💪"Игри на волята: България" - сезон 5, тема 1 (04.09 - 11.09) * Старт *

• 108 906
  • 2 518
  •   1
Отговори
# 1 980
  • SF
"Хайде, зарязваме плуването, на какво друго можеш да ме биеш?"
Е, защо да зарязваме плуването???
Може би на вдигане на тежести ще го бие, ама да зарежем и вдигането на тежести, щом няма да участва и плуването.

Този с бутафорните мускули си мисли, че като си има дружинка, с която да одумва Радостин, ще го уплаши. Много му пука на Радостин за някакъв с нефункционално тяло и крампирали крака и ръце.
Тотално не му обръща внимание и оня само може да се кокори сред душеприказчиците си.

Двойникът на Жоро се държи като него - мил и любезен със всички.

# 1 981
Вчера имаше добър пример за това как продукцията монтира. От промото репликата на Ралица "за вселената" изглеждаше насочена към Пеньо. В действителност се оказа част от разговора с Радо. Как се бъркаш Пеньо на един човек на кого първо ще се обади? Има една такава азиатска загадка- кого пръв ще спасиш от близките си при давене. И няма верен отговор. Нито значи,  че обичаш спасения повече. Вероятно този, който не знае да плува, или този който е по-близо до теб... Как от това, че избира първи разговор с родителите заключихме, че е мамино дете. Донякъде разбирам и Пеньо, защото има деца. С едно обаждане до жена си ще получи информация за трима- и то перспективни трима, с чийто живот е ангажиран. Сложен въпрос.
За Дунев- въпросът ми е искаше ли да създаде интрига от разговора си с Валентин или просто сподели за да сондира какво биха казали другите. Не съм сигурна, че се вижда вечен капитан. Валентин много би искал да е полезен, има израз на някакво чувство за първична справедливост, но интелигентността е в дефицит при него.
И накрая- много ми е смешно като кажат "хайде да лягаме", а са вече в леглата. Психологически тормоз си е да си пред камера непрекъснато. От сърце ви желая хубав ден! Аз ще пера китеници и ми дойде наум, че вместо да тичат с варели, по-добре да поизчистят и изперат къщите на няколко семейства!

# 1 982
По-изненадващо за мен е поведението на Дунев. . .
Обаче мисля,че има в характера си някаква подмолност, знае къде какво да подшушне и как да запали фитила на по-експанзивните и после с усмивка седи и гледа отстрани сценки от театър "Сълза и смях".

Дунев е манипулатор.

Камерата го дава как докато другите Старейшини спорят, той се стои кротко, присвива очи, дебне и обмисля как да действа. Има нещо хищническо в погледа.

# 1 983
По-изненадващо за мен е поведението на Дунев. . .
Обаче мисля,че има в характера си някаква подмолност, знае къде какво да подшушне и как да запали фитила на по-експанзивните и после с усмивка седи и гледа отстрани сценки от театър "Сълза и смях".

Дунев е манипулатор.

Камерата го дава как докато другите Старейшини спорят, той се стои кротко, присвива очи, дебне и обмисля как да действа. Има нещо хищническо в погледа.
С тоя монтаж от предаването за нищо не можеш да си сигурен …. те решават кой как да го представят/очернят Simple Smile

# 1 984
  • София
Като виден Фифо хейтър ще ми е забавно да го видя да загуби, но силно ме съмнява, така че освен скучна битка и съспенс няма да има.
Винаги може да си пуснем финала на четвърти сезон във Vbox7. Hug

# 1 985
Дяволо, добър анализ, съгласявам се с повечето, но не всичко. Например:
Вярно че Дунев ми олеква бавно но сигурно, обаче е вярно също така, че въпросният разговор е бил заснет. Не може когато си легнал и ти се навира камера и се кажат такива неща да приемеш, че няма да се покажат. След като ще се покажат, тогава никаква тайна не разкриваш. Един още по-силен аргумент е, че нищо чудно те направо да са го подбутнали да го разкаже това.

"Тайният" разговор се води пред екип с микрофон и камера, който е в стаята, когато те уж ще си лягат да спят.
 И ще бъде излъчен.
Как да се "вплете" в епизода, е измислено от редакторите. На другия ден Краси Дунев трябва да го сподели с отбора си.
Разбира се, че Краси ще го сподели Simple Smile Парен, каша духа. Знае ли в даден момент, дали няма да го покажат на съотборниците му. Но за мен това показва слабост. Очаквах, той да може да носи отговорност за действията си. Да знае как. Тук беше излишно казването на останалите.

