АС и други романтични К-драми - тема 4

• 20 555
  • 736
  •   1
Отговори
# 675
Криси, честита да си. Здрава, щастлива, обичана и ценена Flowers Bouquet.

Не се втелясвайте толкова в това, което виждате в сериалите. Подписват си се хората, свидетелите също се подпиват и бракът се регистрира в общината, за да е законен. Не е само да се подпишат на едно листче и хайде, женени сме. Сватбата може да се направи по всяко време. А дали ще е по западен тертип, традиционна или и двете вече си решават двойките и семействата им.
Печатите, които имат са лични и са си строго индивидуални. За да са легални пред закона се сертифицират и регистрират в специална служба, където се пази личната информация на притежателя на съответния печат. Може би сте ги виждали по филмите. Едни такива, като червило. За злоупотреба с такъв печат си има съответните наказания.
Развод, ако е по взаимно съгласие става само с подпис от двамата пред съдия. Вече за по-заплетените случаи се наемат адвокати и се водят дела.
Децата като се родят освен, че си получават личен номер като нашето ЕГН, се регистрират и в семейния регистър на бащата. Това също си е някакъв официален документ.

Ако си корейски гражданин нямаш право да играеш хазарт или да употребяваш наркотици независимо къде по света се намираш. Как ги хващат... ами правят им тестове, ако имат някакви подозрения. Може да ти се размине, ама може и да те хванат. Като си знаеш законите в страната рискът си е твой.

Изгледах Хрониките. Няма да остане в любимите ми сериали, но и следващ сезон да има, каквито индикации дадоха с последните кадри и него ще гледам. По принцип, още като се заговори за сериала, се споменаваше, че е замислен за 3 сезона. Пандемията и това, че сериала не получи очаквания отзвук забави втория, но да се надяваме, че ако наистина има и трети няма да го чакаме 3-4 години.
И да си кажа, че Шин Се Кьонг ми допадна много повече за ролята на жрицата от Ким Джи Уон.

# 676
Марги, няколко страници назад си сложила линк към Гоблина. Понеже ми тръгна с някакъв шум в звука искам да попитам така ли беше и при теб или е някакъв проблем с мойто у-во, който евентуално има начин да се оправи? Ако да, как да изчистя този шум?

Още от 1 серия на 1 сезон на Хрониките се заговори за прословутото предсказание за трите деца и за мен тази приказка трябваше да свърши с изпълнението на предсказанието. Защото и двата сезона разказват тази точно  приказка. Ако има трети сезон ще го гледам, но за мен трябваше да сложат финал със събуждането на Таня. Тогава всички сюжетни линии си бяха завършени според историята, разказана в сериала и като в приказка в т.ч. и лошата кралица с принца изпратени в изгнание, а брата близнак получи свое племе, което да го признае за владетел. Да ама не. Показаха финал на финала с който започва нова история.
В 12 серия си дадох сметка, че тази студенина, която лъхаше през повечето време от Таня не е от играта на актрисата, а от сценария и в този смисъл се справи добре. А Таня в сезон 1 беше някак по-топла и темпераментна, и земна, но пък нямаше как да бъде такава и в сезон 2, дори и да беше изиграна от Ера. След като видях актрисата в сериала с Ючон, макар че беше леко дразнеща в началото постепенно ми допадна, а в общите й сцени с Ючон и двамата ми бяха много сладки. Така че дори и да не ми е любимка не ми е антипатична и със сигурност не съм сред антифеновете й.
Макар и различни двата сезона за мен са еднакво хубави и си се усещат като една цяла история. А всички разлики бяха напълно логични и обясними предвид скока във времето. Отделни моменти бих гледала пак, но не и всички серии от двата сезона, така че сериала ми харесва без да ми е любим. Откъм костюми и декори първи сезон беше някак по-лъскав, но пък в това отношение втори сезон е по-реалистичен. Все пак става въпрос за бронзовата епоха независимо че това е измислен и приказен свят. Но имаше сценарийни дефекти във втори сезон, които ме подразниха. Например  близнаците игъти в ръкопашен бой нямаха същите способности като другите игъти в т.ч. и Тагон. Ън Сом превъплъщението на два бога беше някак не достатъчно силен на фона на Тагон.  Вярно че този сериал е приказка, но и в приказките трябва да има поне базов реализъм без разминавания в стил двоен аршин. Например в запалената барака, без да са насред огнена стихия и двамата братя припаднаха и пострадаха, въпреки, че Му Бек веднага ги изнесе, а Тагон, който беше насред огнен вихър и огнена стихия от всички страни не само че оживя, но и се прибра в цветущо здраве - без изгаряния или други наранявания.

