Първокласници 2024/2025

• 32 036
  • 757
  •   1
Отговори
# 165
  • София
Записвам се и аз с един брой първокласник. Все още ми е нереално, че след по-малко от месец започва училище, сякаш вчера беше бебе.
Доста неща сме купили, макар че при записването ни казаха да изчакаме първата родителска среща. Свързах се преди месец с училището и ми казаха, че ще е след 9-ти септември. Не се знае и дали със сигурност ще уважат желанието  ни за класна.
Le Vert къде мислите да запишете детето на състезателна математика, ако става въпрос за София. Моето дете изкара няколко нива на ментална аритметика и се чудя дали да продължава.
Мислили ли сте как ще са облечени на първия учебен ден - за тези, които не са с униформи?

# 166
От нашето училище са дали списък с нещата и там е посочено 5 броя тесни и широки редове и 5 броя големи квадратчета, от 40л с фабрично поле. Не знам за колко време са предвидени.

# 167
  • Пловдив
Аз купих вече почти всичко. Остана само обличането на учебниците и няколко други дребни неща, но за тях ще изчакам родителската среща.
Тетрадки купих по 5 бр. от вид по 20 листа и по 5 бр. от вид с 40 листа.

# 168
А за гр София от къде пазарувате ученическите пособия? Питам, защото някой беше споделил за борсата в Дружба, че там било изгодно. А и така ще си помогнем като споделим набелязаните места за пазар, а не да се лутаме и да имаме едни очаквания, а като отидем на място да се окаже съвсем различно.

# 169
На нас ни дадоха списък на първата родителска среща, в който са записани небходимите пособия, а за тетрадките са дали 5бр. с тесни и широки редове и 5бр. с големи квадратчета. Аз взех малко повече, за да си имаме резервни. Избрах такива с по 24 листа.
Тази седмица пристигна всичко и вече остава само да минем през ЛЛ и през фотото.

И на мен ми е нереално, че ще е ученичка девойката. Струва ми се малка и неподготвена. И не знам защо е това усещане, тъй като е доста по-оправна от брат си, а с него сякаш нямах такива притеснения.
Знам, че ще се справи добре детето, просто ми е малко напрегнато Simple Smile

Облекло не ни се налага да избираме, с униформи са всички.

# 170
  • София
Сега виждам, че пишете за фото. Трябват тип паспортни снимки ли?

# 171
Да. За ученическата карта. При нас поне изискването е детето да е с униформа на снимката.

# 172
  • София
Аз взех по 6 бр тетрадки от лидъл.
Вчвра поръчсх раница.
Здравният картон срокът е до края на календарната година. Изобщо няма да се пън. Миналата седница й беше - мантуто, та бцж й направиха.

# 173
  • София
Нашата родителска ще е след 9-ти..още няма конкретна дата.
Нито знам какво трябва да се купи, нито знам какво ще обличаме. Униформи няма, поне от това, което виждам.
Единственото, което знам е, че учебниците по език за първи клас се плащат. Другото ще кажат на родителската.
По класове все още не са разпределени. ..Абе организацията е топ... (за София говоря). Позната от Бургас имаха родителска среща още Юли и всичко им е изяснено и готово вече. Здраве да е, аз някак си не съм особено напрегната. В днесно време има всичко и навсякъде, едва ли ще е някаква драма с покупките.

# 174
  • София
А за гр София от къде пазарувате ученическите пособия? Питам, защото някой беше споделил за борсата в Дружба, че там било изгодно. А и така ще си помогнем като споделим набелязаните места за пазар, а не да се лутаме и да имаме едни очаквания, а като отидем на място да се окаже съвсем различно.

Къде се намира спомената борса в Бружба? Дали имате адрес?

# 175
  • В средата на времето
И аз съм готова с всичко- и през личната минахме, снимки правих, униформата купихме. Само трябва да подвържа тетрадки и учебници, но смятам на 16.09 да го правя.

# 176

Къде се намира спомената борса в Бружба? Дали имате адрес?

Нямам го адреса  и не знам нищо.

# 177
Аз все отлагам манту-то, че все нещо излиза - то задължително преди 15 ли трябва да мине за здравната карта? Нея ни я искат до 15 октомври. Правих едни снимки юни за друго, ама хич не го харесвам там - не във фото, а на автомат за снимки, много гадна снимка и се чудя дали да го снимам пак. Иначе купих тетрадки от магазинчето за левче до нас (на печатница Костинброд, харесаха ми кориците за момче, че каквото гледах в нета, много не ми хареса). Несесер,  моливи и флумастри има от преди, които не е ползвал - окомплектовах по списъка. Купих само дъска за палстелин, четки и чашка и папки (пак по модел от списъка) и лепило от интернет. Купих и изпрах униформите по 1 брой (да видя свиват ли се и дали ще е задължителна, още не са казали). На него ще оставя да си избере блокче, боички, пластелин и пастели. Раница ни подариха (ползвана, но много хубава картинка, той много я хареса), на мен не ми харесва колко е голяма, но ще купим като започнат, само ако е необходимо по-малка.

# 178
  • Sofia
Включвам се и аз с първокласник, следя ви малко по малко, но не обещавам особена активност.
Ние разбрахме класа и класната още при записването, тъй като специално избирахме език. Родителска среща не сме имали още, очаквам да е седмицата преди започване на годината, съдейки по предишни години. Купих от Лидл каквото имаше останало онзи ден, явно бързо са разграбени тетрадките Satisfied - 5 тетрадки с големи квадратчета и 2 с тесни и широки редове, четки и боички, лепило, това е май. Взех тениски и анцуг за физическо, униформи за щастие няма, има си тъмен панталон и риза/тениска за първия учебен ден, остават само раница и обувки.
Той вече се е въодушевил за училище, вчера си разчисти играчките, за да отворим място за шкаф към бюрото.

# 179
За манту проверете как практикува личният лекар на детето - нашият е и педиатър и няма проблем когато и да се отиде през годината, но част от познатите ни деца ги пренасочиха към инфекциозна и други по-големи болници, където е със записване на часове за месец напред, понеже на техните джи пи та явно не им се занимава с мантута.
Иначе ние минахме през личния лекар още в края на май, взехме справката за ваксините, прегледа картона на детето - там имаше грешни данни, нанесени от сестрата в градината, и така, смятам, че по тази линия сме готови.

На нас ни искат по 10 бр. тетрадки - ще взема няколко броя отгоре, понеже и аз ползвам чат-пат.

Общи условия

Активация на акаунт