# 1 986
Момчил много ми харесва засега.
Агрономът май ще се окаже доста прост.
Пеньо не беше прав за обаждането, но беше прав за други неща. До някаква степен го разбирам, защото трудно се работи екипно с такива играчи. Обичайно, дори и да имат много качества, не допринасят за отбора, а понякога обратно. Често по-посредствени, но дисциплинирани хора помагат повече. Излишна конфронтация се получи, излишно перчене и от двете страни. Това да си правиш каквото искаш и да не даваш никой нищо да ти каже е доста незряла житейска логика.
Дунев ще се окаже неприятен типаж, мишка.
Мутрата простакеса не искам да я коментирам, че ми се повдига от такива хора.
Туньо кво пък толкова се е спихнал, какво толкова е станало? Не беше много симпатичен, но и на мен ми дожаля.

# 1 987
  • SF
Разбира се, че Краси ще го сподели Simple Smile Парен, каша духа. Знае ли в даден момент, дали няма да го покажат на съотборниците му. Но за мен това показва слабост. Очаквах, той да може да носи отговорност за действията си. Да знае как. Тук беше излишно казването на останалите.

Редакторите искат да бъде излъчен. И двамата участници в разговора са наясно, че ги снимат и ще бъде излъчено. За да не е кръпка в епизода, редакторите казват на Дунев да сподели.
Събрани всички, прави пред вратата, научават за разговора "на 4 очи", заснет от екипа.
Ако Дунев категорично откаже да съпортва сценария, тогава се мислят варианти Ралица, Димо, синхрони. Има и записани синхрони за разговора преди лягане.
Почти всички разговори, които се излъчват, са възстановки.

# 1 988
Мутрата простакеса не искам да я коментирам..

Момент сега!  Кого имаш предвид?
Че в тази дефиниция ми влизат няколко човека.

# 1 989
Може ли тук да си развиваме свои теории, които нямат нищо общо със спойлер?

# 1 990
У мен Туньо остави позитивно впечатление с това, че пое отговорността за загубената битка и се борѝ до край за оставане.

# 1 991
Може ли тук да си развиваме свои теории, които нямат нищо общо със спойлер?

Мисля че да. Например аз имам теория, че Вальо се оля в желанието си да се изкара много прозорлив и нарочи Трифон за стратег саботьор. Егати стратега - да можело племето да се изпокара. Какво ще се изпокара, то просто се обърна срещу него, егати въображаемата стратегия.
Имам и една конспиративна теория - че първо изпратиха жените на реката, защото ако бяха изпратили мъжете, можеше да има припадъци, прибягвания до село и не знам още какви ексцесии.
Тази теория е атакуема разбира се, защото мъжете рано или късно ще се озоват там, но все пак - едно е да се озовеш в самото начало, когато идваш от първа вечер на открито (тоест същото) а друго е впоследствие.
Неминуемо обаче се набива на очи (както и предишни години) - отиват на реката - някой започва безумно да вие, направо ще речеш вече няма на къде. Минават няколко дни (и битки) и същия тоя човек при положение че е още по-изгладнял и уморен - вече реве по-малко. Тоя феномен ми е необясним. Единствено мога да го обясня с режисура.

# 1 992
Туньо е голям образ.На въпроса на таксиметровия шофьор: "Какво стана с този пъзел?"... Туньо:  "Още го редя, има време."  И на мен ми стана жал накрая на интервюто, видя ми се доста искрен.Ще ми бъде любопитно как ще се представи в подкастите.

# 1 993
  • София
След една седмица в ефир е време за моите традиционни първи оценки и прогнози които правя за всяко едно риалити предаване което гледам откакто се помня (прогнозите, а оценките са от няколко години насам). 😊

++
Момчил и Радостин

+
Оряшкова, Цвети, Радосвета, Ива, Вики, Мудева и Теодора
Калоян, Крум, Цецо и Иван Рълев
Вальо и Мастагарков
Румен Радев, Васил, Михаил и Елена

= / +
Ситнилска
Даниел
Дени, Ники Рълев, Никол

=
Краси Дунев и Елвиса
Веселина

= / -
Ники

-
Гатьо и Моника

--
Виолета

Прогнози и мнения

Още е рано разбира се, но нека имаме едно наум. Главната сюжетна линия този сезон са роднините. Това им е основния замисъл. Така че според мен почти сигурно крайният победител ще е от 'Двойките'
Това разделение на Амазонки и Гладиатори е по-скоро прах в очите и евентуален резервен вариант за победа на жена. Със сигурност като ги събират така 8 жени в едно племе им дават голям шанс повече жени да продължат напред, защото обикновено в смесените племена в 90% от случаите именно жени горят първи.

