Любители на котки - Тема 186

• 24 712
  • 552
  •   1
Отговори
# 270
Аминка, лично моето мнение е, че Мъри не се чувства особено добре в момента. Както и Таня написа, тя е живеела само с Недоволна и не е социална. Едва ли й е комфортно с други кучета и котки. Дано поне има местенце където може да се усамоти.

# 271
Всички ангажирани емоционално със случая трябва да сме много благодарни на полицайката, която е проявила човещина и се грижи за животното. Котето е много хубаво, аз не бях го виждала.

И въобще полицайките  реагираха изключително бързо и адекватно в случая.  Дано разберат колко сме им благодарни.

# 272
  • София
Ирис, абсолютно същото си мислех.

# 273
  • София
Аз междувременно се усетих как и къде има информация за ваксините на Мъри (след като не е намерен паспорта ѝ), така че утре поне с това ще имаме напредък. И да, "родната" полиция се оказа по-печена от нас.

# 274
  • Крайбрежен район
И аз това си мислех. Според мен е не повече от 5кг, даже и толкова няма. Ето го моя 5,5кг. Тя изглежда доста по-дребна.

# 275
Можем ли някак да им благодарим? Да ги похвалим пред шефовете им?

Аз междувременно се усетих как и къде има информация за ваксините на Мъри (след като не е намерен паспорта ѝ), така че утре поне с това ще имаме напредък. И да, "родната" полиция се оказа по-печена от нас.

# 276
Фейбук групите според мен биха помогнали, ако никоя от нас не може да предложи постоянен дом.
Моля ви да пробвате да пишете до организация тип 4 лапи, и самата такава, за да има повече време за реакция.
Щях да пиша на тази жена, от която осинових Ари, но си спомних как ми го връчи, болен и на ръба и се отказах.

# 277
Аз подадох информация, че Мъри е 10 кг. - така ми каза Дори в телефонен разговор. Контекстът беше доколко е пъргаво котето и вероятно ли би било да се шмугне през вратата в суматохата. Не съм го виждала, предадох думи, но това не е важно. От снимките се вижда, че е коте с нормален размер. Четох назад в пост на Недоволна, че била поспалана - свивала се и спяла. Това означава, че й е нужно спокойно място - по възможност без други любимци, с които би могла да е в пререкание.

# 278
Не са проблем кг на Мъри, колкото й да е ... Проблем е социализацията. Живяла е сама с господарката си.

Аз ако я взема - Феликс ще я избягва, а Кокорчо ще я гони да си играе. Тя е страхлива и мързелива, той е мъник пълен с енергия.

За Мъри най - подходящ е възрастен човек живеещ сам в апартамент. С извинение е по - добре лежащ на легло и ставащ за малко. Хем котето да е спокойно, хем човека да има стимул да се вдигне.

Тук сме с котки и асоциално животинче като Мъри ще ни е в повече. Вярвам че ще си намери дом.

Много ми се иска полицайката да разкаже повече как Мъри се чувства в джунгла/менажерия. Аз не вярвах че има добри полицай ...

# 279
Не, хора, замислете се... И аз имам цяла менажерия животни. Мога ли да си позволя да взема Мъри като приемен родител? Не мога. Поради същите съображения за сигурност, поради които и Танчето не може. Не знаем как ще реагира на среда с много животни. Всъщност знаем. И за това не се предлагаме. С което искам да кажа, че приемен родител с много животни не е подходящ. Като се заговори за хотел си помислих "как не се бяхме сетили по-рано за тази опция"...
С последният си пост, обаче, Дора изби рибата...

Аз бях тази, която коментираше бутчетата на Мъри... Едра котка е, ... Rolling Eyes

# 280
Шарлот, да, да, сигурна бях, че беше споменато теглото на Мъри. Преобърнах темата, но намерих поста ти, както и този на Лана в който коментира, че е тежичка.
Пп Бе, чета аз, чета. Grinning

# 281
  • Sofia
За да е по-лесно да търсим, ще е добре да имаме повече информация за характера на котето. Драска ли, хапе ли непредизвикано? Агресивна ли е? Или просто необщителна, страхлива и се крие? В смисъл, ако не я закачат, тя дали би нападнала?
Защото ако е просто страхлива, ще е много по-лесно да й намерим дом.

# 282
  • София
И как се държи с други животни е важно.

Ред, имаш ли някакви новини?

# 283
Брин, никаква информация не може да се даде, не е тествано до сега. Сега пилотно се тества, при полицайката с многото животни.
Дано да не набие нейните животни...

# 284
  • Sofia
И как се държи с други животни е важно.
При положение че 9 години е живяла сама, едва ли ще е много социална с други животни. Поне аз нямам голяма надежда в това отношение. Според мен възрастен индивид трудно ще свикне. Но може и аз да нямам богат опит.

Общи условия

Активация на акаунт