Последна редакция: чт, 26 окт 2023, 08:52 от Рори72

# 677
Рори, при мен нямаше проблем. Гледах тук,
https://www.vbox7.com/play:994f5aad52?p=playlist&id=2369049#
но сякаш тези са с по-добро качество:
Гоблин, бг суб + 2 специални епизода
https://www.vbox7.com/play:5038df9710?p=playlist&id=2446216

# 678
Благодаря, Марги! Отварям ги от твоя линк, но когато няма музика се чува фонов шум, който на моменти е почти незабележим слухово, но на моменти е по-осезаем и се чудех от у-вото ли е или е такова видеото. Явно при мен е проблема. Предполагам ще свикна и ще спра да забелязвам. Само да попитам кралицата, която умря в миналото и девойката в съвременния живот една и съща героиня ли са. Логиката подсказва, че е така, но визуално ми се струват различни. Ако са различни, то тогава може би кралицата в началото може наистина да съм я гледала другаде, защото ми се стори позната, но ако и тя е главната не разбирам защо ми изглеждат различни. Сериалът е точно по мой вкус. Харесва ми, но за сега не мога да преценя дали ще ми стане любим. Засега има повече сцени между гоблина и момичето, отколкото между двамата главни, но се усеща заряд и в двете двойки.
Само не разбрах това момче от миналото как се оказа обвързано заедно с дядо си с гоблина и защо дядото помни предишните си животи и знае за тази връзка, а момчето не знае нищо.

# 679
Цитат на: Рори72
Само да попитам кралицата, която умря в миналото и девойката в съвременния живот една и съща героиня ли са.
Да, кралицата и девойката в съвременността са една и съща героиня, но... не тази, която си мислиш ти. След прераждането и младия крал, и кралицата изглеждат по друг начин, което за мен е логично.

Момчето в предишния си живот мисля, че умря докато беше малко, затова и няма спомени. Всъщност ми се губи тази подробност по какъв начин е обвързано с Гоблина 🤔

Последна редакция: чт, 26 окт 2023, 13:24 от Margarita N.

# 680
Във всички корейски сериали, в които е имало загатване за прераждане разпознаването идва от еднаквия външен вид на предшественика и реинкарнацията. А тук казваш визията е различна.
Най-първото момче което срещна го изхвърлиха зад борда пиратите, но после дадоха някакви спомени на гоблина от които си направих извод че той го е спасил и са заживели в Канада. Всъщност това гробище насред Канада ме озадачава. От думите му излиза, че началото е било в Корьо, преди около 9 века т. е. около 1100г. Но Канада тогава не е съществувала. Територията там е заселена 15-16в. Тогава явно не със същото момче е отишъл в Канада, но ако то е умряло в морето как е имало наследници. Защото там на онова гробище говореше на мъртвите и се подразбра, че всички те са потомци на уж първото момче. И в крайна сметка аз ли не разбрах правилно или в този сериал т. н. Жътвар не е единствен и специален, а един от многото на длъжност жътвар.

# 681
Правилно си разбрала, Рори - Жътварят който има специално място в историята не е единственият с тази длъжност. Жътвари стават всички онези които са извършили голям грях в предишния си живот.
На кой епизод си?

Бел, да не започна преговор на Кингленд? Аз напредвам бавно, на 4-ти епизод съм. Имам въпрос - майката на ГГерой жива ли е?

# 682
Обаче не схванах за какво наказаха генерала да стане гоблин. Та той беше жертва на дворцови схеми, а иначе беше добрия герой в историята, а младият крал някакво леке, което ей тъй за няма нищо уби толкова хора пък за него наказание няма. Още не се е появил герой в съвременността, който да оприлича на преродения крал.
Или може би именно Жътварят е слабохарактерния и жесток крал?

Приключих 2и, но много пъти ми засече серията. Сигурно защото са по-дългички, а паметта проблемна. Предполагам, че в малките часове ще вървят по-гладко

Последна редакция: чт, 26 окт 2023, 15:12 от Рори72

# 683
Още си съвсем в началото, а историята тепърва ще се разгръща... За безразсъдния млад крал наказанието е още по-тежко - той също е безсмъртен. Но, докато Гоблина знае кой ще сложи край на неговото безсмъртие, то за другия нещата не стоят така...
Рори, ако се абстрахираш от външността мисля, че няма да ти е никак трудно да разпознаеш краля в съвременния свят.

Допълнила си се. Да, разгадала си го.

# 684
Но защо генералът е наказан с безсмъртие? Какъв е неговият грях?
Трима мъже и една девойка в сложни отношения. Всеки от тях на екрана е удоволствие и за очите и за ума. Знаех си, че сериала е точно като за мен. Много ми харесва. А двамата главни вече ги познавам и харесвам от други сериали. Химия има между всички.

Последна редакция: чт, 26 окт 2023, 15:52 от Рори72

# 685
  • Варненска клюкарка
Жива е Марги, поредната абдикирала майка която показват в К-сериал. Но ще се върне в края на историята.
Не не съм загледала, но сега ще пусна компа да видя какво беше в 4-та.

