Майски бебета 2024г.

• 42 855
  • 746
  •   1
Отговори
# 120
Минавам да се отчета.Днес бях на преглед. Има ембрионче със сърдечни пулсации 4.6мм отговарящ на 6+2. Отдъхнах си малко поне за сега. Толкова ме е страх от всичко, което се случи... И сега чакане 2 седмици до следващ преглед.. Предупреди си ме човека, че е рисково, но за момента нищо не го притеснява. Назначи утрогестан 2*1. Повече почивка, да не се натоварвам и разбира се ми каза спокойствие. Много човечен лекар, още от първият път ме видя в какво състояние съм и ми влезе в положение.

# 121
  • София
Здравейте!
Чета темата от началото, да се включа и официално все пак Blush
В понеделник съм на преглед, би трябвало да съм 8 г.с., предполагаем термин около 05.05
Втора бременност (ако не броим една биохимична преди това), имам юнак на 2год.
Този път имам чувството, че съм по-уморена или просто малкият ми изпива силите…добре, че не ми се гади поне Grinning
Има ли такива, които при предната бременност са пили глюкофаж или метфогама, но после са я спрели и сега не пият нищо? Ще питам в понеделник, но понеже след раждането спрях почти всичко, а и се чувствам добре (тази бременност стартирам с 10кг по-малко), се чудех пак ли се води рисково за захарта.

# 122
Здравейте, момичета,
Престрашавам се да се запиша тук след положителния ми тест от вчера. Това ми е втора бременност, след една биохимична преди 1 година. Тази, вярвам, че ще е успешна.
Днес сутринта пуснах ЧХГ и прогестерон с резултати съответно 4677mIU/mL и 64.50 nmol/L. Реших да отида и на преглед в спешен кабинет, тъй като съм с редица рискови фактори и видяхме плодно сакче, отговарящо на 5-6г.с., както предполагах и аз (заради поликистиза и нередовен цикъл не е ясно кога е била овулацията, само предполагаме). Не се видя ембрион, което ме смути заради стойностите на ЧХГ, но според лекарката има жълтъчно мехурче и на този етап няма нужда да се притесняваме. Разбрахме се да се видим след 2 седмици пак, като междувременно ще пусна ново ЧХГ в Понеделник.
Честно казано вътрешното ми усещане е доста положително, в сравнение с миналата година при биохимичната - тогава още като видях 2 черти на теста нещо в мен ми каза "не, не е това", докато сега е съвсем различно. Вярвам, че след 2 седмици ще си видя бебчето и ще му чуя сърчицето и много се вълнувам 😊 по мои изчисления термина трябва да ми е някъде след 20.05 - баща ми е телец, а майка ми близнаци, да видим на кой от двамата ще се падне 😀

# 123
  • София
Здравейте, момичета,
Престрашавам се да се запиша тук след положителния ми тест от вчера. Това ми е втора бременност, след една биохимична преди 1 година. Тази, вярвам, че ще е успешна.
Днес сутринта пуснах ЧХГ и прогестерон с резултати съответно 4677mIU/mL и 64.50 nmol/L. Реших да отида и на преглед в спешен кабинет, тъй като съм с редица рискови фактори и видяхме плодно сакче, отговарящо на 5-6г.с., както предполагах и аз (заради поликистиза и нередовен цикъл не е ясно кога е била овулацията, само предполагаме). Не се видя ембрион, което ме смути заради стойностите на ЧХГ, но според лекарката има жълтъчно мехурче и на този етап няма нужда да се притесняваме. Разбрахме се да се видим след 2 седмици пак, като междувременно ще пусна ново ЧХГ в Понеделник.
Честно казано вътрешното ми усещане е доста положително, в сравнение с миналата година при биохимичната - тогава още като видях 2 черти на теста нещо в мен ми каза "не, не е това", докато сега е съвсем различно. Вярвам, че след 2 седмици ще си видя бебчето и ще му чуя сърчицето и много се вълнувам 😊 по мои изчисления термина трябва да ми е някъде след 20.05 - баща ми е телец, а майка ми близнаци, да видим на кой от двамата ще се падне 😀
Честито и добре дошла! Ние явно имаме доста сходни преживявания. Аз съм също с поликистоза и една биохимична бременност (преди сегашното ми дете). И точно по същия начин някак знаех, че първото няма да го бъде, а второто точно обратното и така и стана Simple Smile
Учудвам се, че ще пускаш ново ЧХГ? Преглеждащия лекар ли го поиска или просто за собствено успокоение ще пускаш? По принцип при толкова високо вече не се следи, най-много да се ошашкаш, че не се покачва двойно (което е нормално). И се съвсем нормално да не се види ембрион на този етап. Wink

# 124
Здравейте, момичета,
Честито и добре дошла! Ние явно имаме доста сходни преживявания. Аз съм също с поликистоза и една биохимична бременност (преди сегашното ми дете). И точно по същия начин някак знаех, че първото няма да го бъде, а второто точно обратното и така и стана Simple Smile
Учудвам се, че ще пускаш ново ЧХГ? Преглеждащия лекар ли го поиска или просто за собствено успокоение ще пускаш? По принцип при толкова високо вече не се следи, най-много да се ошашкаш, че не се покачва двойно (което е нормално). И се съвсем нормално да не се види ембрион на този етап. Wink
Благодаря ❤️
Лекарката поиска ново в Понеделник и в Сряда, за да има база за сравнение как се развива бременноста, защото реално няма как да знаем дали сакчето и ЧХГ-то ми отговарят на седмицата - не знаем кога е била овулацията. Честно казано и на мен не ми се занимава от една страна, само да се психирам допълнително, но пък от друга страна като видя хубаво нарастнало ЧХГ съвсем ще се успокоя и ще ми минат всякакви налудничави мисли 😀

# 125
  • Пловдив
Да се отчета с втори преглед, 7+4, чухме пулс Simple Smile
Върви една идея по-дребно (беше и малко трудно за измерване поради разположението), но така или иначе подозирам и малко по-късна овулация, та гледам да не го мисля много.
Следващ преглед - след 2 седмици.

