Юлски Бебета 2023 - Тема 2

• 23 359
  • 715
  •   1
Отговори
# 150
При нас ММ е покрил всичката домакинска работа. Аз се грижа само за бебето и пускам перални и сушилни. Вечер евентуално салата правя. Не гладим дрехите на бебето.

За буденето, като бях на детска консултация на 2 месеца педиатърката ми каза, че е очаквано да започне да пропуска 1 нощно хранене и да не го будя. Наистина започна да пропуска и аз си спинкам, но гърдите ми стават камък...

# 151
И аз не гладя бебешките дрехи. По време на първата бременност бях гледала клипче колко бактерии има и по ютията и всъщност това действие е безмислено и ме  отказаха 🙂

# 152
Супер сте. И аз ще пропускам гладенето и без това супер много ме натоварва. А пък и започнах да имам някакви гадни болки между плешките, не е от леглото и възглавницата и май ще ида на лекар.

Все забравям да ви питам за пъпчетата.
Как са на вашите бебенца? Има ли такива с изпъкнали? Слагате ли лепенки и на колко време ги сменяте?

# 153
Здравейте, аз съм с юнско бебче - дъщеря ни Лилия се роди на 06.06.2023.

Понякога чистя аз, понякога - мъжът ми, в повечето случаи аз пускам прахосмукачка/мия под, минавам прах и банята почиствам. Пускам перални, не гладя. Храната или мъжът ми я готви, или отвън си купуваме готвено (до нас има магазинче за готвена храна за вкъщи), или доста рядко, аз готвя.

Бебката ни от около месец някъде е изцяло на кърмене (преди това давахме и шише с изцедена кърма или АМ). Хапва много често, около 10 хранения има на денонощие някъде, може на час, може на два или два и половина. 20-20:30 я къпем, 20:30-21 и нещо кърмене и приспиване, и после между 12 и 2ч. се буди за 1во нощно хранене, около 2 часа след това за следващо и т.н., като в ранните сутрешни часове буквално виси на гърдата ми, в диапазона 5-8ч. имам чувството, че се храни по малко, но супер често, на половин, един час (взимам я при нас да спи на леглото). От няколко седмици се кърми само в легнала позиция, легнала странично към мен. Съответно с излизането за по-дълго/надалеч или пътуванията е трудно, не мога да я кърмя навън или в колата. Освен по време на нощния й сън след баня до първо будене за хапване през нощта, през другото време общо взето спи в леглото ни. Има рефлукс, който, макар и да затихва, пак си я дразни, особено, предвид, че само легнала се кърми и често или заспивам, или тя е заспала и не искам да я будя, и не я оригвам. Коликите й преминаха като цяло. Доста изтощаващо е, през нощта спя малко и на пресекулки. Има ли някой друг в подобна ситуация?

За кога планирате (ако планирате) кръщене на бебчетата си и колко по-рано ще почвате с организацията? По кое време на деня/час мислите да е? Ние мислим да са две в едно с рождения й ден за 1г., датата не се пада през уикенда, така че реално 2-3 дни по-късно. Мисля си за 11ч. на църквата, която е на 10мин пеша от нас, и после обяд в едно заведение на 5-10мин пеша от нея, през един парк се минава и е приятно. Чудя се обаче дали това е реалистична програма предвид, че може нещата да не се случат така както ги мисля (да отбия бебката около първата годинка мисля, т.е. към момента на кръщенето, или да е изцяло на твърда храна, или да се кърми само сутрин и вечер/при неразположение). Обаче ако не се получи, и тя си иска често кърмене (особено ако все още отказва други позиции освен легналата), въпреки твърдата храна по обяд, да речем, нз как ще се случи едно кръщене, при което между 10:30 и 14:30, да речем, не се кърми. Или се притеснявам излишно?

# 154
Супер сте. И аз ще пропускам гладенето и без това супер много ме натоварва. А пък и започнах да имам някакви гадни болки между плешките, не е от леглото и възглавницата и май ще ида на лекар.

Как са на вашите бебенца? Има ли такива с изпъкнали? Слагате ли лепенки и на колко време ги сменяте?
+1 изпъкнало. От коликите и всичкото напъване изпъкна бая, колкото джанка. Слагам лепенки, които после махам с 300 зора и измъчвам беба, докато ги сваля. Дали помагат не мога преценя още, но май няма да ги слагам повече, че махането е ад…

# 155
Клементине, мислиш твъъърде напред във времето. Нещата се променят с дни, а какво остава с месеци. Отпусни се и живей ден за ден Simple Smile Кръщенето и набързо може да го организираш, ако не искаш мини сватба с фотографи, диджеи и прочие екстри.
Ние засега не сме мислили за кръщене. Не знаем изобщо дали искаме за момента, а и при нас организационно би било по-сложно, защото не сме в България. Във всеки случай обаче ще сме в тесен семеен кръг.

