Нашите кухни - тема 95

• 45 139
  • 760
  •   1
Отговори
# 195
Хелметекс е за гума и кожа.. става за еднократно залепване на обувки, в общия случай. Не за метални лайсни.

По-скоро със силикон, ПУ упътнител, лепило в тубичка като силикон (щото са различни, но повечето ще свършат работа) нещо такова.
За рязането - ъглошлайф за най-чест разрез. Иначе ножовка и леко заглаждане с пила също ще стане, ако няма инструмент.

# 196
Благодаря, тия дни ще действам.

# 197
Здравейте, дойде момента да избираме материала за кухнята, и все още се двоумим, ПДЧ или МДФ? Цветя го решихме, бял или много светло сив долен ред, по тъмно сив горен ред МАТ! Вратичките ще бъдат отварящи нагоре, но обикновени, без фрезоване, с дръжки ще са. Та има ли изобщо смисъл в такъв случай да се дават излишно повече пари, ще има ли някаква разлика видимо изобщо, между двата материала? Благодаря!

# 198
Има разлика. Ние направихме корпус и рафтове ПДЧ графит, а вратите МДФ графит мат.
Снимах един от рафтовете, сложен до челото.
Скрит текст:

# 199
Тази разлика обаче не е в материала, а в покритието. А то се вижда и могат да си изберат кое им харесва повече. Има го и елементът, че на по-скъп пълнеж слагат и по-скъпо и по-хубаво покритие. Но иначе няма разлика. МДФ е безусловен избор ако си иска боядисване, фрезоване, огъване или покритие без кантиране. Но при прави вратички решават естетиката на покритието и цената.

# 200
Е да, но светкавицата блести на фона на гланца и трудно да се каже точно каква е разликата.

# 201
Момичета, не мога да открия сега точните мнения, но преди време четох тук за прилични готови кухни.
Трябва ми готова /модулна/ временна кухня, даже не цяла, за селската къща. След ремонт ще се прави по поръчка, а временната ще отиде в лятна или ще я "даря" на мъжа за негови работни цели.   
Ще съм благодарна, ако някой със скорошен опит сподели за готови модули с приемливо качество. Не искам все пак да се разпадне или да имам излишни ядове с ползването. 
Гледах Контемпо и Мишеле/от мебели Монема/, кухни на Ирим, на Виденов...и не мога да преценя. Досега не съм купувала готова кухня.

# 202
Харесай си модули от Практис, редовно имат намаления. Всички модели ги имат и изложени. Щом като ти трябва бюджетно, ще свърши работа.

# 203
Харесай си модули от Практис, редовно имат намаления. Всички модели ги имат и изложени. Щом като ти трябва бюджетно, ще свърши работа.
Благодаря! Там точно не съм гледала, че синът се оплака много от техен шкаф, но ще погледна.

# 204
  • София
Аз съм показвала тук моята, от Ирим е, вече на 3 г.
Снимките са отпреди два дни, снимах заради осветлението за една приятелка, не е подредено за фотосесия. Simple Smile
Вече има и надстройки за горните шкафове, за да се направят до тавана.
Като поддръжка мога да кажа, че гланц се чисти в пъти по-лесно, но пък на този цвят и мат , по-малко личи замърсяване.

Последна редакция: пт, 27 окт 2023, 10:20 от sofyia

# 205
Здравейте,
предстои ми монтаж на кухня и имам фурна на AEG, която е с щепсел. Майстора иска да го изрежем и да я свържем с твърда връзка. До колко е практика това? Навсякъде чета и хора ми казват, че гаранцията отпада. Изглежда ще трябва да рискувам и най-много да прежаля 1500 лв за фурна, за да не изпадаме в спорове. До колко това е добра идея и колко често се среща в практиката?

# 206
Здравейте,
предстои ми монтаж на кухня и имам фурна на AEG, която е с щепсел. Майстора иска да го изрежем и да я свържем с твърда връзка. До колко е практика това? Навсякъде чета и хора ми казват, че гаранцията отпада. Изглежда ще трябва да рискувам и най-много да прежаля 1500 лв за фурна, за да не изпадаме в спорове. До колко това е добра идея и колко често се среща в практиката?

