Момиченце или момче, мама мечтае само то да е добре! (Тема 4/ януари 2024г.)

• 44 338
  • 764
  •   1
Отговори
# 570
Биозин мама, профилактично или само при симптоми?

# 571
момичета ще правя обременяване с глюкоза...ендо каза,че добре се справям с овладяването ,но иска да знае как стоят нещата...каза,че в много държави вече това е задължително изследване за всяка бременна...каза че във втори триместър захарта бе трябва да е над 4.4 това било перфектните резултати,а в България се смятало под 5.1...та така даде ми направление и каза другата седмица да ида да го направя...тогава ще съм в 25+ г.с

# 572
И при мен ден с ден не си приличат по повод движенията. Днес беше супер активен, вчера почти не съм го усещала. Днес сутринта явно бях легнала неудобно за него и като ме срита стабилно, сякаш по цялата дължина на корема, се наложи да си променя позата на сън😂.

Иначе утре съм на преглед, вече успяхме да си намерим кошара, но беше много добра оферта и нямаше как да изтърва🙈

За втърдяванията, случва ми се предимно вечер след като съм стояла седнала цял ден в офиса, но бързо минава когато легна ❤

Нямам търпение да видя вече колко е порастнал ❤

# 573
Включвам се с ъпдейт от днес след преглед при д-р Чучумишев. Вече сме 730 грама (23+6), но бебка през цялото време стоеше с ръцете пред лицето и не успяхме да си я видим. Спряха ми фолиевата киселина заради фолат над горна граница.. и имам препоръки за изследване на таласемия, защото желязото и хемоглобина не мърдат а пия двойна доза желязо.

С предна плацента съм и едва от няколко дни усещам бебка, но бих казала доста силно хаха, но само вечер или докато шофирам.

Иии от няколко дни съм със страшна болка някъде около опашката, особено, когато съм седяла повече време права и се опитам да седна… Има ли някой с подобен проблем ?

# 574
Аз съм вече в 26+ г.с. и мога да кажа, че я усещам все по-често, въпреки предната плацента. Особено, когато ям нещо, седнала съм или съм легнала. Също като някои мога да усетя кога ритва и кога бута с ръка, общо взето как се е разположила и на преглед ми потвърждават. Вече е 1 кг и при повече време права леко усещам натиск, ама е търпимо, къде е още.. JoyHug Феритинът и желязото 2 месеца след вливане са ми паднали отново (не са на долна, ама не са както трябва за бременност) и изчаквам тези дни да каже докторът дали ще правя нова вливка или с таблетки. Обикновено казват, че високите стойности след вливане траят месец-два-три, при мен се изчерпаха бързо, но с таблетки трудно пък го вдигам и това ограничение с млечните при тях също ми е кофти, доста ги консумирам...

# 575
Защо ограничаваш млечните? 🙄

# 576
Мимс, какво е изследването за таласемия? За първи път чувам, че има. Мислех, че диагнозата се поставя на база наблюдение през годините на анемията и как върви тя и така се заключва. Какво те пращат да изследваш?

Също така говорихте ли, че анемия може да имаш поради нисък феритин или В12 ( или фолат,но при теб е висок) - тези проверявала ли си ги? Или да смениш желязото? Билкова кръв плюс таблетки?

# 577
Не ги ограничавам по принцип, но нали трябва да са на отстояние от таблетки с желязо, а аз ги консумирам на закуска, обяд и вечеря и понякога между храненията.. Joy

# 578
Не ги ограничавам по принцип, но нали трябва да са на отстояние от таблетки с желязо, а аз ги консумирам на закуска, обяд и вечеря и понякога между храненията.. Joy

Сега разбрах 😁 Аз единствено около обяд си го спестявам, два часа преди и след, тогава пия желязото.
Но иначе също като теб ямм много млечни и е хубаво за доста неща сега да го консумираме 🤗

# 579
Мимс, какво е изследването за таласемия? За първи път чувам, че има. Мислех, че диагнозата се поставя на база наблюдение през годините на анемията и как върви тя и така се заключва. Какво те пращат да изследваш?

Също така говорихте ли, че анемия може да имаш поради нисък феритин или В12 ( или фолат,но при теб е висок) - тези проверявала ли си ги? Или да смениш желязото? Билкова кръв плюс таблетки?

Всичко останало е високо. Сменяла съм желязото и пак нищо. А попринцип съм с нисък хемоглобин, никога не ми е бил над 105-110 и преди това, но на никой не е правило впечатление.

Искат изследване на хемоглобинови фракции/хемоглобинози. Има и генетично за Бета-таласемия в Геника, защото е наследствено.

# 580

И мен ме интересува това. Покрай мен доста хора са с разни вируси. Избягвам ги, но все пак дали няма да е добре профилактично да пия ?

# 581
Момичета, утре съм решила да си пусна сама някои изследвания за дефицити и уж си бях записала какво коментирахте назад, че е добре да следим, ама не  знам къде го записах 🤣
Помагайте, моля. Ще пусна вит. Д и б12, искаше ми се да видя и желязото. Друго какво?

# 582

И мен ме интересува това. Покрай мен доста хора са с разни вируси. Избягвам ги, но все пак дали няма да е добре профилактично да пия ?
Чувала съм, че се използва и като превенция по време на грипни вълни и се отразява добре, предполагам е опция за профилактика. Някой по-запознат, ако се включи и потвърди..

# 583

Аз Биозин вземам ,когато баткото почне да дава признаци на разболяване или напарво се разболее и ако мъжа ми каже че не е добре нещо пия по 1 на ден.  Онзи ден пак го коментирах с АГ и каза усетиш ли че някой от двамата има някакви симптоми да го пия

# 584
Биозин мама е на практика чист лактоферин, който подпомага и усвояването на желязото, няма разни имуностимуланти, както в обикновения Биозин. Аз пия всеки ден по 1 от може би вече 3 месеца и не мисля да спирам.

Боби, за изследванията освен Д и Б12 може да пуснеш фолат, хомоцистеин, железен панел, аз пускам много неща и не знам дали да те товаря. И калций съм си пускала, калий, натрий.

За движенията на бебето - от няколко дни е страшно активно, най-накрая и каката успя да бутне силно, че все се кротваше като тя дойде да го дебне. Не знам дали така ще си продължи или е период, мисля,  че цялостно се върти доста,  защото усещам разлика в движенията често, сменя си положението на тялото със сигурност. Кака му беше по-нежна в толкова ранна седмица /24 съм аз/.
 tiny_lily - Щом си има нормален брой движения, според мен е нормално всяко бебе да е различно активно. А и наистина зависи коя колко си почива, в движение ли е мн през деня, чувствителност и тн.

Последна редакция: вт, 03 окт 2023, 23:31 от Devya

Общи условия

Активация на акаунт