Момчил и Радостин с този едит твърдо ще са във финалната седмица според мен. Прекалено много се набляга на тях и за тях ни разказват и други хора и ги коментират и т.н. В смисъл продукцията явно ги смята за важни/интересни.
Кои други? Съдейки по визитки, потенциал за Игри на волята и отделено телевизонно време другите с голям шанс по племена са:
Ива, Цвети и Мудева. Първите две са тежки фаворитки. Ситнилска ми е мистерия. Много добре подготвена е, но сякаш я няма. Не съществува. Оряшкова ще е звезда в началото и после ще потъне... В смисъл покрай нея други ще се изстрелят, а тя ще е по-скоро като ракета носител.
-
Иван Рълев, Калоян, Крум и Цецо. Тук всичките ги виждам на финал. Трудно някой ще ги бутне. Върху Рълев също се акцентира твърде много и говорят за него и други хора, а реално не е показал нищо на терен. Това означава червена точка за внимание от опита ми с тази продукция. Останалите трима са повече на фон на този етап, но са много силни и ги дават също все пак, така че 1+1=финал.
-
Дунев, Мастагарков, Виолета и Елвиса
Тук Дунев е ясен. Голямо име + отлична форма за годините си. Реклама за тях. Елвиса продукцията ще го пази или по-скоро самият му статут. Другите от уважение и респект няма да искат да го гонят. Мастагарков е футболист, а вече писах за това. Футболистите винаги стигат далеч. Традиции...
Виолета пък е най-показвания човек този сезон. Май се е амбицирала да бие синхроните на Генчо от сезон 4. Най-вероятно ще отпадне малко преди финалната седмица, за да я боли повече.
-
При изгубените ми е по-сложно, защото продукцията не залага много на тях и вече избра кои роднини да ''бута'' напред. Тези са по-скоро резервният вариант. И едва ли втора поредна година победителят ще е тръгнал с цвят бордо. От ИВ не обичат повторенията...
Румен Радев има най-голям шанс за финал според мен от Изгубените. Защото е отлично подготвен и заради любовта си с Мудева. И двамата са главни герои този сезон. От тези на Чистилището той е с най-големи шансове.
Останалите роднини там са по-скоро резерви. Все пак внимание към Васко, Мишо и Дени. Според мен и тримата ще имат някаква важна роля през сезона, но трудно ги виждам чак на финал.
Според мен във финалната седмица едва ли ще има двойки, т.е. ще има много представители на някоя двойка, но не и двамата заедно. Поне аз така го виждам. Но всъщност могат и да вкарат една такава само за цвят и за експеримент как биха (и дали изобщо) си помогнали в решителните битки и т.н.

Също така задавам въпроса, дали ще видим битка, брат срещу брата, близначка срещу близначка или родител срещу дете?
А дали пък някой няма да се жертва за своето дете, родител, брат/сестра или гадже?

Финалната ми десетка на прима виста:
Момчил, Радостин, Крум, Иван Рълев, Цецо, Калоян, Краси Дунев, Ива, Цвети и Румен Радев
Хайде да видим колко ще се изложа. 😀

Кои са потенциални изненади за финална седмица?
Ами това са Мастагарков, Виолета, Елвиса, Мудева, Ситнилска, Оряшкова, Дени, Мишо и Васко

Кои нямат шанс за финална седмица?
Радосвета, Виктория и Теодора
Гатьо, Даниел и Ники
Вальо и Моника
Елена, Веселина, Никол и Ники Рълев

Топ 5 и победител?
Е, тук вече ще е абсолютна стрелба в тъмното. Пак казвам ще е от двойките и със сигурност още от сега го подготвят, но не така явно както направиха с Алекса. Толкова крещящ пример за подобен ранен 'едит победител' няма, браво за което. Едва ли ще е Момчил, защото в него виждам образа на Фифо и Юлиян. Продукцията създава някакви несъществуащи безумия за сексизъм и аз, аз, аз. Но ще искат този път да е някой харесван тих добряк. Засега от моите хора, които харесвам такъв ми се вижда само Радостин. Има не малко знаци за него като комбинация от умения и граден образ.
Топ 5 на големия финал ще са: Радостин, Момчил, Румен Радев, Иван Рълев и Цвети, за да има все пак и жена.
Ако ще е жена, то Цвети ще е победителката (или Ива, защото Цвети била слаба на плуването), но не виждам как ще се справи с тези здрави момчета, така че жена да спечели Игри на волята си остава химера за мен. За да стане това на финала не трябва да има мъж просто. Защото с тежките финали, които се дават, жените нямат шанс срещу мъж спортист. Имат шанс и ако играта на финала е по-лека и не така физическа, но така ще се надигне голям вой, че е бутана жената и че направили играта като за нея и ще се обезцени победата и. Сами си го направиха този оксиморон. Да си го решават... Успех им желая. 😀

Така че победителят би трябвало да е някой измежду тези първите четирима юнаци. 🙂

Последна редакция: сб, 09 сеп 2023, 12:03 от Diavolo

# 1 994
Не виждам защо биха се вкарвали някакви резерви, след като е налично цяло резервно племе.

Общи условия

Активация на акаунт