🐑 ''Фермата 9: Нишката на живота'' - тема 1 (05.09 - 10.09) - * Старт * 🐄

• 20 015
  • 351
  •   1
Отговори
# 195
Елбетица и канатица - това е някакъв абсурд! Толкова странно звучат тези имена, че и неблагозвучни за изказ, особено първото. И тук някой беше учуден, че не сме ги чували тези имена. Че къде да съм ги чувала? Аз не бродирам, та да ги знам, нито имам нещо общо с етнография. Това ще го знае човек само, ако е чел някъде за него, иначе питайте колко хора са чували наименованията на български шевици и въобще знаят, че те имат имена.

# 196
  • София
Ето повод да ги научим. Simple Smile
И аз не ги наех и сигурно нямаше и да разбера, че имат имена. Не че намирам за подходящо така да кръстят отборите.

# 197
Андрей засега го играе отборен играч, но не го виждам в коалиция с Петър. Очаквам там премеждия.

# 198
Чувала съм и двете шевици, но категорично отказвам да наричам отборите така. За мен са Зелени и Червени. Жените са достатъчно неотличими една от друга, имената объркват  допълнително.

# 199
Не ми допада тази дълга пауза. Ще гледаме дуела чак в понеделник.

Гащите на Георги ме впечатлиха и мен 😀😀😀.
И в тази тема стигнахме до гащите. 😄

# 200
  • София
Общо взето БТВ съсипаха Сървайвър и сега са се носочили към Фермата.

# 201
Много ми е странно и на мен всичко. Пускам само за фон, чета вашите коментари, особено на Дяволо резюметата на всеки епизод, та да имам поне някаква представа какво се случва.

# 202
Аз вървя към тотално отказване от предаването .. Пускам го само за фон, но дори така се напрягам. Нищо фермерско не остана. Освен, че правилата са други и за мен глупави??, не откривам и каква точно е идеята им да са вътре.
Дори като персонажи не ми допадат особено, никой с нищо адекватно не изпъква, а вече реват и големи драми стават, трудно им било .. Ами за какво си вътре? На курорт ли?

# 203
Елбетица и канатица - това е някакъв абсурд! Толкова странно звучат тези имена, че и неблагозвучни за изказ, особено първото. И тук някой беше учуден, че не сме ги чували тези имена. Че къде да съм ги чувала? Аз не бродирам, та да ги знам, нито имам нещо общо с етнография. Това ще го знае човек само, ако е чел някъде за него, иначе питайте колко хора са чували наименованията на български шевици и въобще знаят, че те имат имена.
Всъщност идеален повод да се научат. В крайна сметка никога едно знание не е излишно.
Голямо мрън за две думи.

# 204
На мен ми е по-скоро интересно, не зяпам в телефона по време на епизода, но не ми допадат новите правила въобще.
Момичетата от Елбетица ми е трудно да ги запомня все още , да не говорим, че Валерия въобще не я даваха в снощния епизод.
Ще ме е яд, ако Цвети отпадне.

# 205
Аз си мисля че Червените жени ще бият в понеделник и да се спука розовия балон при зелените.

# 206
  • Mediterraneo
Още като отвориха Рая, ме загубиха като зрител. Гледам с превъртане, само да знам какво се случва. Не остана нищо от първоначалните идеи на предаването, колкото и да се бият в гърдите И и А.

# 207
  • София
Аз не знам и какви задачи толкова ще им измислят, имам чувството, че едно и също ще се върти.

# 208
  • София
След вчерашния епизод.
И аз гледах паралелно двете предавания (а в минали години - и СРВ, и ИВ не ги гледаме обичайно).
Старите игри ни бяха омръзнали и вече ги имахме за дебилно несъобразени (но пък чакахме двубоите задължително).
Сега лично. Давам аванс на формАта за едно "извъртане" на всичко от новите хрумвания. (Или до началото на Шампионска лига). Добре, в игрите има новообразие - вчерашната с водите не ми беше скучна. Аз си искам двубоите за елиминиране, но с други - по-фермерски игри (вместо вечното мостоковане, талпите, огнени каруци и т.под.). Дразнеше ме разделението на бедни/богати още, когато го наченаха. Сега - още повече. Чак и с глезотиите (дом.уреди, баните) в рая. Хубаво де, някой си преуспял (не визирам реалния собственик-наставник), има 50К дка ниви, работят му ги хора, той плаща, построил си палат, има си всичко. Ами да започнат тогава от "райския отбор" да наемат аргати от "адския обор" да им гледат градината и животните и да им дават пендари. Идва баш-чорбаджията и отсъжда: не си гледате имота, земята, не се справяте, наемете си хора. Наемат-плащат. Сетне измежду аргатите се появяват забогатели - те пък сега откупуват "райско парче" и пращат "богаташ" в обора. Шегувам се, ама като е игра с елементи на социална извадка - нека е още по-реално.
За да оценя зелените - трябва и те да сменят райските облаци, че да ги огледаме тогава. А на червените (въпреки всичко, подвластно на типичния БГ-манталитет) им трябва лидер и организация - видно и от игрите, и от бастисаната преса за сирене. Понеже виждаме до какво води Туньовщината (от ИВ).
Доста на заден план ми идват и изпълнението на задачите - които поне (на фона на социалните връзки и борбите) са уж "фермерското" в епизодите. Всичко им построено, в градините им - готов урожай; хубаво, че се грижат за животните поне.
Рано е, но дотук моята цялостна оценка е 3/6 или 4.5/10. Това, че дистанционното е в ръката ми по това време - е другият вид оценка.
ПС. Ако след целия нов алгоритъм, отборите (а не двубоите пряко) гонят хора - с черен хумор ще отбележа, че И/А са докарали реалността и тук: не е важно какво можеш, а кои са над теб, против теб, колко са се съешили и каква ОПГ са спретнали...

# 209
Дъщеря ми, която тази година беше 7 клас имаше пробен изпит, в който част от въпросите бяха точно за Елбетица и Канатица. Детето много подробно ми разясни кое какво означава и на какво е символ. Така че не виждам чак такава драма в имената. Пък и са част от фолклора ни, какъв по добър повод да научим нещо. Да странни са, непривични и аз не мога да ги запомня все още, но поне символизират нещо типично българско.

Общи условия

Активация на акаунт