Четвъртокласници - 2025/2026

• 25 725
  • 454
  •   1
Отговори
# 270
  • София
Maidenly, преместваме се. Отдавна оправяхме жилището в София, работим там, а живеехме в Перник и вече нещата напират. Стискайте палци да приключат навреме 🤭.
Решихме да изчакаме да тръгнат и двамата на училище, за да ги прехвърлим по-безпроблемно. Тъкмо за 3ти клас младежа да е в новото училище, за да свикне и в 4ти да е спокоен за НВО.
Само като се замисля, че беше 2018та когато капарирахме апартамента, а 2019та семейството ни стана голямо и истинско ❤ - с две деца и куче (да не се чудите - нашите дечица са осиновени). Най-голямата радост... та така. И живота стана различен и нормален 😁. Та вече сме 2024та 🤭🤭🤭... течее, всичко тече, и времето няма край и тече ❤❤❤❤🐕

# 271
  • София
Добре дошли в София! ❤️

Моята госпожица чете само, когато я натискам. Отключвам телефона и таблета след изчитането на определен брой глави/страници. Иначе няма оправия. Заседнала е на Том Сойер от седмици и никак не ѝ върви. Много ѝ било скучно. Междувременно почна поредната книжка на Дейвид Уолямс и почти я преполови за два дни, а Сойер го дъвче вече трета седмица.
Но съм решила, че препоръчаното от класната ще го чете и това е.

Споделете нещо по математика, от което сте доволни. Приложение, книга, сайт, филмчета. Искам малко там да наблегна също. Взех едно помагало, тип учебна тетрадка, но се оказа, че е с много лесни задачи, тя го реши за нула време. Пак с мрънкане, де.

И все пак и да я похваля. Беше на скаутски лагер, за пръв път за 6 нощувки без нас. Бяхме се приготвили да я взимаме по спешност предварително, но тя издържа. А не е нито от смелите, нито от много оправните.😁❤️

Иска да я запиша на Roblox академия. Някой знае ли какво точно се прави там? Има ли смисъл? Научават ли нещо или само се забавляват?

# 272
  • София
Ох и моето е на книга и половина... Направо това лято хич нещо не го зоря.

Миналата седмица беше на занималня в Майндхъб, програмираха игри, много е доволен, вече прави планове и за догодина. Миналата беше две седмици в роботика, Лего роботика и Майндкрафт програмиране, но каза че в Майндхъб повече му е харесало. Цената беше по добра а и имаше включено ядене+ плод. Та със сигурност ще повтаряме.

# 273
  • пустинята Гоби
Моят син е при баба и дядо. Не знам какво прави, май основно мързелува. Чете “Тошко Африкански”, а аз му четях като беше вкъщи “Емил от Льонеберя”. Лятната книжка също ще я избутаме, ама сега като не е при мен, май нищо не попълва. Ходиха с брат си на тенис занималня до миналата седмица, като се приберат - продължават.

# 274
Моето дете чете доста и бързо, но само което му е интересно. По училищната литература едва се движи. Задачи решава през ден, но той е фен на математиката и му е предизвикателство. Ходи и на летен курс един път седмично - онлайн - Easymath. Ходи на лятна занималня през седмицата. Учим се да бъдем по- самостоятелни и смели това лято...да видим!

# 275
Оф, и ние ще ставаме софиянци. Още не сме го записали никъде, чакаме седмокласникът да видим къде ще е, че после малкото. Даже не знам дали не сме изтървали всякакви срокове за записване. Много ми е напрегнато.
Иначе, за четенето - голям зор. Чете бързо, разбира, но не обича да чете. След Несебърските състезания мога да кажа, че го подхванах с английския (той уж има шестици в училище, но половината думи не знае как се пишат). Купих една книжка по БЕЛ за 3 клас, цветна и чудесна. И почнахме и в нея. Първите уроци са преговор на втори клас, и касаят отпределяне род, число, така че е чудесна. Докато очите ми не видяха:
Простира - същ.име - ж.р.- ед.ч.
Кхххххх

# 276
  • София
rumka833, успех на седмокласника! Дано влезе където иска най-много!
А за записването на малкия няма срокове. До 4ти клас по всяко време на годината може да се прехвърли, стига да има места. Ако няма, става чрез директора (те знаят какво да направят).
Успех!