За кърменето сякаш чета за нас, обаче през деня. Сутрин яде по-рядко, а вечерта през час или 30 минути иска да суче. Особено ако не е спала добре през деня. Миналата нощ спа от 21 до 3:30ч. Дойде ми доста добре тази пауза непрекъснат сън. После се гушнахме на нашето легло и в просъницата кърмих още в 6:30 и после в 8 като се събуди окончателно.
Отне ми много време да се науча да кърмя легнала и полузаспала, обаче си е неземно удобство и съм щастлива, че успявам. Единственият минус е, че таткото спи изключително дълбоко и трябва да лежа задължително между него и бебето, при което от дълго лежане в една поза се схващам и започва всичко да ме боли.
Абе като цяло ми е най-спокойно, когато бебето си спи в леглото де Grinning

# 156
  • Варна
Искам да ви кажа, че сякаш от раждането не изпитах такава болка, както от това да разлея 90мл кърма, дето съм я събирала капка по капка 🤬🤬🤬

# 157
Диди, вярвам ти. На мен ми се свиди да изцедя само няколко капки да видя пуска ли още и как върви. Направо сърцето ме боли като трябва да ги изхвърля като знам, че детенцето ми им нужда от всеки милилитър. Не знам просто за 90 мл как е чувството....

# 158
  • Варна
Ужасно, при положение, че в будно състояние яде само от шише и цедя в несвяст и смятам всяка капка за кога ще стигне. Все се опитвам да не трябва да давам АМ и все не ми се получава към края на деня.

# 159
Clementine ние вече го кръстихме. Гледах интервала от деня да е кръщене малко след час на хранене + 15мин. Много леко и бързо мина. Според мен като са малки е по-добрия вариант защото мънкането и подготовката са по-малко по време на самото кръщене.  Каката пак бебе я кръстихме и след нас имаше едно голямо дете, на 1г и малко някъде, най-много 2 да е било. Е такъв рев нямаше просто. Реве, бяга, тръшка се. Из цялата църква я гонеха.

# 160
Момичета, вече съм си вкъщи. Много по-добре съм, но ще пия антибиотик още една седмица. Мисля след това да изчакам поне още две, преди да пробвам да я кърмя отново. Супер гадно се чувствам, че трябва да се храни с това сухо мляко, а моята кърма я изливам в мивката, да имаш кърма и да не можеш да си нахраниш детето, но това е положението. Просто се моля след около месец на АМ да засуче и да нямаме вече проблеми!

# 161
  • Варна
Искрено съчувствам и стискам палци да ви се получи.
Допреди 10г страдах много от циститини пиелонефрити, но откакто си промених начина на хранене ме заобикалят

# 162

Ние бяхме с изпъкнало пъпче и още на 14 ден и сложихме лепенка. На консултацията на първият месец имаше подобрение, но ни каза нашият педиатър още поне медец да я държим, махнахме я преди два дни и вече е много добре пъпчето. Ще видим сега края на месец какво ще каже.
Иначе нашето бебе се роди на 27.07, беше с термин 28.07, нормално раждане и много бързо възстановяване. Вече сме на 53 дни и за сега си е изцяло на кърма.

# 163
  • Варна
Снощи младежът заспа в 20 :30 и яде чак в 3:30. Чудо на чудесата. Малко съм скептична, че ще се повтори, ама пробвам момента пак да го приспивам. Успях да си оправя ученика снощи и даже приказка да му прочета на милото. Сутринта стана към 9. Аз станах в 8 и успях спокойно да се изкъпя и да си измия косата. Днес пак цял ден придремва отгоре ми. Надявам се вчерта да се реваншира пак.

# 164
Момичета, на каква повърхност и по колко време слагате вашите бебчета по коремче и активно да се мъчат да си вдигат главата? Нашата педиатърка ни посъветва усилено да тренираме, а не просто да си мързелува лежейки по корем, но като го слагам върху някоя негова си памучна пелена в стремежа си да вдигне главичка си търка лицето и става червен със ситни пъпчици, подозирам се му се протърква кожата нещо такова. Става ми много жал като чуя да издава звуци, докато се мъчи да я вдигне,завърти и задържи. Дайте идеи вие как процедирате и напредвате ли.

Общи условия

Активация на акаунт