Първокласници 2024/2025

• 32 064
  • 757
  •   1
Отговори
# 210
Здравейте ❤
Има ли майки от Шумен ще се радвам да споделите в кое училище сте се спряли да си запишете детето

# 211
  • Враца
Здравейте и аз се включвам с първокласничка. Родителска среща имахме още юни месец, поръчали сме униформите и все още ги чакаме. Чакаме и втора родителска, за да ни дадат списъците. Като стана въпрос за часовници, искам да ви попитам какво мислите за телефоните или часовниците, от които може да се говори. Вече масово малките деца носят телефони, дори на родителската среща имаше родители, които попитаха дали са позволени. Госпожата каза, че може но седят в една кутия на бюрото и. Ние сме против да се носи телефон в училище, защото в междучасията ще играят на тях, вместо да отидат до тоалетна или да се подготвят за следващия час. Мисля си за такъв часовник, все пак ако се случи нещо, недай си Боже, да може да ни звънне. Но съм 50 на 50. Да ние не сме ходили на училище с телефони, но и времената вече са различни. Вие как мислите?

# 212
Ние получихме емейл с нещата необходими за училище и там пишеше без телефони и пари до 4 клас.За часовник нямам против, но не мисля, че сега ще му липсва.

# 213
  • Пловдив
Против телефоните в училище съм. Защо му трябва на дете телефон в училище? Да не би в детската градина да е било с телефон или сега за два месеца изведнъж му е затрябвал!?

# 214
При нас не дават телефони.Часовник може само обикновен без екстри,колкото да гледа часа.

# 215
  • Sofia
При дъщеря ми едно време уж бяха забранени телефоните в първи клас. Едно, че повечето деца имаха телефони, но и в първия ден учителката я качила на грешния автобус и се побърках от притеснения. На другия ден вече беше с телефон. Нека ги събират телефоните в клас, но в края на учебния ден искам да имам връзка с децата си.

# 216
Няма нещо, което да завладява съзнанието на децата така както мобилните телефони. Ако едно дете има телефон в джоба, съм напълно убедена че изобщо няма да чуе какво говори госпожата в час.
Пускам трето дете в първи клас.  Ако госпожата прави компромиси с телефоните, просто ще сменим училището.
Вниманието е ресурс, на 6-7 години едно дете може да задържи вниманието си за не повече от 10-15 минути. Когато през цялото междучасие е играло игри на телефона, учебния час за него са просто едни досадни 30 минути.
Няма да мога да отида на нашата родителска среща, защото ще сме на почивка по това време.
Понеже ни приеха в училище, което е третото ни желание, се надявам да ни се е паднала читава класна.

# 217
Ние получихме емейл с нещата необходими за училище и там пишеше без телефони и пари до 4 клас.За часовник нямам против, но не мисля, че сега ще му липсва.

Реално няма да го има това ограничение до четвърти клас. В трети всички имаха, на дъщеря ми й дадохме втория срок на трети, когато започна сама да ходи на училище.

# 218
Това е решение на родителя.Хора всякакви с различни ценности. Официално са забранени. Мисля да го водя на училище, защото ни е квартално.И аз съм с трето дете първокласник и телефон не съм склонна да давам.Някъде четох,че 20 минути след телефона не могат да си съберат главата,а часовете са им по 30.

Последна редакция: пн, 02 сеп 2024, 03:26 от malinkap

# 219
Да сменя малко темата.Вашите деца как се чувстват като първокласници?Моето дете е много притеснително.Досега не мислеше изобщо за това,отдаваше го на игри,но сега като наближава доста започна да се притеснява и дори вчера ми каза,че не иска да ходи на училище,страхувал се много и не искал.

# 220
Моят син е от емоционалните и виждам, че се тревожи, но иска да ходи. Мрази да ходи на градина( защото не обича да спи или лежи на обяд и го разбирам, на тези години не е нормално). Аз също не обичах градината, но обичах да ходя на училище. Препдолагам и се надявам и той да е такъв. Но на този етап изключително много му се ходи, а е на 6г и 4м.

# 221
Половината от вълнението и притеснението го създават самите родители. Виждаме как накрая някои деца започват да реват на този ден, покрай суетенето, цялата еуфория. И то не защото си ги оставят или че не са свикнали да ги оставят, а по скоро да потушат напрежението. Суетят се, вълнуват около тях, има много приповдигната енергия и е нормално. Но това се предава пряко на децата. Постарайте се да сте по - обрани, вълнение си е, но за него се постарайте да си е един нормален ден. Моето дете беше в училищна предучилищна точно защото не обичаше да спи. Докато чакаше да влязат първият учебен ден с другите класове си танцуваше и се радваше - ден като ден, така му го втълпихме и предадохме, ще мине и замине, защо трябва да го приема чак толкова сериозно и да го запомни с рев.

# 222
Не показва никакви по-особени емоции във връзка с предстоящия първи клас. Обясняваме му само, че ще има различен режим, но не е впечатлен.

# 223
Моята дъщеря, както и приятелчетата ѝ от групата, категорично не искат да напускат градината, въпреки, че в огромната си част ще бъдат в един клас. Харесват си градината, ежедневието, харесват педагозите и не виждат причина да променят нещо. Добре, че беше нейна приятелка, която тази година беше първи клас, да ѝ изтъкне огромното предимство на училището - как ги водят на екскурзии с преспиване, - та моята да започне да вижда училището в положителна светлина.

# 224
  • В средата на времето
Моето момиче няма търпение да тръгне на училище, защото вече и е скучно в градината. 🙂Брои дните до 16.09, но и има някакво притеснение от неизвестното, защото от известно време, докато вървим към градината сутрин, иска да си говорим за първи клас.Задава ми въпроси, аз отговарям доколкото мога. Опитва се сама да се настрои психически за промяната.

Общи условия

Активация на акаунт