💪"Игри на волята: България" - сезон 5, тема 1 (04.09 - 11.09) * Старт *

• 109 465
  • 2 518
  •   1
Отговори
# 315
Мъжкото племе спечели престой в Стопанството, но реално положението ще е като на Реката. Количеството храна. която им предоставиха ще им стигне за 2 дни. После ще гледаме сеир.

# 316
  • España
На този ранен етап ми е все още неориентирано да си избера фаворити. Винаги съм за синьото племе ( даже Катето от С2 ми беше любимка , също и Паулина). Обаче сега ….. малко трябва да поизчакам , а съм сигурна , че това не е окончателният вид на племената . Всъщност най-симпатични са ми Отшелниците , жалко , че не са нормално племе, щеше да бъде доста силно и балансирано и да печели !

Сега загледах Надкаста ….брат Васил от Отшелниците ми заприлича на Туджаров чисто визуално .

# 317
  • София
Здравейте, много се радвам, че не е имало нова тема за епизодите през уикенда, беше ми по-лесно да наваксам. Hug

Реших да изчакам преди да коментирам, защото първите ми впечатление бяха прекалено крайни, и общо-взето от 18 души след първи епизод ми хареса само Калоян, когото бях определила като "брат на Георги", в последствие разбрах, че не е.

Свикнала съм във всеки сезон да има по един-двама сексисти, агресивни типове, открити женомразци и пр. Идеята в този да има цяло племе, за мен е потресаваща. Изобщо, взели са две от най-големите оплаквания: войната между половете и семейните връзки, и са ги превърнали в правила. По-"нормалните" участници са поставени в племето на "Старейшините", в останалите две племена има доста карикатури или преекспонирани образи, като цяло отказвам да приема, че "Гладиаторите" са извадка на българския мъж. Обществото е достатъчно разделено в момента, за да се сее още омраза от екрана. (Note to the producers)

Първоначално, ме дразнеха коментарите на Цвети и това, че държеше сметка на останалите и това колко и защо се радват, но се опитах да се поставя на нейно място след последния епизод: ако битката е групов проект, тя върши работата на голяма част от своите колеги, по някаква причина не получават желаната оценка, а самите колеги, които не са се трудили, колкото нея, умаловажават случилото се. Sweat Smile

Засега подкрепям "Старейшините", индивидуален любимец ми е само Калоян (от Гладиаторите). От жените нямам особена любимка, но и няма някоя, която да ме дразни. Теодора Мудева ми е симпатична.

Димо и Ралица до края на сезона ли ще наричат братя Рълеви "Рълев 1" и "Рълев 2"? Изобщо не мога да свържа имената с лицата им по този начин.

И за финал, много се радвам, че Жени живее rent-free в съзнанието на всички ни. Laughing Доволно споменавана е и в тази и в предходната теми. Hands Nail Care

# 318
И аз мисля, че съвсем скоро амазонките ще се обзаведат с амазончовци Grinning

Даже си фантазирам как още следващата игра ще бъде с пленяване на капитани и Мария горда ще заведе претрепания Гатю на реката Simple Smile

# 319
Еееее, Гатю пленен от амазонките - това ще е цирк неописуем! Joy

# 320
Здравейте на всички, включвам се и аз в темата Simple Smile
Интересна идея за сформирането на екипите. Червените винаги са били физически най-силни и за да не ги направят свръх мощ, Момчил бе пратен при сините - на умствените предизвикателства ще трябва да изостават. В битките си личи как цялата тази мъжка енергия в един момент избива като на сбиване в кръчма или затвор - крясъци, размахвания и който най-силно вика определя развоя - това ще им пречи в стратегическата част. При амазонките точно обратното - толерантност и гъвкавост на макс, водеща чак до тотално объркване на терена. Много ми хареса, че въпреки последните места, те все пак си дават шанс, предполагам че професионалния спорт дарява с уважение към опита на другия и стремеж да не изпадаш в безмислен укор при грешка на другия. Мисля че Виолета щеше да повлияе добре отбора им, защото там сякаш им липсва по-нахъсващ, далновиден и хитър за игрите лидер (колко бързо прецени пъзела и успя да се изрази подходящо, за да го наредят светкавично). Оряшкова изглежда супер като човек, много ми хареса как се изказа след битката вчера, по специално в частта за защитата на честта на другите, има голямо сърце. Засега подкрепям амазонките, дано успеят да се напаснат и заиграят по-хитро и събрано, защото това им липсва.
Синият отбор е най-силен разбираемо - все пак са смесени, имат далновидни играчи и много добри звена на всички постове, но да подкрепяш аутсайдерите е най-сладко, така че ще чакам жълтите като феникс да се въздигнат Grinning
Между другото, никой не коментира близначките - те са малко невзрачни спрямо изпълненията на останалите, но имат огромен потенциал, така че са един от моите фаворити. Видях че са зодия Дева, така че типично се държат естествено скромно, въпреки възможностите, които имат.
Засега ми допада и Момчил, този човек има огромна страст за изживявяния, доста комплексен и предполагам ще стигне доста далеч. Друг фаворит ми е и Ива, силен играч с човещина, приятно общува с останалите.
Засега това, още е доста рано и на доста моменти шоуто е скучно, но си гледам всичко наред.

