Теглене на ипотечен кредит – неща, които трябва да знаем! - тема 8

• 65 245
  • 814
  •   1
Отговори
# 150
Да, възможно е. През 2015 г. аз изтеглих по този начин, но секторът ми беше банков. Вноската ми беше колкото заплатата, реално ползвахме дохода на съдлъжника ми.

# 151
Не мога да си редактирам мнението, а е последно, но знаете ли за банка, която поема застраховките по кредита? За рефинансиране знам за няколко, но за нови кредити не съм чувала.

# 152
ЦКБ поемаха, сега не знам дали е актуално.

# 153
  • Варна - Черна гора
Не мога да си редактирам мнението, а е последно, но знаете ли за банка, която поема застраховките по кредита? За рефинансиране знам за няколко, но за нови кредити не съм чувала.
Проверете в Алианс банк.

# 154
  • оттам, откъдето започва България
При мен ЦКБ не поеха застраховката по кредита (50 000 лв.), дори търсеха вноска застраховка след погасяване на кредита предсрочно.

# 155
  • Melmak
Колко време отнема кандидатстването за кредит до усвояването?

# 156
Много зависи от продавачите на имота, зависи от подготовката на документите (ваши и относно имота).
При нас отне около месец и половина.

# 157
  • където ми е най-добре
При нас 1 месец с готови и изрядни от двете страни документи. Забавянето беше административно - банката, удобен час при нотариус и най-вече агенция по вписванията.

# 158
Здравейте, след сделка колко време отнема вписването в гр. София?

# 159
Между 2 и 5 дни.

# 160
Здравейте! Харесах апартамент на А14, планира се А16 до 6-8месеца, много изгодна сделка с плащане 30% сега на предварителен договор и 70% на А16. Ще мога да платя 30% без ипотечен кредит, но ще ми трябва такъв при прехвърлянето за да платя остатъка. Имам предварително одобрение от няколко банки, но това което ме притеснява е, че за тези месеци може да се случат много неща - да сменя работа и да съм в изпитателен срок по време на заявяването на кредита, да ме съкратят и да остана без работа и какво ли още не. В такъв случай банката няма да отпусне ипотечен и ще загубя тези 30%, които смятам да платя сега.
Как мога да се защитя в подобни ситуации? Моля за съвет?

# 161
  • гр.Пловдив
Здравейте! Харесах апартамент на А14, планира се А16 до 6-8месеца, много изгодна сделка с плащане 30% сега на предварителен договор и 70% на А16. Ще мога да платя 30% без ипотечен кредит, но ще ми трябва такъв при прехвърлянето за да платя остатъка. Имам предварително одобрение от няколко банки, но това което ме притеснява е, че за тези месеци може да се случат много неща - да сменя работа и да съм в изпитателен срок по време на заявяването на кредита, да ме съкратят и да остана без работа и какво ли още не. В такъв случай банката няма да отпусне ипотечен и ще загубя тези 30%, които смятам да платя сега.
Как мога да се защитя в подобни ситуации? Моля за съвет?

Гаранция няма за нищо в този живот..И какво като ви съкратят?-намирате и започвате друга работа-банката я интересува да има пари по сметката на падежа .Действайте щом е изгодна сделката с имота ,ще отнеме 1-2 макс месеца

# 162
Да загубиш 30%? Ще си го продадеш на зелено, т.е. някой ще купи договора ти. Най-добре си намери адвокат, да ти прегледа договора.
Има и други случаи- строителят да фалира, да зареже сградата ..
Можеш да си осигуриш парите и като заложищ друго жилище/имот, а после да пренесеш ипотеката на новопостроеното.

# 163
  • София
Някой ползвал ли е кредитен посредник и доволен ли е - има ли такса за консултация?

# 164
Аз съм супер доволна от моя кредитен посредник. Безплатно е всичко за клиента.

Общи условия

Активация на акаунт