Любители на котки - Тема 187

• 35 660
  • 749
  •   1
Отговори
# 225
Аз пипетите ги знам и слагам на моите. А той   ми говори, че тяхната котка имала такава инжекция и те не я обезпаразитяват нито с хапчета нито с пипети и тя е на смесено отглеждане.
Спрей взех за моите, бебето още не е прибрано. Сигурно ще го водя на две места на лекар и затова разпитвам и за него.

# 226
  • София
Морковелка, вземи някои от изброените от Лято капки. Фиприст и Фронтлайн са с еднаква основна съставка - фипронил. Щом не действат, не взимай друго с фипронил.

Малката е голяма красавица! Heart Взимай я и ѝ се радвай! Черното може да са гъбички, но може и да е секрет, който не е почистила.

# 227
На мен ми изглежда мръсотия, не че е болно.

# 228
Чувала съм че клиниката в Банкя кастрира улични котки. Не знам дали някой от темата е ползвал услугите им.

# 229
И аз това се чудя болно ли е, от мръсотия ли ли е 😕 когато и да го видя все е такова. Не е много контактно, но и не е много диво. Не иска и да яде. Сипвам му пауч, гранили не ги ще.

Аз тръгнах за Адвокейт или Адвентидж. Бях прочела в един сайт много положителни мнения, но точно за кое сега не се сещам само помня, че с "А" започваше. Обаче нямаше в тая аптека. Започнаха да ми предлагат с активна съставка фипронил, аз казах, че не искам. Пудра взеха да ми предлагат, аз и такава не исках, че и от нея ефект не видях миналата година. Накрая ми дават спрея, викат ми много е добър. Аз си помислих, че е с друг състав 😄 викам добре,   бутнаха ми го в чантата, тръгнах си аз. И като се прибрах и пак видях фипронил и щях да падна 🤦‍♀️.

# 230
Морковелка, аз за моите освен капки, ползвам и противопаразитни каишки. Те са срещу бълхи и кърлежи. Активната субстанция е propoxur.
Бебетата имат черничко на брадичките. И днес като бяхме в клиниката забравих да поискам да го погледнат. Другата седмица пак ще трябва да ги водя в комплект. Иначе трябваше да е само Роро. Ама като забравям.

# 231
  • София
Dorissneva, бих искала, но няма да мога да дойда на опелото, че в петък влизам за операция НС коляното.

В същата църква бе опелото на БНД на малкия ми син в края на юли…

# 232
Купих на нашия котак една нова драскалка, голяма. Започна едно скачане, от старата драскалка на новата и оттам на леглото. Като иска да легне или да седи по-дълго време полва старата (сигурно си му мирише на свое). Започна да точи ноктите и на новата, а тя е с по-дебели стълбове.
Прави голямо бягане из къщата, и засилен скача направо на горната поличка.Дано да  и спи на новата драскалка-отпочивалка, не само да скача.

# 233
  • Бу-у-урга-а-ас
Купих на нашия котак една нова драскалка, голяма...

Снимай, покажи!

# 234
# 235
  • София
Решила съм да заведа поетапно поне женските селски котки, които идват да ги храня да се кастрират.

Скрит текст:
Че те прогресивно растат. Миналата година оцеляха две женски котки от трицветка, която заедно с един бял дългокосмест котарак подозирам, че са родители на Шепа. Тази година съответно и двете и щерки мисля, че родиха.
Трицветка винаги ми е давала да я хвана, но уж беше на едни комшии, които не бяха съгласни, но цяло лято е или в комшийката отсреща, която също я храни или вкъщи, така че мисля просто да я заведа да я кастрират и това е. От дъщерите и след цяло лято хранене вече едната ми дава да я галя, а другата ако се напъна ще успея да я хвана.
Единствено майката на Наско си остава пълен дивак и не мога да хвана, но засега тази година не е домъкнала и тя поколение вкъщи да се изхранва след като проходи.
Питах вчера в клиниката, където водя моите, но цена от над 200 лв за кастриране, а заедно с кръвни и троен тест, които искат, никак не ми допада, общо над 400 лв, предвид че искам поне три котки да закарам.
В момента няма никъде програми за безплатно кастриране, но комшийка ми сподели за https://bg-vet.com/, където за улични котки кастрацията е наполовина, съответно 75 лв за женска.
Имате ли някакви отзиви за тази клиника? Днес мисля да им звънна и да ги разпитам и ако става, направо да ги хващам и да ги водя поетапно преди пак да е дошла пролетта и вече да са с котета..

Аз съм доволна от клиниката в Банкя (там кастрирах Чари). Записах час по телефона (безплатни кастрации правят в четвъртък), като я заведох я посрещнаха едни млади, мили докторки.
Взех си я на другия ден напълно адекватна- раната беше съвсем малка, шевът беше покрит с някакъв лъщящ гел; антибиотик и обезболяващо- депо. Нямаше яка, нямаше близане, нямаше признаци за болка- прибра се и започна да кърми бебка.
И всичко е на "честна дума"- просто казах по телефона, че е дворна.
Маци я кастрирах по програма (съфорумка ми изпрати талон) в квартална клиника, която работеше с "Четири лапи" и беше по същия начин като при Блеки, при който си беше платено (тогава 40- 50 лв). Малък разрез, резорбируеми конци- покрити със защитен гел, депо антибиотик и обезболяващо, без яка и без проблеми.

Morkovelka, тази бебка е разкошна 😻, голямо любовче.

Последна редакция: чт, 14 сеп 2023, 08:57 от AnyHr

# 236
  • София
Pepina_n3, боже какви цени.
Не че и аз не дадох 260 лв за 1-метрова драскалка. (Година по-късно купих и друга, голяма и по-евтина).
И двете ги ремонтирах Joy Сменях въжета.

Трябва да питам моят ветеринар колко взима за кастрации на улични котки.
Кастрирал е улични. Ние му заведохме една улична, която беше родила мъртво коте. Остави я при него, кастрирал я, осиновиха я. Не сме плащали нищо.

# 237
След кастрация уличната котка може ли да заживее веднага навън или няколко дни трябва да се гледа вкъщи?
Искам да кастрирам селската ни котка, но не съм непрекъснато на село.
А малките на колко месеца трябва да са, за да ги кастрирам? В момента са на 4 месеца и половина.

Последна редакция: чт, 14 сеп 2023, 08:00 от Fortuna

# 238
  • София
Към 5 месеца, мисля, че трябваше да минат определен долен праг на килограми.

# 239
  • София
Благодаря за насоките, ще проверя тези дни всички предложения, само да мине 15-18 ти септември.
Иначе след кастрацията планирам да остана с котките на село за 2-3 дни докато се възстановят в къщата.

Общи условия

Активация на акаунт