Момиченце или момче, мама мечтае само то да е добре! (Тема 4/ януари 2024г.)

• 42 337
  • 764
  •   1
Отговори
# 675
Две деца съм кърмила успешно и никога не съм ползвала помпа изобщо.
Така че от мен бих дала съвет да не се дават много пари за нещо, което може и да не трябва.
Обаче пък ако трябва да съм честна повечето ми приятелки са ползвали помпа за нещо. Най-вече тези, които им се налагаше много от рано да оставят бебенцето друг да го гледа и цедяха да имат кърма.
Така че много индивидуално.

# 676
tiny_lili, страхотно, че кърменето е било успешно! Ще е супер жени, минали през това, да дават по някой съвет, като настъпи времето. За мен също е важно и ми се иска да се получи.

# 677
Аз имах електрическа втора ръка, но нямах кърма и не се наложи да я ползвам. И сега се съмнявам да имам, а и честно казано с АМ е по - лесно, плюс че ако майката има някакви дефицити ( витамини, минерали) и бебето ще ги има и аз лично не съм против АМ- то даже когато е по собствен избор. Този път съм си рекла каквото - такова,ако тръгне кърма тръгне, ако не нямам нищо против да се улесня с шише Grinning

# 678
Аз имам някъде ръчна помпа, хубава беше, може би Медела, но я ползвах броени пъти предния път, най-вече цедих няколко пъти като трябваше да отида на лекар, или друг повод и да има таткото да се справи, ако се забавя, бях сложила и няколко пликчета във фризера, отново ако се наложи нещо спешно, така си и останаха. Ще я намеря тази помпа да я имам приготвена, надявам се, че отново няма да ми трябва, като цяло беше мъка това цедене, хем много малко съм го правила и помня, с бебето, макар и да имахме трудности с техниката ѝ на засукване в началото, беше много по-добре, научи се в един момент и нямах и болка, че това ми беше драмата първия месец и половина.

# 679
  • София
Момичета, днес се събудих с ужасна хрема. Какво мога да взема докато се свържа с докторката, че я ми върне днес, я утре, а искам да стопирам нещата докато е време.

Последна редакция: пн, 09 окт 2023, 08:27 от KrissSsstina

# 680
Момичета, днес се събудих с ужасна хрема. Какво мога да взема докато се свържа с докторката, че я ми върне днес, я утре, а искам да стопирам нещата докато е време.
От това което аз изчетох… общо взето нищо реално помагащо. Не съм фен на хомеопатията, но си взех инфулцид, за него пишеше, че може. За носа може да пробвате инхалации с гореща вода и сол. Аз бях скептична това да помогне, но почувствах голямо облекчение. 3 гр сол на 100мл вода се получава хипертоничен разтвор, който се ползва за отпушване на носа, аз и повече сложих даже. Втечни се каквото имаше като секрет и излезе. Ако не друго, поне е безвредно 🤞🏻

# 681

Биозин мама мен ме спасява вече 2 пъти да стопирам разболяване.

# 682

Някъде из темите попаднах да споменават капки Наривент - стават за бременни, но не съм ги изпробвала лично, ако искаш тествай, поне няма да навредят. Иначе промивки с физ.р-р, но на мен при силна хрема изобщо не ми помагат.

# 683
Някоя от мамите тук ползвала ли е уред за приготвяне на сухо мляко, от тези, които са на принципа на роботи?

# 684
Аз с първата бременност първо бях взела най-обикновенна за 20лв ,работеше 1 седмица и се развали 😃. После взех на Авент ръчна ,тя ми вършеше работа,но реших да си взема електрическа да става по-бързо. Най вече я ползвах в началото ,защото имах много кърма и да ми олекне . Сега пак нея ще си ползвам. Аз да питам ,миналия път имах коластра от 5 месец на бременността,сега пак от тогава ,вие имате ли?

# 685
  • София
Аз с първата бременност първо бях взела най-обикновенна за 20лв ,работеше 1 седмица и се развали 😃. После взех на Авент ръчна ,тя ми вършеше работа,но реших да си взема електрическа да става по-бързо. Най вече я ползвах в началото ,защото имах много кърма и да ми олекне . Сега пак нея ще си ползвам. Аз да питам ,миналия път имах коластра от 5 месец на бременността,сега пак от тогава ,вие имате ли?

Да. И при мен започна да се отделя от 5-ти месец Simple Smile

# 686
Аз въобще нямам коластра...все още,а след седмица ще вляза в седми месец...
Lerzan задаваш един и същи въпрос във всички теми които набараш..вече в трета го засичам...ние от къде да знаем защо не ти идва има АГ...отиваш и те преглеждат...

# 687
Аз намам коластра, вече съм в 7-мия месец. Това не е предсказание за успех или неуспех с кърменето.

# 688
Аз също нямам , но даже не знам как изглежда … ще се поразровя малко да видя какво е Simple Smile

# 689
Аз след първото ми раждане имах кръв от зърната. Много се уплаших,но беше по ковид време и никой не ми обърна внимание. Звънях на консултант по кърмене, казаха ми "Така не може да се каже, но не ходим на място" и това е. Пък в болницата ми казаха да не давам гърда на бебето, защото ако видят кръв по устата ще почнат едни изследвания и няма да ни изпишат. И аз съответно останах без кърма,нищо нямах.... Една акушерка ми каза, че това  било коластра, имало и зелена даже. Но толко много ме болеше,че ми се ревеше и не знам дали е така, просто се надявам сега да не се повтори....

Общи условия

Активация на акаунт