# 321
Виолета обича да е лидер, тя май и си го каза... Може би и където вижда заплаха ще контрира веднага чрез глас, независимо, че се справя добре в игрите.

Може да е лидер в супер посредствена среда. В нормална няма как. Простотията и наглостта не се котират дори сред средно интелигентни хора.
То и за човек на възраст подобно поведение говори много - ниска интелигентност, неудовлетвореност, незрялост....

# 322
  • Буркина Фасо
И аз мисля, че съвсем скоро амазонките ще се обзаведат с амазончовци Grinning

Даже си фантазирам как още следващата игра ще бъде с пленяване на капитани и Мария горда ще заведе претрепания Гатю на реката Simple Smile
както са загорели тия ще му вземат силиците Smiley

# 323
Мале Денислава  поне на пръв поглед изглежда толкова по-различна от майка си.Виолета е егати животното с извинение.Ще те изяде с поглед SmileНе я харесвам ,ама като гледам може и да я задържат имат нужда от такъв "герой"

Последна редакция: вт, 05 сеп 2023, 17:47 от *Аня*

# 324
  • Me? I'm a raging sea trapped inside of a raindrop.
Сега изгледах настаняването на червените в стопанството. Ми много забавно се оказа. Ганьо-Гатьо може да е силен като бик, но е и почти толкова умен - "Имунитет или храна да избера утре?" Joy
А това "Ники е уникален готвач, свари ни ориз" силно ми напомни на едно момченце на морето преди няколко години, което ентусиазирано се хвалеше на околните плажуващи: "Ей, моят татко е голям ловец! Вчера ми хвана морски камък, днес умрял рак, утре какво ли ще хване."  Та и с готвенето на Ники така. Grinning Не че е длъжен да може да готви, но хората си слагаха олио след като им сервира. Иначе изглежда добряк човекът, кротичък, бавно говори...
Цецо също ми е симпатичен засега, но най-много симпатизирам на Калоян. Изглежда ми възпитано, скромно момче и сякаш доста се притеснява от останалите, защото е по-малък.
Не знам защо Георги не е наблегнал на трениране на пъзелите, огромен пропуск е това. Ако се справя на тях и с това плуване, щеше да е един от обещаващите участници. Надявам се тази вечер "мъжкарите" да не приемат с насмешка признанията му и да не започнат да го подиграват за това.

# 325
  • София
А аз още гледам как Димо се дере, съобщавайки им кой е спечелил. И той ли е бил пресипнал? И другия не спря да грачи, уж си пазеше гласа.

# 326
  • Дубай
Виолета обича да е лидер, тя май и си го каза... Може би и където вижда заплаха ще контрира веднага чрез глас, независимо, че се справя добре в игрите.

Може да е лидер в супер посредствена среда. В нормална няма как. Простотията и наглостта не се котират дори сред средно интелигентни хора.
То и за човек на възраст подобно поведение говори много - ниска интелигентност, неудовлетвореност, незрялост....
Съгласна съм! Жалко, че тя не го осъзнава и коригира като поведение,защото това би и донесло само плюсове.
С този си  харектер прилича на сърдита, неудовлетворена лелка.

# 327
Reina, олиото са калории. Нямам представа вкусен ли е оризът, но си спомням зимата на 90-91г., когато нямаше храна, а работата ми ме беше отнесла във Велинград. Една дама, която по-късно беше вицепремиер, ми даде купони за мляко, за което ставах в 5 часа, за да си купя, а в столовата наистина на хляба слагахме олио, за да хапнем нещо...Така че баба знае две и двеста. А за Виолета- за всички, които живеят или са живели в САЩ е неизбежно да възприемат тамошния манталитет. Тя показва същото- стратегии, които са подходящи и работят там. Вижда се, че си е обмисляла поведението. За мен си се държи съвсем нормално. Ама защо закачала "младите" момчета? Защо мислите, че ако една жена е минала 40-те е спряла да има сексуалност? И защо отношенията да се ограничават до 2-3 години разлика? Пък и не виждам да го е поканила в леглото- захласваше се докато пие кафе. Много може да даде тя на синия отбор. О, да не забравя- много тъпо ми се вижда възрастни хора, които не са роднини да ги слагат да спят в "резиденцията" на семейна спалня. По-обидно ми е от месата, които са спонсорски и трябва да ядат и да изразяват доволство. Какво мислите?

Последна редакция: вт, 05 сеп 2023, 18:43 от victoria vassileva

# 328
  • Sunshine state
Голяма работа, че спят на една спалня. Не ми се вижда странно. Те да се благодарят, че имат хубави стаи. Добре си е резиденцията.
Виолета - тя си е просто такъв характер, нахална. Не е от манталитета. Има си такива хора като нея без оглед къде живеят. АЗ АЗ АЗ.

# 329
  • София
Резиденцията същата от миналата година ли е?А стопанството?

Общи условия

Активация на акаунт