Първокласници 2024/2025

• 32 026
  • 757
  •   1
Отговори
# 120
При записването ни дадоха списък с нещата, които трябва да се вземат. Мисля малко, по малко да започвам да го запълвам, за да си помогна. Родителска среща все още не сме имали, в очакване сме евентуално в началото на септември.

# 121
И аз по малко започнах да купувам. Поразместихме стаята, за да сложим бюро, купихме раница, несесер, чанта за храна. Линия, триъгълник, моливи, боички, пластилин, четки и блок за рисуване. Остават тетрадките и подвързването на учебниците, но това ще е като ги дадат на първия учебен ден. А, и екип за ФЗ, но там чакам, че растежът е супер бърз Simple Smile

# 122
  • В средата на времето
При нас списъкът с необходимите м-ли е публикуван на сайта на училището, което ми се видя страшно удобно. Напазарувах всичко  Остана униформата да поръчам и да я снимам за документи. Simple Smile

# 123
На нас ни издадоха бележките за помощи за 1 клас. Сега предстои да вземем раница, която ще я носим 4 години ние родителите:-).Тази година започват на 9.09 , за да се адаптират.

# 124
Аз поръчах униформата, но повече от 4 седмици няма индикация, че ще я получа. Имайте предвид и това, че доставката може да се забави.

# 125
Аз поръчах униформата, но повече от 4 седмици няма индикация, че ще я получа. Имайте предвид и това, че доставката може да се забави.
Фирмите не смогват, при нас предупредиха, че по-вероятно е да са готови в края на септември.

# 126
Здравейте!   Записвам се в темата и аз, имам два първокласника - единия за първи клас, другия за ПГ в едно и същото училище се класираха.

Имам вопрос за подготовка към училище,  има ли някъде информация какво задължително трябва да се купува или всеки клас е различно? При нас родителска среща чак в началото на септември и предпочитам да съм по подготвена и да не обикалям магазини в последната седмица преди училище.
И моите деца са породени, но не успяха да влязат в едно училище. Ще бъдат в различни, защото сме решили малкото да не продължава в детската градина. Откакто смениха директорката, нивото падна. До момента 5 деца от групата са напуснали заради проблемите.
Списък за материалите, ще ни дадат в началото на септември, когато ще има родителска среща.
Раница още не сме взели, а и не бързам. В началото на пролетта се бях разбързала но реших да изчакам.
Добре, ако се вземат тетрадки преди да се получи списъка, какъв ще е проблема? Според мен не е фатално, все ще се използват и във втори клас

# 127
Сега погледнах - нашите искат тетрадки с широки и тесни редове 10 бр. и тетрадки с широки квадратчета също 10 бр. Според мен в другите училища отклоненията от тази бройка няма да са кой знае какви.
Разлики между училищата вероятно ще има в сумата за застраховката, която ще искат, за пластики напр. за стола, където има, такива неща.

# 128
Здравейте!   Записвам се в темата и аз, имам два първокласника - единия за първи клас, другия за ПГ в едно и същото училище се класираха.

Имам вопрос за подготовка към училище,  има ли някъде информация какво задължително трябва да се купува или всеки клас е различно? При нас родителска среща чак в началото на септември и предпочитам да съм по подготвена и да не обикалям магазини в последната седмица преди училище.
Добре, ако се вземат тетрадки преди да се получи списъка, какъв ще е проблема? Според мен не е фатално, все ще се използват и във втори клас
В първи клас пишат на тетрадки с тесни и широки редове, от втори вече само в широки.
А по математика в първи клас са с големи квадратчета, от втори пишат в малки. Възможно е обаче и още в първи да започнат с малките квадратчетата, защото в помагалата са с малки и е възможно учителката да реши да пишат директно в малките.

# 129
И в нашето училище дадоха списък. Пазарувам само по-специфичните неща - точно определени папки с цип са посочили, тях поръчах заедно с някои от нещата за рисуване-четки, чашка, лепило. Вчера поръчах и униформените дрешки, днес имам съобщение от Еконт да си ги взема. Взех по-голям рамер, по 1 брой, че ще ги минавам през сушилня, да видя как се свиват. Той си има несесер и разни линийки и моливчета, ще комплектоваме каквото му трябва, но за флумастри, боички, блокче, та и нов несесер ако му трябва ще го водя някъде поне тях да си избере. Раница също ще купувам след родителската среща през септември, да разбера как и какво ще се носи. И пак мисля той да си я избира. тетрадки са посочили по 5броя - големи квадратчета и тесни/широки редове, но не знам за колко време са предвидени. И тях ще купувам септември.

# 130
Здравейте, и аз наесен ще имам ученичка и се чудя каква раница да взема. Колебая се между Gabol и CoolPack. Вие коя от двете бихте препоръчали?

# 131
И аз се записвам в темата с 1 бр. бъдеща  първокласничка на есен.
От мен - Габол с две ръце! Каката ползваше 4 години една /от 1-ви до 4-ти клас/ и освен, че трябва да сменим един цип, защото машинката нещо не е ок, всичко друго е 6 точки, все едно сега е купена. А е прана доста пъти в пералня и е експлоатирана на макс. Сега живот и здраве ще я ползва малката. Уточнявам, че говоря за меките, които не са като кутия.

# 132
По повод раниците точно това се чудя. Каква раница ще е по-удобна и подходяща: мека и с няколко прегради, или от твърдите? Тези твърдите ми изглеждат уж по-издръжливи, но не са ли тежки? Пробвахме една, та тя е по-голяма от детето 😃 Давам пример между кои две се колебая:

Последна редакция: сб, 27 юли 2024, 06:33 от E. De Morgana

# 133
Аз купих Coolpack, мека. Има намаление в Озон и я взех за 65 лв. Доволна съм. Детето си я избра. Първо беше харесал на ArsUna тип кутия, но е над 200 лв и от четенето по форуми и групи установих, че в повечето случаи с кутията изкарват първи клас и после искали друга, че тази им била бебешка.

# 134
Аз много харесах на Кулпак, но учителката иска да е с колелца. Вече поръчах и дойде от Амазон, на Енсо е. При нас започват директно с малки квадратчета. И учителката държи да имат поле, което да е достатъчно широко. Вие купихте ли тетрадки и такива ли са? Китайските не били с такова поле и се чудя какви да купя.

Общи условия

Активация на акаунт