# 277
Е, записахме ги, ще се изучат Simple Smile Сега и двамата са на лагер, след като лагерът приключи - казарменият режим се завръща!!!хихихи.
Практикувам следното: 40 минути едно от следните (английски, или БЕЛ, или ЧиО). Почивка 40-50 минути. После 60 минути математика (или тема от МБГ или от сборник). И после да прави каквото иска. И гледам към 20 минути да чете преди лягане. Това ни е режимът. В новото училище, в което го записах се оказа, че децата в 1 и 2 клас са учили много разширено английски, и усещам че има доста за наваксване. Затова и английският ни е ежедневие. Съжалявам, че това намалява наполовина времето за математика, обаче се опасявам да не затъне с езика и да го намрази завинаги (ако му стане тегаво и трудно).

# 278
  • София
Супер и честито! Къде ги записа, ако не е тайна?
Като ти чета програмата... аз, ако бях твое дете, щях да "избягам с 300 в гората" 😄😀😂🤗. По-полека казват с часовете... да не са повече от 20мин. Ай... да не казвам какво 🤭

# 279
  • София
А аз намирам програмата за чудесна за ваканциите. Не ми се вижда кой знае колко натоварваща. Аз имах разни ангажименти и поизоставих заниманията с математика, но скоро ще почвам и аз пак с натискането. Не може без хич, иначе отвикват от съсредоточаване.

Обаче оставям събота и неделя свободни от четене и писане, за да има все пак някакви дни, свободни от мисълта за уроци. А и се запазва рътъмът. 😉

# 280
  • София
Илит, така де. Програмата е супер. Даже лично на мен и малко ми се види... но, я да чуеш обкръжението ми какво говори. И както сега са при баба и дядо, съвсем айляк. 30мин макс. по нещо и едва ги карали да четат. Но така ще е, в момента нямам друг избор. Ще наваксат като ги приберем.

# 281
И на мен ми се струва малко, обаче реално това е времето, в което нещата се случват доброволно:-)
Той участва и на състезание по ментална аритметика, на което финалът е в края на август. И, тъй като това състезание му е мега ТОП любимо, не го броим за натоварване. Позволявам му да се заеме с него СЛЕД всичко останало. Така че, добре е. Учи се доста умножение, деление с остатък, изчисляване на проценти.

Ако се чудите как да накарате децата да я заобичат математиката - инсталирайте някоя игра в телефона,ни им я давайте да я играят само при заслуги Simple Smile Обратната психология ДЕЙСТВААА.

# 282
  • София
Цопвам в темата с един третокласник.
Изпълнихме списъка с книги за лятната ваканция, домашните от госпожите и е попълнил Голямата Ваканция.
Още борим тая проклета таблица, гледаме поне по половин час на ден да упражняваме в последните 2 седмици, когато го хванах, че я е позабравил.

# 283
  • пустинята Гоби
И моят син е позабравил таблицата. Реши си иначе лятната книжка и списъка поизчете. Казва, че вече му е скучно и му се ходи на училище, жива да не бях.

Водих го при личната за бележката за училище за ваксини, че да избегна тарапаната. Много отслабна лятото като вейка е и е почнал да се изгърбва, ходи на плуване принципно, лятото прекъсна, дано да си коригира стойката, че не знам какво ще го правя.

Последна редакция: пт, 06 сеп 2024, 23:51 от 🌹 Mimi Rose 🌹

# 284
  • София
На дъщеря ми й бяха скучни задължителните книги и си чете по неин избор. Коментирала съм с класната, че е по-важно, че чете и да не я притискам какво да чете. Решава задачи от помагала от време на време и в частната занималня. През юни беше на езикова занималня.

Общи условия

Активация на акаунт