Първокласници 2024/2025

• 32 068
  • 757
  •   1
Отговори
# 240
Здравейте,
Днес купихме раница най-накрая Simple Smile
Взехме от Orange на някаква испанска марка Enso. https://ensoandadept.com/.
Не ги бях чувала до сега 🙃
Сега видях на етикета на Orange, производител jouma bags,  но на нейния навсякъде пише enso име даден сайта, може би са се отделили в някакъв момент.
Дано е ОК, че детето много си я хареса.
Някой има ли наблюдения дали са изсръжливи?

# 241
Вчера мина нашата РС. Водех и детето с мен, разгледа училището, запозна се с класната и с половината клас😁, тя някои дечица познава, бяха в една група.
Вълнението е голямо!
Нашата госпожа ни насочи да си направим кутия за дарения и парите, които бихме дали за букет да ги дадем за някоя кауза, да я изберем заедно с децата. Иначе и аз много се чудех какво да взема, цветята увяхат, тези сапунени букети много ги харесвам, но те събират прах по къщите на учителите, допада ми идеята за бонбонен букет. Дано се организираме за кутията, мисля, че е хубава идея!

# 242
Днес, децата бяха на годишен профилактичен преглед и личната каза, че синът ми трябвало да мине през профилактичен очен и изследвания на кръв и урина понеже ще бъде първокласник. Вашите лични споменавали ли са ви такова нещо? Не било задължително, но трябвало. Нямам спомен да сме правили такива на каката, но пък и тя беше първолак преди осеч години.

# 243
Ние пускахме профилактични изследвания след навършване на 7 години, сега не ни е казвала, че тря0ват нови. Вие правили ли сте тази година профилактични?
За очен лекар съм си й записала час самисиндикално. 🙃

# 244
Полагат се тези прегледи, без да са задължителни.

Ако някой се интересува - в Очна клиника Зора има детски офталмолог, работят с направления.

# 245
Мина онзи ден и нашата родителска среща, направихме си вайбър група и вече всички сме в джаза Smile Вкарала съм и мъжа ми вътре, няма само аз да се наслаждавам на тази комуникация я.

Имаме и списък, напоръчах каквото можах от озон. Остана ми някаква подложка и снимка за личната карта.

Класната изглеждаше приятна, но тя ще им води само някои от часовете. Учителката за занималня била най-младата в колектива и изпитвам леки притеснения как ще се справи, особено с дисциплината.

Моята фъстъчка не познава никого от випуска, но учителките казаха, че другата седмица ще са там и можем да заведем децата да се запознаят и да видят стаята. Мисля, че ще е доста полезно, за да свали напрежението.

# 246
Аз пък мисля, че трябва да запазят емоцията от срещата с училището за първия учебен ден. Ако вече са били там, голяма част от трепетите няма да ги има. Затова и не я взех на родителската среща, нямам и намерения да я водя да опознава района. Цяла година ще са в училище, ще има време и възможност за всичко.

# 247
  • София
Вчера мина нашата РС. Водех и детето с мен, разгледа училището, запозна се с класната и с половината клас😁, тя някои дечица познава, бяха в една група.
Вълнението е голямо!
Нашата госпожа ни насочи да си направим кутия за дарения и парите, които бихме дали за букет да ги дадем за някоя кауза, да я изберем заедно с децата. Иначе и аз много се чудех какво да взема, цветята увяхат, тези сапунени букети много ги харесвам, но те събират прах по къщите на учителите, допада ми идеята за бонбонен букет. Дано се организираме за кутията, мисля, че е хубава идея!

Идеята е добра. В нашето училище за втора година поставят кутия и ги даряват за някоя кауза.
Поздравления за учителката ми!

# 248
Сега ми  изникват няколко въпроса. Трябват ми два несесера, така ли? Един за флумастери и цветни моливи и един за химикали, моливи, линии и т.н.
Какви кутии за обяд сте взели? При нас има стол, но ми трябва за сутрешна и следобедна закуска.

# 249
  • Пловдив
Кутии заедно с термо чанта си поръчах онлайн. Днес трябва да ги взема. Три отделни кутии с различна големина са и като се сложат в термо чанта остава място за шише или сок. Ние също имаме стол, но моя е много злояд и гнуслив затова на първо време ще му слагам и закуска и обяд.
Ако ще е само за закуска може и една кутия.

# 250
При нас е пълно разочарование.Децата от групата му са в различни класове.Чак сега излязоха списъците и не можело да се промени.Детето е крайно разочаровано,няма да познава никого,а е доста свитичък.Разтрои се много и ми заяви,че не иска да бъде ученик и няма да ходи в това училище.Изключотелно несериозна организация.До последно не даваха никаква информация нито за класен ръководител,нито за паралелките.Дори и родителска среща сме нямали още.Аз ходих да търся директори за да ми дадат някаква информация.Записах детето там понеже ни е в района,а сега съжалих.

# 251
  • София
Това разделяне на децата понякига се прави нарочно. В училището, където ще е моята е същото. Просто при нас особеност е, че тя е в друг район и така или наче не познава никой.
Днес ми излезна новина, че за някои училища тържеството ще е на 15ти септември. Сега чакам да видя и при нас как ще е, аки е така, тя няма да миже да присъства

# 252
Ако е на 15 и моят няма да присъства.

# 253
  • София
Да, много глупаво да е в неделя. Имало няколко училища, нямаше ги изброени, но видях, че 18то в София ще е така.
Има ли някой е 25то ОУ в София?

# 254
  • В средата на времето
Що за щуротия е това откриване на учебна година кой когато си пожелае, че и в почивен ден?!?! Само тъпотии се сътворяват от това чудене как да сме по-различни.

Групичка от няколко деца били заедно на градина  правят група и вътре в класа. Някои преподаватели не искат да се получава така. Steffie, може би във вашето училище стоят така нещата.От друга страна всички дечица искат да имат познати лица на новото място, та притеснението го разбирам.

Общи условия

Активация на акаунт