Къде го гледаш? Пробвах на Плейтуб където го гледах аз, но по средата на екрана са сложгили някакъв бутон "затвори" Като цъкна тръгва сериала, но е като през мъгла.  Преди по средата беше бутона за пускане. Отворих го от друглинк де и скоро ще мога да коментирам 4 и 5та.

ПП
Скрит текст:
Посмях се днес -гледам Дуда рожденичка на 24ти, а същата вечер Ча първи който знаем че избягва всякаква публичност, най много да се прежали за някоя кръчма сред отбрани гости и редуцирано количество посетители, се дръннал на футболен мач сред няколко десетки хиляди хора. Сам! И вместо да седне в ложа че да е поне малко скрит, той в центъра на тълпата снимат се с него,  явно целта не е бил мачът, сякаш много му се иска да го види някой че е сам, даже без задължителния си антураж😂 Преди години Га се сгодяваше Ферханката, същата вечер пусна една от редките си снимки щастлив и в компания на маса, вдигнали чаши, а в деня на кака сам (кой ходи сам на мач🎃) Има нещо тука😂

Последна редакция: чт, 26 окт 2023, 16:15 от Беллора

# 686
Рори, в началото уж не ми харесваше на мен, но после така ме хвана, че дни наред бях под въздействието му и не ми се започваше друго. Много исках някоя от вас да го загледа и да се включи с подробни коментари. 😘 Добре стана, че с Уинона се включихте по различно време, тъкмо по-дълго ще го обсъждаме 😜

Като генерала се завърна от последната си битка, кралят заплаши, че ако се приближи към него ще избие всички. Изпълни заканата си. И може би това е голямото прегрешение на Гоблина - заради него са загинали невинни хора, в т.ч. и собствената му сестра.

Бел, и според мен не е съвсем случайно hahaha

# 687
Помислих за това като причина за наказание, но вината за тези убийства определено не е на Гоблина, а на лекето крал. Кралицата ли е сестра му? Нещо в нея много ме привлича. Лицето й съм го виждала, но не й казаха името и не мога да я открия в актьорския състав. Обаче тук се споменаваше броманса на двамата главни, но те всъщност са трима в отбора. Племенникът и той е сладур и краде внимание. Също така за мен и с девойката са много химични и интересни и тримата. Дотолкова ме грабнаха тези 4та герои, че всъщност удоволствието да гледам някой от тях на екрана надхвърля любопитството към историята в сериала.
Собственичката на кафенето е много интересен герой и предполагам нататък ще се окаже нещо повече от шефка на момичето.
И за мен е удоволствие най-накрая да има с кой да обсъждам впечатления. Бързо напредвам, така че скоро ще можем и историята да обсъдим, освен героите и актьорите. Тези двамата главни се чудя къде точно да ги преместя, защото определено ще ги сложа по-напред от номер 4 в моя списък.

# 688
  • Варненска клюкарка
Марги, не разбрах че те е хванало чак толкова, ако бях, можеше да се опитам да го загледам, ама си мисля някак че има доста кръв...Но определено ще ви чета с интерес, това ми беше един от сериалите които смятах да гледам.

Кингленд, сигурно сега след Гоблина ще ти се види като плява Joy Почти превъртях 4-та и стигнах до един любим момент, то това е и най интнересното в тази серия,  когато ГГерой най-накрая успя да навие главната да вечеря с него в японския ресторяант на хотела, ама тъпия му секретар беше поканил целия екип на вип салона, това малко ми напомни за организираната среща от секретаря на ГГ в ТГ, когато неговата трябваше да покани най-добрата си приятелка в случая главната на веверя за четирима и двете двойки да си изкарат една приятна вечер, но приятелката и поканила друга близка приятелка, без въобще да стопли за кого се организира мероприятието Joy В Кингленд  заинтригуваният мъж е готов на всичко и лесно не се отказва, преживя даже вечеря с персонала - какво ли не и предложи, агнешкото както и да е, ама ме уби потеклото на телешкото, сигурно на някои благороднически фамилии е по-кратко
 Joy

# 689
Бел, на Плейтюб гледам, но си е мъка с тоя прозорец по средата на екрана...

Даа Рори, племенника заслужава да му се отдели специално внимание. Много сладък. Но аз споменах по-рано двамата главни, защото те са познатите лица и дори да си говоря нещо човек трудно ще разбере без да има лични наблюдения.

Кралицата е сестра на Гоблина. Името ѝ в миналото е близко до това в съвременността 😉 Няма да издавам. Наясно съм, че не ти пречи да знаеш предварително, но все пак...

Героите са интересни всеки поотделно, но и заедно също. Например много ми харесват отношенията между Жътваря и ГГероиня.

Общи условия

Активация на акаунт