Теглене на ипотечен кредит – неща, които трябва да знаем! - тема 8

• 65 297
  • 814
  •   1
Отговори
# 555
Някой с ипотечен кредит в ПИБ? Предстои ми теглене и ми дадоха най-добри условия, но адвокатката ми не ги смята за добри и се колебая. Ще съм благодарна, ако някой с кредит от поне няколко години даде отзив

Ние сме с кредит в Първа инвестиционна. Избрахме ги , поради същата причина - най-добри условия за нас. От година и половина - две ни е кредитът. Комуникацията беше добра, съдействаха с документите. /Нормалните неща/ Звъннаха, когато се очертаваше някаква промяна в лихвения процент. Нищо друго не мога да кажа.

# 556
За две години с колко скочи лихвата? В проценти имам предвид, не сума

# 557
Здравейте,
От ОББ искали ли са ви допълнителен документ за доход при теглене на ипотечен кредит, ако работната заплата минава по тяхна банкова сметка?

# 558
# 559
Ясно, защото мен ме одобриха по доходи без никакъв документ само от преводите на РЗ. Реално нищо не са ми искали след това за доход, само документите на имота.

Последна редакция: вт, 15 окт 2024, 08:43 от *Ягодка*

# 560
Само по фишовете от работната заплата ни одобриха и нас.
Никакви допълнителни документи не са изисквали за заплащането.

# 561
Не. Обикновено искат, когато е над максималния осигурителен доход, но при мен не поискаха дори тогава, защото ги получавам по тяхна сметка.

# 562
  • Маями
Здравейте. Ще купуваме жилище за 80000лв с ипотека. Ходих в повечето банки като ДСК, Уникредит, Общинска банка, ОББ, ЦКБ и Алианц. От всички най-чного ми допаднаха условията на Общинска , ЦКБ и Алианц. Естетствено има и различия в офертите. Но общо взето лихвения процент е горе-долу един и същ, както и ГПР. Въпроса ми вие какво бихте ме посъветвали? За Общинска банка нищо не знам по принцип, поне при нас не е така нашумяла ако може така да се каже. Чувах и не ок неща за Алианц за срев на системата,че имало нещо наскоро, а при ЦКБ нещата се случват мноого бавно. Това всичко от слухове от близки и познати. В Алианц ми казаха, че може да стигнем и до 2,1 % ама не е много сигурно. В ЦКБ и Общинска се въртим около 2,7-2,8%. Като  ГПР при Алианц е 2,73 при лихва 2,7. При Общинска ГПР е 2,94 при лихва 2,8. При ЦКБ ГПР е 2,8 при лихва 2,7-2,8%. Моля дайте ми съвет,че вече съвсем се обърках. Пък и отзиви и + и - ще са ми мнооого полезни. Благодаря ви.

# 563
Здравейте. Ще купуваме жилище за 80000лв с ипотека. Ходих в повечето банки като ДСК, Уникредит, Общинска банка, ОББ, ЦКБ и Алианц. От всички най-чного ми допаднаха условията на Общинска , ЦКБ и Алианц. Естетствено има и различия в офертите. Но общо взето лихвения процент е горе-долу един и същ, както и ГПР. Въпроса ми вие какво бихте ме посъветвали? За Общинска банка нищо не знам по принцип, поне при нас не е така нашумяла ако може така да се каже. Чувах и не ок неща за Алианц за срев на системата,че имало нещо наскоро, а при ЦКБ нещата се случват мноого бавно. Това всичко от слухове от близки и познати. В Алианц ми казаха, че може да стигнем и до 2,1 % ама не е много сигурно. В ЦКБ и Общинска се въртим около 2,7-2,8%. Като  ГПР при Алианц е 2,73 при лихва 2,7. При Общинска ГПР е 2,94 при лихва 2,8. При ЦКБ ГПР е 2,8 при лихва 2,7-2,8%. Моля дайте ми съвет,че вече съвсем се обърках. Пък и отзиви и + и - ще са ми мнооого полезни. Благодаря ви.

A ДСК, Уникредит, ОББ, какви са условията? от любопитство питам за да имам престава в момента как са нещата Wink

# 564
В ОББ ми дадоха 2.18 в началото на годината. Всички вече са обвързани с нивата на депозитите, така че март и септември се вдигат леко, когато се преизчислява, но не е болка за умиране.

# 565
Аз съм доволна от Алианц. Преди години като обикаляхме по банките, само те без никакво мрънкане ми направиха оферта с параметри, каквито исках. Служителите в големите банки или ме отсвирваха, или се правеха, че такова животно няма. ЦКБ бяха алтернатива, но се отказах от тях заради мудността, въпреки, че съм им дългогодишен клент.

# 566
  • Маями

A ДСК, Уникредит, ОББ, какви са условията? от любопитство питам за да имам престава в момента как са нещата Wink

При ДСК 5 е 3,34 въпреки, че съм им дългогодишен клиент. За ОББ всички познати, че даже и хора, работещи там ми казват ,,бягай от тука, тъпси друга банка,, , а при Уникредит е по-сложно, защото жилището ни е ведомствето и само при тях има проблем, който налага първо теглене на потреблителски за купуването и после погасяването му с ипотека и някакви такива врътки.

# 567
Аз бях с ОББ с предходната ми ипотека и бях много доволна. Тогава даже имаха друга методика за изчисляване на надбавката и не се влияеше от краткосрочните депозити, за 7-8 години не ми беше мръднала, единствено надолу, когато падаха и подавах молба. Винаги бяха точни и винаги сваляха съобразно пазарните нива, когато и да съм пускала молба за това. Изплатихме я и купихме ново отново с тях, аз лично съм доволна.

# 568
  • Маями
Аз бях с ОББ с предходната ми ипотека и бях много доволна. Тогава даже имаха друга методика за изчисляване на надбавката и не се влияеше от краткосрочните депозити, за 7-8 години не ми беше мръднала, единствено надолу, когато падаха и подавах молба. Винаги бяха точни и винаги сваляха съобразно пазарните нива, когато и да съм пускала молба за това. Изплатихме я и купихме ново отново с тях, аз лично съм доволна.

Те са си доста масова банка и даже ми е чудно защо така ме казват моите познати. Странно наистина, защото даже ми казаха от ОББ, че може и да стигнем до 2,54% лихва. Но отново всичко си е индивидуално.

# 569
Всеки има различен опит, колкото хора - толкова мнения. Ако се чудите най-добре вижте с кредитен консултант.

Общи условия

Активация на акаунт