Любители на котки - Тема 186

• 24 704
  • 552
  •   2
Отговори
# 255
Шарки ще ви обясни по - добре от мен, защото свързахме нейния син с младата полицайка, която напълно доброволно и добронамерено се ангажира да се грижи за Мъри докато се намери сериозен осиновител. Говорих със сестрата на Ралица преди малко, категорична е , че НЯМА да вземе котето със себе си в САЩ  и затова апелирам към вас в кратък период от време да се намери осиновител. В противен случай евтаназия или улицата.
Няма как да гледам Мъри, имам куче и голяма папагалка, която свободно я пускаме да си лети из дома ни.
Така , че моля ви , направете нужното да се осигури постоянен дом за Мъри !

# 256
  • София
Milenaka, на моите конкретни въпроси има ли отговори в този пост? Нарочно се повтарям.
В какъв смисъл "каква полицайка"? Млада, възрастна или друго питаш?
Кучетата и котките вероятно са различни породи.

# 257
  • Варна
Евтаназия е пълен абсурд, в България подобно нещо не се практикува, особено за котка. За дом ще е трудно, няма какво да се лъжем. Имам опит, така че ми е ясно, че не всичко зависи от желанието ни.колкото и силно да е то. Тук повечето сме с по няколко котки. Може би трябва да се обърнем към групи във ФБ, да се даде по-широка гласност.

# 258
Мъри е много хубава!

Какъв дом се търси за нея? Апартамент
и сама ли да е? Живели са Недоволна и Мъри само двете ли? Как би реагирала тя с други кучета и котки?

Шарки, ти си голям човек! Знаеш ли? Ти си от ония безименни хора които с хвърлянето на едно малко камъче обръщат планина. И става лавина от доброта. На днешно време толкова е толкова много, толкова нужно и ценно. То е подвиг.

И на мен някога форума ми е помагал колективно. Затова още пиша тук.
Един ден и аз ще помогна ....

Вярвам че Зак , Ред и Сакура отново ще са заедно.

# 259
В кратце за всички неразбрали: Мъри е на сигурно място, но за известно време. Полицайката е "приемен родител". Търси се постоянен осиновител възможно по скоро. Мъри е на 9г., била е единствено коте, господар на дома, недружелюбна към чужди хора.

Последна редакция: пн, 04 сеп 2023, 21:57 от Джаста Праста

# 260
  • София
Аз съм евтаназирала котка.
Евтаназия на здрава котка - "абсурд" по думите на ветеринарен лекар. Улични не се евтаназират, па какво остава за домашни.

Търсила съм осиновители и не намерих. Гледам трима.
Обяви по групите във фейса.

Да не начукваме канчета на потребители. Може ли?

# 261
Milenaka, на моите конкретни въпроси има ли отговори в този пост? Нарочно се повтарям.
В какъв смисъл "каква полицайка"? Млада, възрастна или друго питаш?
Кучетата и котките вероятно са различни породи.
Бъзикаш ли ме? Цял ден следя темата. Последно Шарки беше написала, че ще прати сина си да вземе Мъри и да я остави в клиника с хотел. От там нататък е мистерия къде е Мъри.
Никой не написа нищо за Мъри. От къде излезе въпросната полицайка, която наричате "приемен родител", питам аз.

# 262
  • София
Вероятно е колежка на разследващата.

# 263
Стига, бе, това не е сериозно. Ми четете ги тия постове(Amy_nka). Написа се, че полицайка близка до разследването, но не водеща го, е приела Мъри, докато и се намери дом и осиновител. Жената имала опит с животни, защото имала кажи речи цяла менажерия и не и е проблем да приюти още едно животинче, котенце. И сега Мъри е при нея. Но за известно време. Затова и се търси постоянен дом и грижовен осиновител с опит и търпение, защото характера на Мъри бил лекинко особен. Това е.

# 264
Така... А ние от къде знаем, че Мъри е добре в момента?

# 265
  • София
Ох....

Нали е страхлива, на ново място е, в непозната среда, естествено, че не е добре.

Какво предлагаш?

# 266
Искам оная емотка дето се пляска по главата.
Пп Във всеки случай е по добре от това да е затворена сама в апартамента без храна и вода. Сега поне ще бъде наглеждана и хранена. Това е положението. А, добре ще бъде наистина, когато си намери постоянния осиновител, който ще я обгрижва и ще и дари обич и уют.

# 267
  • София
Не знам кой е казал, че е около 10 кг, но това не е възможно. Ако е така, Мъри трябва да изглежда като онези котки  от интернет, които изглеждат като табуретки. Wink Все пак Недоволна ни е показвала Мъри и в цял ръст.

Ето ви снимки, които взех от профила на Недоволна:

Поми, котката е живяла само в апартамент. Не знаем как би съжителствала с други животни. Само с проба може да се разбере. Или ако въпросната полицайка даде някаква информация, защото реално сега Мъри ще се "види" с други котки и кучета. Освен това е страхлива и Недоволна споделяше, че не смее да я води на вилата/село както е водила предишната си котка.

# 268
  • София
Дами, и аз да натъртя: търсим кой да осинови Мъри. Спешно. Една душа изгубихме - на Ралица, да не загубим още една - на Мъри.

И, as a side note, ще дам пример с подобен случай (от Щатите), с  тригодишно тогава куче, Зуми, на която починала самотната "майка". Моите приятелки (две жени-семейство, живеят до Бостън) я осиновиха, поствам снимка на щастливата Зуми:

Нека и ние намерим кой да намери щастие с Мъри. Питайте си майките, бабите, на които оставяте да ви гледат котките.

# 269
Танче, и аз не съм сигурна, но в един от постовете видях теглото и сякаш. Даже съфорумка коментираше, че е едричка. Но може и да не съм разбрала. Ако искате синтезирайте инфото за Мъри с оглед желаещите да я осиновят да са по наясно с характеристиките на котето.

Общи условия

Активация на акаунт