Нашите кухни - тема 95

• 44 725
  • 760
  •   1
Отговори
# 120
  • София
Аз от 2006-та година ползвам мелница за отпадъци и за мен е едно от най-удобните приспособления в кухнята. И в двата апартамента мелниците са ни ТЕКА, проблеми със запушване никога не сме имали, всички хранителни остатъци от чинии, тави и тенджери без кокали, сурово пилешко, мидени черупки и големи твърди костилки заминават директно в мелницата, плюс трохите от масата, зеленчукови обелки и прочие. Това, което не бива да се прави, е да се излива мазнина вътре, както и препарати за отпушване на канали, но то във всяка инструкция изрично пише какво не бива да се пуска вътре.

# 121
  • София
При мен проблемът беше завоя на тръбата, иначе самата мелница си работеше прекрасно.

# 122
# 123
Случайно някой да има плот Егер дъб халифакс табак? Би ми се искало да видя как стои на голям плот.

Последна редакция: сб, 30 сеп 2023, 14:08 от Mimito_75

# 124
  • София
Включвам се в темата инцидентно, ако на някой би му била полезна информацията от нашата кухня Relaxed
От капарото до монтажа м.юни, бяха около 5 месеца като време, но предвид натовареността на майсторите, го считам за нормално.
Идеята си е наша, разположението би могло да бъде по-добре, знам, ала предходни обстоятелства и некадърен първи майстор.. Unamused

Шкафове - МДФ (Salex)
Дървесни елементи - дърво масив
Вътрешност - ПДЧ (Salex)
Отделение за вина - решетката е подвижна, вади се за по-лесно почистване. Това го намирам за изключително хитро, не се бях сетила, майсторът така ни го направи
Дръжки - Salex
Гръб - гранитогрес Rialto mix 60/60 (Феникс грес)
Плот - Salex Дъб хънтън тъмен (900мм, за да скрием бялата техника)
Под - Феникс Грес
Мивка и смесител - Тека
Механизми - всичките са с плавно затваряне BLUM
Маса и столчета - ИКЕА
Висящите метални релси - ИКЕА
Осветление лед лента под шкафовете със сензорче под единия шкаф

Друго не се сещам към момента, и снимките:
Скрит текст:

# 125
Такава съм, запрятай сега ръкави, слагай престилката и се развихряй! Със здраве и мерак да шеташ, много хармонична кухня! 

# 126
Страхотна кухня, със здраве да си я ползвате и много гозби да готвите!
Когато перете/сушите и след това планирате ли да държите вратичките отворени? И нашите уреди ще са в шкаф за първи път и се чудя дали трябва вратичките да са открехнати.

# 127
Включвам се в темата инцидентно, ако на някой би му била полезна информацията от нашата кухня Relaxed
От капарото до монтажа м.юни, бяха около 5 месеца като време, но предвид натовареността на майсторите, го считам за нормално.
Идеята си е наша, разположението би могло да бъде по-добре, знам, ала предходни обстоятелства и некадърен първи майстор.. Unamused
Шкафове - МДФ (Salex)
Дървесни елементи - дърво масив
Вътрешност - ПДЧ (Salex)
Отделение за вина - решетката е подвижна, вади се за по-лесно почистване. Това го намирам за изключително хитро, не се бях сетила, майсторът така ни го направи
Дръжки - Salex
Гръб - гранитогрес Rialto mix 60/60 (Феникс грес)
Плот - Salex Дъб хънтън тъмен (900мм, за да скрием бялата техника)
Под - Феникс Грес
Мивка и смесител - Тека
Механизми - всичките са с плавно затваряне BLUM
Маса и столчета - ИКЕА
Висящите метални релси - ИКЕА
Осветление лед лента под шкафовете със сензорче под единия шкаф
Друго не се сещам към момента, и снимките:

Страхотна кухня.
Скрит текст:
само една малка забележка относно рафтовете до входната врата - направо ми избожда очите острия ръб. Съществува вероятност висок човек при забързано вземане на завоя от вратата към вътрешността да залитне и да се набучи доста неприятно. Може и впечатлението от снимката само да е такова.
В моята кухня имам една такава полица в която понякога ММ се удря, на новата - ще го заобля въпросния прав ъгъл.)
Гранитогреса за гърба на стената направо ли залепихте или върху някаква тънка плоскост/фазер?

# 128
Много хубава кухня. Само лека "забележка" към белите контакти. Simple Smile

# 129
  • София
Благодаря, дами! Simple Smile

Когато перете/сушите и след това планирате ли да държите вратичките отворени? И нашите уреди ще са в шкаф за първи път и се чудя дали трябва вратичките да са открехнати.
И при пране, и при сушене - вратите са открехнати, докато изсъхнат уредите. При сушилнята така или иначе няма как да е затворена, защото отделя топлина и я отваряме изцяло. Ползваме я от м. юни кухнята и засега не го отчитам като неудобство Simple Smile

Скрит текст:
само една малка забележка относно рафтовете до входната врата - направо ми избожда очите острия ръб. Съществува вероятност висок човек при забързано вземане на завоя от вратата към вътрешността да залитне и да се набучи доста неприятно. Може и впечатлението от снимката само да е такова.
В моята кухня имам една такава полица в която понякога ММ се удря, на новата - ще го заобля въпросния прав ъгъл.)
Гранитогреса за гърба на стената направо ли залепихте или върху някаква тънка плоскост/фазер?

Хммм, за рафтовете - при нас се падат мъртва точка, ако мога така да го нарека - плотът е 70см+  напред, а рафтчетата 40см, по спомен. И ние сме високи, той е 190, аз 182.
Скрит текст:
Гърбът по принцип е тухла, обаче са изправяни стените с гипскартон - директно на него е лепен Simple Smile

PS Да, контактите ги купува мъжО без надзор.. CloseSatisfied

# 130
Честито!🌻
Моят въпрос е как решихте ъгъла.Шкафа,в ляво от мивката или този под мивката е дълбокия?

Последна редакция: пн, 09 окт 2023, 19:18 от red soul

# 131
  • София
red soul, благодаря Simple Smile Под мивката е дълбокият шкаф, съседният е до лайсната на плота.
Мисля, че заради мивката така го направиха, не съм държала не механизми в тази част на кухнята, за мен нямаше значение.

# 132
Добре.А в тази дълбока част какво ще държиш?
При мен това е единия вариант.Другият е ъглова мивка.Аз изобщо не ги харесвам тия дълбоки,глухи шкафове,но незнам как да избягам от тях.Мислех в глухата част да сложа бойлера за кухнята,ако не може да се ползва този за банята.Но пак си в загуба на място.

# 133
Много ми е добре с дълбоките глухи шкафове. В единия ММ си държи инструментите - навътре рядко използваните, отпред честите. Колкото и да е неудобно пак е по-добре от слизане до мазето Wink
В другия държа рядко използвани съдове и аксесоари. Много си ги харесвам.

# 134
Всичко е наред и изглежда много добре! Със здраве да си я използвате.
Скрит текст:
Една препоръка: ако искате абсорбаторъ да е по-безшумен и да му използвате пълноценно мощността, махнете меката, гофрирана връзка на въздуховода и сложете ПВЦ тръба. Като гледам, понеже разстоянието до отвора е късо, то само едно ПВЦ коляно ще свърши работа.

Общи условия

Активация на акаунт