстригвате ли се или ще се подстригвате ли до края на бременността?

# 213
Момичета, какво друго се изследваше заедно с вит. Б12, за да се водеше реално наличието му в организма? Беше писано, но не съм го запазила!

По втория въпрос - във вторник имам час за фризьор и ще си отрежа косата. Подстригвах се и с предната бременност. Това са суеверия.

# 214

Да, разбира се. Даже ако се погледне научно на въпроса, когато се подстригва косата, повече витамини и минерали ще останат за женския организъм и за този на бебчето.

# 215
Не знам какво е коментирано, но попринцип б12 е хубаво да се изследва и фолиева киселина, както де гледа и MCV в кръвната картина. Това е, когато се гледа за анемия.
Иначе аз вече се подстригах, даже и терапия ми направиха, защото аз бях с много изтощена и нацъфтяла коса.

# 216
Бяха някакви показатели свързани с Б12, както към желязото е феритина и трансферина, но не ги помня.

# 217
B12 се изследва задължително с хомоцистеин.

# 218
Е не е чак задължително. В12 си е В12, вече ако има съмнения за анемия или имаш мутация мтхфр, тогава е хубаво с фолат, хомоцистеина обикновено е нарушен когато има недостиг на някой от витамините.

# 219
Е не е чак задължително. В12 си е В12, вече ако има съмнения за анемия или имаш мутация мтхфр, тогава е хубаво с фолат, хомоцистеина обикновено е нарушен когато има недостиг на някой от витамините.
Аз така знам от д-р Кадъм, лека ѝ пръст, която беше специалист генетик по Б12, винаги ми е казвала с хомоцистеин. Вече ако скоро съм изследвала и ми е бил ок, съм си пускала и аз само Б12, но ако никога не е правен, или при по-дълъг период е добре, за да се види реалното състояние на Б12. Пример - мм беше с Б12 450 някъде, което звучи доста добре и никой няма да му назначи допълнителен прием, обаче хомоцистеинът му беше 13 и д-р Кадъм му даде, а заедно с него и други добавки точно за понижаване на хомоцистеина. Той наистина е свързан и с други процеси, но го гледат и в комбинация с Б12 точно, за да се види цялата картина. Simple Smile Иначе отново тя имаше един хубав списък и с ТЖСК и ЖСК, желязо, вит.Д, фолат и тн. Аз сега през бременността изкарах добър Б12 и хомоцистеин за първи път, защото съм сериозна с добавката, но тази седмица съм отново на контрола, та ще видя дали нещата са все още така.

# 220
В суеверия не вярвам, мразя ги и ако някой се опитва да ми втълпява някакви директно го отсичам. И след като се роди детето няма да правя нищо от суеверие.

Суеверие = “суетна вяра”

# 221
Това с фиктивното постъпване в болница е ужасно, че чак и цял коридор чакащи за същото. Как може никой до сега да не е сигнализирал?? Сори, ама не е нормално! После няма пари за детски отделения, за животоспасяващи лекарства и т.н. понеже касата се точи безскрупулно. Нещастна история!

# 222
  • София
А защо е нужно фиктивен престой в болница, вместо болничен от ЛКК?

# 223
Сигурно няма такава комисия там.

# 224
Б12 с фолиева киселина и хомоцистеин...хомоцистеина е свързан с висок риск от ССР...хомоцистеина не е свързан само с б12,а със всички витамини от б групата ..моя последния път беше около 4.4 което беше малко под долна граница...
Лежиш фиктивно,защото в тази болница може болничен само 3 месеца с ЛКК...и след като лежиш ти дават нови 3 месеца..
Реално
пускат страшно много изследвания,които поне са в плюс

Общи условия

Активация на акаунт