Фурната обикновено е доста по-маломощна от плота (един плот четворка може да е 7 киловата и нагоре) и затова  може да се монтира с щепсел.  Твърдата връзка може и да е по-добра, но първо не всяка (масовите са по 16 ампера) и второ няма смисъл от много силно звено във верига със слаб елемент, в случая шнура, който е 3 х 2,5 мм2. На практика определено няма значение дали е с щепсел или с твърда връзка, но е вярно, че ако нещо стане с фурната производителят ще търси всякакъв формален повод да откаже гаранцията. И затова те съветвам да си запазиш шнура с щепсела така, както е доставен. Те и щепселите на фурните са едни такива по-яки и стабилни, не са като щепсел на телевизор.  Само си купи качествен контакт - АББ, Легранд, Шнайдер и си готова.  Аз използвам тези: https://bauhaus.bg/kontakt-basic-55/p/102397

Иначе хубава твърда връзка, ставаща за плот и печка е ето тази, ако ще е гарга да е рошава:
https://bauhaus.bg/tvarda-vrazka-legrand-belanco/p/62160

А аз лично моите фурна и плот (имах изведена само една точка и за двете) я направих с три тройни клеми ВАГО - много малки, много фини и много качествени продукти. Така разклоних фазата, нулата и земята към фурната и котлона и нямам никакви проблеми вече шеста година.

https://www.wago.com/bg/installation-terminal-blocks-and-connect … nnector/p/221-613

Последна редакция: пт, 27 окт 2023, 16:46 от Черна станция

# 207
Снимките са отпреди два дни, снимах заради осветлението за една приятелка, не е подредено за фотосесия. Simple Smile
Като поддръжка мога да кажа, че гланц се чисти в пъти по-лесно, но пък на този цвят и мат , по-малко личи замърсяване.
[
Скрит текст:
img width=600 height=450]//cdn.bg-mamma.com/pJLp/rsCd3.jpg[/img]

Много благодаря! Хубава е станала кухнята. Имам няколко допълнителни въпроса, ако е удобно:
От кой магазин е кухнята или е фирмен на Ирим?
Пералнята по-дълбока ли е или целно е изведена пред реда? Така ли стоят обикновено свободно стоящите?
В селската къща и пералнята, и сушилнята са свободно стоящи, но не им е готово още помещението и във временната кухня ще се наложи да ги приютя под плота, та да знам. В такъв случай плотът е с височина 90 см?

# 208
  • София
Кубратова, по препоръка от приятел я поръчахме от м-н НЕОС, в Сухата река. Много съм доволна от отношение и обслужване. Платихме и монтаж, някакъв % от сумата беше. Всякакви мебели сглобяваме сами с ММ, но кухнята е друго нещо - нивелирането на горния ред не е толкова лесно, също изрязване на плота за мивка и плот.
Пералнята - да, малко стърчи, защото самият уред е 2в1 със сушилня, барабанът е много голям и дълбочината също.
Сега питах ММ, може да се бутне още назад, но задното краче попада в лека неравност на плочките и тресе. Слагахле гиюумени тампони, но при наместване заднете все узоадаха.
Слагали сме пералня Beko  в друг апартамент, тя пък беше по-плитка, можеше да влезе даже по-навътре.
За височината - от пода до долната страна на плота е 87 см, плота е 5.
Съдомиялната е за полувграждане, тя е монтирана на една линия.

Последна редакция: пт, 27 окт 2023, 20:55 от sofyia

# 209
[
Скрит текст:
img width=600 height=450]//cdn.bg-mamma.com/pJLp/rsCd3.jpg[/img]

Много благодаря! Хубава е станала кухнята. Имам няколко допълнителни въпроса, ако е удобно:
От кой магазин е кухнята или е фирмен на Ирим?
Пералнята по-дълбока ли е или целно е изведена пред реда? Така ли стоят обикновено свободно стоящите?
В селската къща и пералнята, и сушилнята са свободно стоящи, но не им е готово още помещението и във временната кухня ще се наложи да ги приютя под плота, та да знам. В такъв случай плотът е с височина 90 см?
Кхните са по-плитки от стандартен свободностоящ уред. Може да се вземе по-широк термо плот, който да се стесни до 65 или 70 см, а другите шкафчета да се дръпнат напред и да равят по него.

Общи условия

Активация на акаунт