Първокласници 2024/2025

• 32 041
  • 757
  •   1
Отговори
# 180
  • София
Нейната прави, но  се наложи парацентеза и отложих.
В Сф долу на Сточна гара е лудница. Няма чазове.
Във Вита правят.Понеделник се обадих и записах час за вторник.
За гр. София, уточнявам.

# 181
Имам спомен, че в първи клас по някое време през учебната година вземаха децата за Манту - явно не е задължително да бъде преди 15-ти. Иначе го сложиха още в края на май - няколко дни преди рождения й ден.

# 182
Здравейте, записвам се и аз с първокласничка тази година. Набор 2018, родена м. Февруари. Вълнувам се доста, дадоха ми списък на първата родителска среща, аз доста си го увеличих. Чакам втората сега началото на септември за повече подробности Grinning

# 183
Нищо не сме купували още. Само с униформа са сдобихме от друго дете. Всичко ще нападаруваме в началото на септември.

Иначе го записахме на т.нар. състезателна математика в АБВ Академия, където две години ходи на забавна математика. Пуснахме и заявка за английски от Аво Бел в училище.

Някой по-горе ме попита за географията. Уговорката ни е да направи две посещения при един учител от НПМГ и да видим дали изобщо такова нещо е възможно на неговата възраст. Ако е работещо, ще ходи веднъж или два пъти в месеца.

Ще продължи и с музикалната школа, иска и футбол на Раковски. Лудница. Simple Smile

# 184
Аз да ви попитам, вашите деца четат ли? Дъщеря ми се научи в детската градина. И още един въпрос, пише букви на обратно. Има ли и други деца които бъркат посоката. Знам, че е много рано. Просто ми е любопитно.

# 185
  • Sofia
Моето дете чете съвсвм гладко на български, че и на английски се научи сам. Малко се притеснявам, че ще му е много скучно в училище, но пък миналата година не беше готов психически.

На тази възраст е нормално понякога да пишат огледално някои букви, другата година може да се консултирате с логопед, ако продължава. При големите ми деца се случваше, но отмина от само себе си.

# 186
Чете от четиригодишна възраст, от пет гладко. Сам се научи. На три си пишеше името, от две години пише доста и рядко допуска грешки. Дори си твори книжки с истории.

И нашият не беше готов емоционално да тръгне на училище миналата година.

# 187
Аз да ви попитам, вашите деца четат ли? Дъщеря ми се научи в детската градина. И още един въпрос, пише букви на обратно. Има ли и други деца които бъркат посоката. Знам, че е много рано. Просто ми е любопитно.
Моята чете от началото на миналата година. Вече изключително гладко, спокойно гледаме филми със субтитри. За писането - пише печатни букви, изобщо не я насилвам да пишем ръкописно, защото първо трябва да се мине през всички елементи,  да научат посоката на писането им, начините на свързване и чак тогава да се пишат букви. Огледалното писане на някои букви и цифри е нормално, дори и във втори клас. Обикновено децата се бъркат на 3, 6, 7 и буквите е, з и с.
Решаваме задачи - всеки ден по 2 странички (е, понякога прескачаме като ни е натоварено ежедневието).

# 188
  • София
Нито може да чете нито да пише, знае си името. Не различава букви, цифрите до 10.
Абсолютно осеободена е от желание за училище.

# 189
Може да чете и пише, случва се да пише огледално но много рядко.

Последна редакция: сб, 24 авг 2024, 14:00 от Идрис

# 190
  • Пловдив
Моят първокласник не може да чете, пише ръкописно и печатно, знае българската и английската азбука. Може да пише няколко думи на английски и български. Даже много се радвам, че няма да има английски в първи клас, че му е много по-лесен от българския. По математика е много добър.

# 191
Ние ще пропуснем английския поне до 3 клас, да започне да учи немския всеки ден и да не стане каша в главата.Чете, смята, пише. Не е записван на никакви школи, играе си човекът, развива се и вкъщи. Може да включим школи от 3 клас най- вероятно.

# 192
Моят син тръгва от 6г и 4м(Септември) и не може да чете, но знае буквите. По-интересно му е от сега да се занимава с цифри, там смята до 10-15. Не съм го карала абсолютно нищо, но четем по много ( аз на него) всеки ден.
Ходи единствено на карате, защото има излишна енергия и там се балансира, а и му харесва. Ходеше на английски и не научи почти нищо за 3 месеца, или му беше рано или не го интересуваше. Сега иска да ходи на плуване, защото на морето се отпускаше и му хареса. Аз пък се чудя как да огранича извънкласните дейности, защото съм против претрупан график за децата.
Разбирам, че това не е "модерно" мислене, но така или иначе малко от модерните неща намирам за здравословни Grinning
Аз чета от 5г и половина и първи клас същи ми беше скучно по този предмет. Ще се водя само от детето и неговите интереси. Ще помагам, но не мисля да уча вместо него. Ако някъде има нужда от помощ и обяснение, бих се намесила, но не планирам следобедите ми да минават в повтаряне на учелищен материал.
Моите родители никога не са учили с мен и го отчитам за голямо предимство. Знаех, че отговорността е само моя и изградих от първи клас модел и рутина, с които си научавах нещата. На мои прители и роднини, които учиха с родители си, винаги е било по-трудно и очакваха родителя да свърши "половината работа". Накрая всички бяха малко или много изнервени. Не съм против да се занимавам с детето си, напротив, но не мисля да го правя твърде лесно.

# 193
Чете, но казва, че не харесва т.нар. БЕЛ, засега повече я влече математиката.

# 194
С много настояване това лято се понаучи да чете, но не гладко. Започнахме паралелно и по английски, но взе доста да бърка буквите. Реших първо да затвърдим четенето на български и веднага след това подхващаме на английски. По-големият ми син му дава по няколко "мисии" през деня, с които печели gems/точки - задачки и четене, но като цяло ученето не му е особено интересно и рядко поема сам инициативата. Все пак това лято покрай игрите успя и да си подобри готовността за училище. Нещо, което изцяло отказва да прави, са заниманията за фина моторика. Не знам как ще е с ръкописните букви. Приемам мисълта, че ще трябва повече да се занимаваме с него вкъщи, за да не изпуснем нещата.

Общи условия

Активация на акаунт