Момиченце или момче, мама мечтае само то да е добре! (Тема 4/ януари 2024г.)

• 44 521
  • 764
  •   1
Отговори
# 420
Момичетата които усещате вече активно бебчета ,като мен ли сте...моето бебче като започне да мърда и мърда по 1 час ,че и повече без да спре...побутвания едно след друго,а понякога навсякъде един след друг удари...ляво,дясно в средата...сигурно се върти...и така почти цял ден...вие така ли сте или усещате по няколко удара и после спира...

Ден с ден не си прилича,ако аз самата съм по-активна през деня ,той не е и вечер когато спра е супер активен -особено като си легна и се почва едно мятане навсякъде,направо ми изкривява корема . Има дни когато почти не го усещам,само едва едва побутва ,което си обеснявам с това че се е завъртял с гръб...

# 421
  • София
В неделя посред нощ 1ч шутове. Вчера до обяд не се спря това дете. Постоянно се раздвижвах малко поне да се успокои. Следобед влязох да си взема душ, заспа. Бях ма фетална, не искаше да се буди. Снощи цяла нощ нищо. Днес слаба работа, побутна 2 пъти. Явно всеки ден е различно 😂 аз нямам против. Ако всеки ден без почивка се бие…. сигурно няма да е много комфортно.

# 422
При мен направо ми се присвива корема все едно...кълбета ли прави незнам,ама ходи до където може из целия ми корем...побутва едно след друго на съвсем различни места...до скоро като започнеше ме побутваше само на едно и също място..сега навсякъде

# 423
А някой бебок да рита най-ниско долу на изхода? Точно там го усещам, сякаш ще излезе, като пулсации, вибрации не в срамната кост, а още по-долу на изхода.
Чак се притеснявам

# 424
А някой бебок да рита най-ниско долу на изхода? Точно там го усещам, сякаш ще излезе, като пулсации, вибрации не в срамната кост, а още по-долу на изхода.
Чак се притеснявам

Аз съм с близнаци и единия го усещам по същия начин. Питах АГ дали е нормално, каза, че всичко е наред ако няма болка.

# 425
  • София
И при мен всеки ден е различно, но усещам ясно когато се върти, даже ми се надига корема и става буцичка (сякаш си вири дупето), после следва малко затишие и се започва с ритниците. Има моменти когато рита на едно място, а в други усещам навсякъде бутания.

# 426
Няма да правя трета ФМ, предишния път не съм правила, а и др.Павлова каза, че спокойно мога пак да пропусна. Чудя се дали да направя фетална ехокардиография?! Нямам препоръка от доктор да ходя, но ми се полага от допълнителното здравно и ще е по-скоро още един ехограф, на който да си видя бебчето. Иначе с АГ ще се виждам още около 3 пъти до края, живот и здраве.

Аз съм вече в 26г.с и все повече ми натежава тумбака, става ми все по-трудно и да се въртя в леглото, пуфкам, пъшкам. Едвам вдигам детето вече (почти 2г.).

Бебето мърда доста, на моменти корема ми щръква на места, но все още са нежни движенията. Помня от предишната бременност, когато вече се беше обърнало с главата надолу, яки шутове в ребрата Simple Smile

Относно секса, ако зависеше от ММ щеше да е всеки ден Flushed

# 427
На мен днес ми вливаха Феринжект ,ако не беше пред мен банката щях да помисля, че водичка тече Grinning нямах никакви странични ефекти и оплаквания, четох си книга и не усетих кога мина. Надявам се и като ефект да е толкова добър, след две седмици ще проверя в изследванията.

# 428
Аз също съм в 26 седмица вече но понякога мърда толкова силно че чак боли... Но пък е частта от бременността коята ми харесва най-много (въпреки сравнително лека бременност без гадене повръщане и каквито и да е други симптоми до този момент )

# 429
Момичета, ако се притеснавате, че усещате бебето слабо или по-рядко, отидете на кино или театър. Вчера бях на театър и 2 часа и половина не спря да рита, особено, когато имаше музика. JoyHug Не ми се беше случвало с часове до сега да усещам. Друг е въпросът, че аз трябваше да ставам да се раздвижвам често, че не издържам на едно място толкова много.

# 430
Аз съм в 23 г.с. и ту я усещам, ту не. Онзи следобед се бях опънала на дивана след работа и почвах да се унасям, изведнъж такъв шут усетих, че се стреснах чак.. то и заболя доста, честно казано и след това започна да си ме подритва лекичко. Най - активна е вечер, когато си легна. Тогава тя решава, че не и се спи повече и почва да си се "разхожда", това е любимата част на ММ, защото за него е просто невероятно как ми се движи корема SmileSmile

# 431
При мен две вечери сме толкова активни, че чак и вечерта ме събужда по нощите и после няма заспиване. Много въртене, кълбета,  шутове и какво ли не. Някой път даже усещам нещо като гаделичкане Joy
Последния път като бях на преглед беше с главата на долу, обаче като че ли май се обърна в другата посока.
Момичета как сте с килограмите. Аз не съм качила почти нищо, а си се храня. Почнах с 46кг. Сега съм 50...

# 432
Pukii, аз започнах 47.700 и съм 51.400 - имам голям за моите представи корем.

# 433
  • София
Направо ми става лошо като се засегне темата с килограмите Satisfied Аз съм +11 кг, коремчето е вече корем, но и започнах да наливам яко на дупе и бедра. Не ми се мисли какво ще е в 9-ти месец, имайки предвид, че последните 2 месеца се качва най-много.

# 434
Аз съм + 7/8 нещо изведнъж така стана …. Как не бях качила уж много , като се качих на кантара , друга бира …. А да ви споделя , три различни лекарки измериха шийката различно , при тази по здравна каса 3 см , феталната 3.8 см и тази при която ще раждам  4.2 см ( 4,2 с вагинален ехограф, другите с коремен ) иначе и аз бебчо го усещам в различни посоки , веднаж ме рита долу после в страни , нагоре …. Много е яко

Общи условия

Активация на акаунт