Момиченце или момче, мама мечтае само то да е добре! (Тема 4/ януари 2024г.)

• 44 216
  • 764
  •   1
Отговори
# 270
  • София
А шийката как се мери?
Може с вагинален, може и с коремен ехограф, като по-точно се измерва с вагиналния.

# 271
А шийката как се мери?
И на мен с коремен ми я мерят. Ако е добра апаратурата, следва да няма отклонения и да си е точно.

# 272
А шийката как се мери?
На мен ми я мери на вагинален ехограф всеки месец на ЖК
А предните пъти колко е била?
На мен на 7.09.на феталната я измериха 28.6
На 11.09 на ЖК я измериха 31 мм.
И двата пъти вагинално, при различни доктори, като лекаря каза, че една шийка може да се скъсява, но не и да се увеличава.... иди разбери после кое е вярното измерване. Каза, да не се притеснявам, всичко е наред, дори не ми препоръча само лежане. Започнах утрогестан вагинално, по-висока доза магнезий и силно се надявам да не се скъсява още, че доста се бях ошашкала. Иска ми се да вярвам на по-дългата шийка.

# 273
Записвам се и аз с 2-ра фетална. Мина много добре, въпреки че и аз се притеснявах няколко дни преди това. Бебка е вече 527 гр в 22 г.с.+3.
Всичко е перфектно, плацентата се е вдигнала, шийката ми я измериха на коремен ехограф 43 мм. Единствено в края на прегледа коремът ми беше станал много твърд и докторът каза да не го пипам много много, че явно съм по-чувствителна и веднага реагира. Даже още го усещам по-твърд та днес цял ден ще си почивам и се надявам да отмине. Пия си и 3х2 магнезий.

Смятах, че 9 дни няма да ми стигнат за болничните. Някоя от вас знае ли дали е много хамалогия да се отиде на ТЕЛК за продължаване ?

# 274
Моето бебе от 16-17 г.с. го усещам леко, а от там нататък е истински акробат. Всеки ден рита, мърда, изкривява ми корема, идва ту от едната страна, ту от другата. Корема ми не е голям, а съм в 23 г.с., даже един консултант в бебешки магазин предположи, че ще раждам февруари, март, и аз "ами не, доста по-рано" 🤣🤣
Преди няколко дни беше подпрян лаптопа на корема ми и бебешона такъв силен ритник ми цапна, че буквално го заклати назад. 😅
Но шпа не съм пила до сега, но като ми се втвърди и надуе корема най-вече вечер пия Магнерота.

# 275
Миналия месец беше 29 мм, в началото на бременноста започнах с 37 мм .
А шийката как се мери?
На мен ми я мери на вагинален ехограф всеки месец на ЖК
А предните пъти колко е била?
На мен на 7.09.на феталната я измериха 28.6
На 11.09 на ЖК я измериха 31 мм.
И двата пъти вагинално, при различни доктори, като лекаря каза, че една шийка може да се скъсява, но не и да се увеличава.... иди разбери после кое е вярното измерване. Каза, да не се притеснявам, всичко е наред, дори не ми препоръча само лежане. Започнах утрогестан вагинално, по-висока доза магнезий и силно се надявам да не се скъсява още, че доста се бях ошашкала. Иска ми се да вярвам на по-дългата шийка.

# 276
На мен още никой не ми е мерил шийката...или поне не са ми казвали...утре съм на ФМ и ще ми я премерят.. дано всичко е наред...и аз съм същата работа ..корема ми е на топка и се притеснявам,дори немога да разбера защо .. в понеделник си бях на ЖК и видях бебчето...АГ по ЗК каза всичко е наред...
Как се следи в къщи с глюкомера кръвната захар...четох че се мери преди ядене и после 1 час след ядене и 2 часа след ядене...защото като ти правят обременяване нали е на 60та минута и на 120минута и някой хора имат отклонение на първия час,а някой на втория...

# 277
  • София
Момичета може ли някоя да ми обясни как се прави това изледване защото доки каза като стана 25 г.с. да го направя обясни ми да ходя в лабораторията гладна

Обясниха ми, че трябва да си взема пакетче глюкоза от аптеката предварително. В деня на изследването отиваш рано сутринта в лабораторията на гладно и ти взимат кръв. След това изпиваш пакетчето с глюкоза разтворено в малко водичка и стоиш в лабораторията, за да ти вземат кръв отново на първия и на втория час след изпитото. Целта е да проследят какви са стойностите на кръвната захар на гладно и как се променят във времето след прием на нещо, което и влияе Simple Smile

# 278
Баба ми има глюкомер...сутринта се боднах на едната ръка на безименния пръст показа 4.5,а на другата отново на безименния 5.7...пробвах и трети път показа 5...това е като лабораторийте незнам на кой резултат да вярвам.

# 279
Баба ми има глюкомер...сутринта се боднах на едната ръка на безименния пръст показа 4.5,а на другата отново на безименния 5.7...пробвах и трети път показа 5...това е като лабораторийте незнам на кой резултат да вярвам.

Моят ендокринолог ми назначи изследване за инсулинова резистентност още в третия месец. Резилтатите бяха доста близки да горните граници, но все пак в нормата. Обясни ми, че за сега това не е проблем, но иска всеки месец да пускам и кръвна захар за да следим стойностите. Моите стойности в третия бяха 5.60, в четвъртия 4.78, а сега в началото на петия пак беше 5.35. Лекаря каза, че щом не се качва над 6.00 всичко си е наред. Но ще продължавам да я следя, понеже имало възможност по време на бременността да се развие гестационен диабет. Така че твоите стойности са си ок, но за по-голямо успокоение си пускай кръвни изследвания Wink

# 280
Аз пусках преди две седмици изследвания за инсулинова резистентност.. инсулина ми беше 6 и нещо...почти 7...гликирания хемоглобин 4.6,захарта тогава е била 5.06,а. хома индекс е 1.6.. имам пускани същите неща 6 месеца преди да забременея и тогава дори са били малко по високи стойностите...но тази кръвна захар сутрин на гладно прочетох,че при бременност не трябва да е над 5.1...утре на ФМ ще питам и АГ,а след седмица съм пак при ендокринолога и ще питам и него

# 281
А моята кръвна захар от 4.56 някъде миналия месец е паднала на 3.5, вчера правих кръвни. Това как става пък не знам, а не е като да не ям сладко. 😅

# 282
Не че да те плаша,ама и ниска не било хубаво ... Хипогликемията също можела да е симптом на гестационен диабет...ама моята първите три месеца от бременността все беше под 4..сега е все над 5...незнам вече...

# 283
Аз като я засичах с глюкомера тези дни и беше добре малко под 5 на гладно и малко над 5 един час след хранене и не знам защо така излезе последния път в лабораторията на гладно, не бях яла нищо, което би могло да я вдигне от предния ден.... Може би най-добре би било да се направи това обременяване, на мен хич не ми се искаше и все се надявах да го избегна, но явно няма как, в групата на голямото ми дете четох стари коментари от преди години и имаше доста жени, на които на гладно им беше висока стойността, но после след обременяването си беше наред, други пък на гладно е било добре, но след обременяването е показало високи стойности, така че явно трябва да се направи това изследване, за да се прецени най-точно има или не проблем...

# 284
Да може сутрин на гладно да е добре но на 60тата или 120тата минута да е зле ..а само един резултат да е извън норми се считали за гестационен диабет...четох че когато следиш с домашен глюкомер на гладно трябва да е до 5.1,1час след храна под 8,а на втория час под 6.7...утре ще пробвам

Общи условия

Активация на акаунт