Засега никакви кой знае какви симптоми, само тази умора… почти всяка вечер заспивам на дивана. И с баткото бях така, но сега съм тотално изтощена, явно и той не помага 😀

# 126
Здравейте, бъдещи  майски мамчета,  абсолютно нова съм както в bg-mamma, така и в бременността. Досега не съм имала потребността от споделяне и коментар в социални мрежи - групи и форуми, но от последните 1-2 месеца определно имам нужда. От две години правихме опити за бебе с мъжа ми, но не се получаваше. Няма да разказвам  цялата история, за да не досаждам. Крайният резултат е положителен - чрез ин витро процедура сега съм  в 6 гс 1 д. На 21.09. (5 гс 5д) Посетих за първи път АГ специалист, тъй като през седмицата получих много леко бледо розово зацапване и се притесних. Докторката каза, че има много добре оформен плоден сак и след две седмици да отида отново. Зацапването било нормално във връзка с инжекциите, които си поставям Progestan. След прегледа се успокоих и се  почувствах  добре. Но днес отново имам зацапване, което вече не е розово, а червено. Не е силно само зацапване на тоалетна хартия, но въпреки това отново ми стана напрегнато и се чудя какво да правя. Има ли сред вас бременни  след ин витро   процедура и нормално ли е да има зацапване?

# 127
Здравейте, бъдещи  майски мамчета,  абсолютно нова съм както в bg-mamma, така и в бременността. Досега не съм имала потребността от споделяне и коментар в социални мрежи - групи и форуми, но от последните 1-2 месеца определно имам нужда. От две години правихме опити за бебе с мъжа ми, но не се получаваше. Няма да разказвам  цялата история, за да не досаждам. Крайният резултат е положителен - чрез ин витро процедура сега съм  в 6 гс 1 д. На 21.09. (5 гс 5д) Посетих за първи път АГ специалист, тъй като през седмицата получих много леко бледо розово зацапване и се притесних. Докторката каза, че има много добре оформен плоден сак и след две седмици да отида отново. Зацапването било нормално във връзка с инжекциите, които си поставям Progestan. След прегледа се успокоих и се  почувствах  добре. Но днес отново имам зацапване, което вече не е розово, а червено. Не е силно само зацапване на тоалетна хартия, но въпреки това отново ми стана напрегнато и се чудя какво да правя. Има ли сред вас бременни  след ин витро   процедура и нормално ли е да има зацапване?
Аз веднага бих звъняла на АГ и бих искала преглед веднага. Дори да не е нищо опасно, просто да сте спокойна

# 128
  • София
И аз бих отишла да ме видят. Ако няма къде другаде, директно в спешното на някоя болница. Знам какво е да се стреснеш от зацапване, с първата бременност имах и бях пред паника. Беше събота и веднага намерих някаква на частно, просто да ме види. Всичко беше наред и даже АГ ме каза че било стара задържана кръв, бебето било добре. Искам да кажа, че не е задължително да е проблем, но винаги е добре да се види. Сега например съм без зацапване, но с леко отлепяне на плодния сак, така че пак се чудя постоянно дали всичко е наред.

# 129
Аз също бих отишла веднага на спешен кабинет. Вероятно всичко е наред (и стискам палци да е), но по-добре да си спестиш напрежението, което реално може да ти навреди повече.

# 130
Минах на преглед, докторката каза, че се вижда плодният сак и жълто тяло, отговарял  на седмицата, но ми препоръча да остана за няколко дни, за да ми слагат система с магнезий. Излязох, за да говоря с мъжа ми  по-спокойно и ми прилоша. Сега съм на система, а утре ще отида при моята докторка, за да прецени как да продължим. Благодаря за съветите от по-рано.

# 131
  • София
Радвам се, че си взела мерки. Пък приеми престоя в болницата като почивка от всичко и всички.

# 132
Нещо, от което явно имам нужда. Както споменах, последните месеци бяха много емоционални и уж се успокоих като видях хубавия резултат, но се е насъбрало от преди това и сега оказва влияние.

# 133
Успех, стискам палци всичко да е наред! Heart

# 134
Здравейте, мами.
Присъединявам се към вас. Разбрах, че съм бременна на 22.09 след пуснат кръвен тест, днес 24.09 пуснах отново + прогестерон. Моля ви кажете ми как ви се струват стойностите? Удвоени са, но се чудя дали не е ниско ЧХГ. Цикълът ми не  е редовен 30-33 дни. Приложението в което го следя ми го е изчислило този месец да е 30 дни. Тоест днес имам закъснение  от 2 дни. По изчисления от калкулатор в интернет  съм в 4 г.с. + 3 дни
 ЧХГ 22.09 -  40.840
ЧХГ 24.09 -  97.400,
прогестерон 24.09 - 36.800 при реферетни стойности: 35.0-141

Моля за мнение. Все още не съм избрала генеколог, при когото да ида. Кога е добре да го направя?

Общи условия

Активация на акаунт