Нашите кухни - тема 95

• 44 686
  • 760
  •   1
Отговори
# 90
Благодаря за отговорите!

# 91
Отчупванията и нараняванията по ръбовете се елиминират със заобляне. Това важи и за челото на плота. Стига да не пречи на дизайна, де.

Ето един плот с чело, което почти няма шанс да се нарани и нащърби, и под него един, за който е по-вероятно.

# 92
  • До сърцето...
Шкафчетата в кухнята от ПДЧ или МДФ? Заради относителната влагоустойчивост, съм се спряла на втория материал, но майстора твърди, че първия е за предпочитане.
Може ли да ударите едно рамо с мнение и опит.
Благодаря.

# 93
Никаква разлика няма по принцип откъм трайност и здравина, стига да са добре направени. Но МДФ дава много други възможности - фрезоване и боядисване, огъване, определени покрития може да се правят само върху МДФ... Ако са обикновени прави вратички зависи с какво са покрити. И да не е най-скапаното ПДЧ, все пак.

Последна редакция: пн, 25 сеп 2023, 21:50 от Черна станция

# 94
Шкафчетата в кухнята от ПДЧ или МДФ? Заради относителната влагоустойчивост, съм се спряла на втория материал, но майстора твърди, че първия е за предпочитане.
Може ли да ударите едно рамо с мнение и опит.
Благодаря.
При мен /пък и е обичайна практика/ корпусът е от ПДЧ, а вратичките и страниците - от МДФ. Рано е да се каже нещо за издръжливостта, че кухнята е на 3 години, но засега не намирам никакъв проблем.

# 95
Аз да попитам защо обсъждате най-вече плотове от камъни разни. Какво им има на нормалните от плоскост? Не са модерни вече ли?
У нас кухнята е на 15 г. Шкафове, вратички, плот - ПДЧ.
Има си разбира се износване, но ще я сменям и за да разнообразя и осъвременя интериора. Хич и не мисля да ме заравят с нея.

Последна редакция: вт, 26 сеп 2023, 00:50 от dariVale

# 96
Каменният плот си е по-луксозен и който иска по-така кухня го избира него.

# 97
Искам камък, защото много ми харесва. 20-годишната ми кухня е с термоплот и естествен дъб. Разкошна е, но ми е омръзнало да я гледам. Сега искам нещо различно. Обмислям пръскан МДФ и техн. камък.

# 98
Искам камък, защото много ми харесва. 20-годишната ми кухня е с термоплот и естествен дъб. Разкошна е, но ми е омръзнало да я гледам. Сега искам нещо различно. Обмислям пръскан МДФ и техн. камък.
Може ли да качиш някоя снимка с модел на пръскан МДФ, за да видя и цветовата комбинация. И аз сега съм в процес на избиране. Но пак ще е нещо с обикновени материали. Тя и без това е миниатюрна.

# 99
Аз да попитам защо обсъждате най-вече плотове от камъни разни. Какво им има на нормалните от плоскост? Не са модерни вече ли?
Въпрос на вкус. За мен не представляват интерес никакви камънЯ. Едва преглътнах ббк облицовано с гранит и после цялата кухня съобразявахме с него. Ама майсторът каза, че той е най-подходящ. Ббк-то стои девствено и ползвам електрическа скара😆

# 100
  • Пловдив
Перваза под прозореца и бар плота направихме с камък (ако не се лъжа - риолит беше) - хич и не искам да чуя вече за такова нещо, камо ли, да е целия кухненски плот такъв Hug ...то си е въпрос на вкус все пак Simple Smile
За банята обаче, много ми харесва и в къщата основната баня ще е с плот от камък.

# 101
Моите подпрозоречни первази отвън са от гранит, отвътре от технически камък. Ми супер са си, никакви оплаквания. Лесно се чистят, не им остават петна, здрави са...

# 102
Здравейте  купихме  мивка и смесител от лекс  сега забелязах, че се събира вода около сифона която не се изтича напълно. Дали  нещо не сме монтирали правилно или не са ни дали подходящ сифон.
Другия проблем е фурна беко. Не и работи лампата. Мъжа каза, че когато монтирал фурната светила може ли да е изгоряла?

# 103
Здравейте  купихме  мивка и смесител от лекс  сега забелязах, че се събира вода около сифона която не се изтича напълно. Дали  нещо не сме монтирали правилно или не са ни дали подходящ сифон.
Другия проблем е фурна беко. Не и работи лампата. Мъжа каза, че когато монтирал фурната светила може ли да е изгоряла?
За мивката: по-скоро зависи от наклона към сифона и от самата решетка на сифона, която в твоя случай виждам, че надстърча над мивката, сега ходих да гледам на моята /Бланко е/ - сифонът прилепва плътно, наклонът не се вижда с просто око, но явно е добре изчислен, защото не се задържа вода. Неправилен монтаж почти не виждам как може да стане и да повлияе.
За лампата: Защо да не може да изгори? Направо си звънни на сервиза,  очевидно скоро сте я монтирали, значи е и в гаранция.

# 104
Моите Blanco и Schock имат легло, където ляга сифона, а на тази мивка не виждам. Реално като остане малко вода, тя няма как да прехвърли ръбчето на решетката и да се изтече.

Общи условия

Активация на акаунт