🐑 ''Фермата 9: Нишката на живота'' - тема 1 (05.09 - 10.09) - * Старт * 🐄

• 19 992
  • 351
  •   1
Отговори
# 135
Да го спират.Няма смисъл да се хаби ефирно време

# 136
  • Варна
Да го спират.Няма смисъл да се хаби ефирно време
Нещо полза от ефирното време ли имаме? Joy

Аз ще му дам шанс, може пък да излезе интересно.
Миналогодишният сезон не го гледах заради старите муцуни.

# 137
Запис в темата, Diavolo, страхотна е както винаги.

За момента никой от нас не е свикнал на новите правила, може да се окажат изключително интересни и полезни за тези, които в крайна сметка не са на спортен лагер, защото Фермата не е това.

Не ми харесва единствено, че няма да има фермер на седмицата и ратаи ( това е някак си емблематично и със сигурност ще липсва).

Като първо впечатление от мъжете най-много харесвам Сергей, а от жените Нанси ( но аз Нанси я харесвам още от Мис България, не знам дали си спомняте, но тогава форматът на излъчването на Мис, беше под формата на реалити формат, така че тя има опит в подобни формати)

Неделина смятам, че ще бъде положителната изненада в сезона, защото такъв тип жени наистина винаги са подценявани и някак си заради външният им вид остават скрити техни много силни качества.

Не харесвам Кенан и Иванка…

# 138
За ментора..., нещо ми малко фалшиво, как си изкарвал милиони с другарите си и изведнъж купуваш 20 000 декара и оп, ставаш крупен земеделец. Поукрасили са нещата доста, ама ние ще се вярваме.
Общо взето, видях началото и прехвърлих на друг канал.

Че може да са поукрасили за по телевизията - може. Но за мен това е абсолютно нормално - представи си 3 млади момечета на по 20-25г които за няколко години почват да къртят милиони на година ? Къде да ги харчат ? За по един апартамент- ОК това първия месец. Втория - за кола, третия за вила. И то бързо няма за какво да харчиш повече. Очевидно момчетата не са от типажа да дават всичко за жени и наркотици, веднага парите влизат в инвестиция. И земеделската земя беше (и все още е) топ актив в България. Нормално. Във Варненско цената за декар надхвърля 4 000 лева ако се вярва на интернет, тоест към днешна дата 20 000 декара са 80 милиона лева. Със здраве да си ги обработват и ползват!

# 139
Здравейте! Защо правите веднага връзка с ИВ. За мен в сезона се ползват неща, ползвани през сезон 5 - един от последните сравнително сносни сезони. Тогава имало ли е изобщо ИВ. Там имаше богати и бедни, разделени по приходи. Тук - ад и рай, поне малко тъпо замислено - според мен, като имена. Едните бяха в нищото тогава, а другите имаха всичко. И там имаше преграда. Тук е по-семпла. Имаше и битки 3 на 3-ма, а почти винаги е имало точки при разделяне на два отбора. Дали са грошове, пендари или там, както беше през миналия сезон, няма значение. Функцията им е сходна.

Не разбрах - изгонването ще бъде с вот? Така ли? Това е чисто нов елемент, който ще раздвижи социалната игра. Иначе се запазва тенденцията да отпадат неработещи неща. Примерно Фермер на седмицата беше фигура, която създаваше само проблеми, защото реално няма как да установиш принуда, за да те слушат. В 7 сезон проблем бяха уговорките, та в 8-ми премахнаха това правило. Гунчева е сложена, че да може опосумите да могат да си гледат и другите ангажименти. Първата масовка не ми хареса. Малко тип Сървайвър ми дойде - всичко по 8, респективно 5 тук. Но пък игрите бяха май по-различни от обичайните, вписани в книгата.

едит: Иначе ИВ е по-вървежното предаване като концепция. Дълго време за игри, по-малко неща от бита и социалоната игра. Дават само оговорки и т.н. Изобщо, както казах  в предната тема, хората имат нужда да отпочинат от Фермата,  а и екипа на предаването също. Тоя Ивайло какво работи, че са го взели ?

едит: Този Георги не прилича ли на Цоньо от седми сезон? Май са братя?

Последна редакция: ср, 06 сеп 2023, 11:41 от fermata72021

# 140
Ще продължа да гледам поне до първия отпаднал, за да видя на практика механиката на новите правила.

Снощи почти през целия епизод бях с поглед в телефона.

Битките и междуличностните отношения са това, което ще ме задържи. Не харесвам нито носии, нито народна музика, нито типично селски бит, макар да съм добре запозната с него.

Дразнителят Петър, футболистът Костадин и менторът Андрей са бонус eye candy.

# 141
  • София
В пети сезон всеки си строеше неговата си ферма, не си сменяха местата. Виждаше се развитието при двата отбора, сега е като в ИВ - ще се борят всяка седмица за рая. Съвсем различно е като стимул. Едно е борбата да си направиш мястото по-добро, друго е да си фокусиран директно да отидеш на хубавото.

5 сезон ми е любимият.

Много ми харесаха песните, цялостно положителен епизод. Ще си го гледам предаването. Нанси ми е много сладка.

# 142
Така е. Смяташ ли че тези в нищетата ще седят там 1 седмица без да си правят подобрения? Не бих правил веднага сравнения с ИВ. Смятам, че първосигнално се казва - като в ИВ, като не се търсят сходни елементи в предишни сезони.  Иначе наистина тоя Георги е брат на Цоньо. Май и визитката му  е сходна с неговата.

# 143
  • Варна
Така е. Смяташ ли че тези в нищетата ще седят там 1 седмица без да си правят подобрения? Не бих правил веднага сравнения с ИВ. Смятам, че първосигнално се казва - като в ИВ, като не се търсят сходни елементи в предишни сезони.  Иначе наистина тоя Георги е брат на Цоньо. Май и визитката му  е сходна с неговата.
Той ли се беше оженил за жената на Цоньо и гледаше децата му?

# 144
  • София
Не е брат на Цоньо. Ето го братът - от визитката на Цоньо:

И фамилните им имена са различни, но това не е толкова важно. Случва се и в други семейства.

# 145
Да, но нямам идея дали е той, но на пръв поглед прилича на него. И визитките са им сходни - Испания и т.н.

# 146
  • Другата България
Разбира се, че не е брат на Цоньо.
Първосигнално впечатление. Sunglasses

# 147
  • София
В случая се сравнява с конкуренцията към днешна дата, тъй като много хора нямат време да гледат и двете предавания и трябва да избират само едното. Няма се предвид, че става копиране, а че се припокриват, но едното е с атлети, което, съдейки по рейтинги и коментари тук, привлича повече хора. Фермата, за да има успех, трябва да цели разграничаване, а не сближаване, да се наблегне на разликите.

Аз време имам, така че ще си следя и двете, но не мисля, че това е успешната концепция.

# 148
  • Sunshine state
Чакам с нетърпение да се изредят всички, които "няма да гледат" и на които "не им харесва" или "съсипаха го това предаване", та да прочета нещо конкретно за епизода. 😂

# 149
Иначе наистина тоя Георги е брат на Цоньо. Май и визитката му  е сходна с неговата.
Е, как да не е сходна като той е този, дето му е отмъкнал жената.

Общи условия

Активация на акаунт