Любители на котки - Тема 187

• 35 671
  • 749
  •   1
Отговори
# 210
някак е тъжен и замислен, кастрираният ли е на снимката?
Разкажи как се промени, аз се чудя за нашия котарак... Ще се радвам, ако ми напишеш, как се е променил по 'характер' след кастрацията?
Да, на снимката е той и стана тъжен, според мен. Даже бях писала в тази тема за да питам. Казаха, че е временно, но ми изглежда все още така.
Той е около 5 годишен, а Танчо е по-млад и почти беше завладял двора. Към края на войната, преди кастрацията, Мишо стоеше на оградата и не влизаше, когато другият е вътре. Не разбрах как се обърнаха така нещата в полза на кастрирания сърдит чичко, който ступва леко и другарката си. Те са заедно от поне 2год и за първи път виждам да я бие.
Може и още да бушуват някакви хормони, кастриран е на 30и май.

# 211
  • София
Моите са кастрирани, но Оникс беше полудял преди кастрацията на Дейзи. Скачаше ѝ и любовно и мрънкаше, и на мен ми скачаше. 1,5-2м след кастрацията на момата всичко отшумя.
Оникс беше кастриран 8м преди кастрацията на Дейзи.

Аш беше тъжен след кастрацията. Предполагам го е боляло. На 3 ден вече беше забравил.

Скрит текст:
Батериите на клавиатурата ми са се изхабили леко. Съответно пише каквото си иска и по колкото пъти си иска.
Голяма мъка е написването на 3 реда. И все забравям да си купя батерии.Joy

# 212
Момичета, на каква възраст се поставя първата ваксина?

След 40-ия ден, когато котето има достатъчно тегло за да бъде обезпаразитявано преди това.

Между другото, въдичката, пише Недоволна, че е любима играчка на Мъри.

Lusia, каква ваксина ѝ сложиха на Лина? Purevax?

# 213
Бебето😍 Как да не го взема с тези любопитни очички
Много е пухкаво и сладичко на живо. Те сменят ли си космите? Хем не ми прилича на дългокосместо, хем пък е много пухкаво🤔

# 214
Morkovelka99, ама много е хубавооооо!
Amy_nka,  ще кача снимка на ваксината, знаеш ли, че след това се усетих, че трябваше да  питам тук какви има, кое е най-добро, но понякога така ме грабва ежедневието, направо се отвях!
Иначе  Лина беше поспалива и снощи мир и любов, пълно  спокойствие ,но тази сутрин наваксва с игрите.Joy

# 215
  • София
Решила съм да заведа поетапно поне женските селски котки, които идват да ги храня да се кастрират.
Че те прогресивно растат. Миналата година оцеляха две женски котки от трицветка, която заедно с един бял дългокосмест котарак подозирам, че са родители на Шепа. Тази година съответно и двете и щерки мисля, че родиха.
Трицветка винаги ми е давала да я хвана, но уж беше на едни комшии, които не бяха съгласни, но цяло лято е или в комшийката отсреща, която също я храни или вкъщи, така че мисля просто да я заведа да я кастрират и това е. От дъщерите и след цяло лято хранене вече едната ми дава да я галя, а другата ако се напъна ще успея да я хвана.
Единствено майката на Наско си остава пълен дивак и не мога да хвана, но засега тази година не е домъкнала и тя поколение вкъщи да се изхранва след като проходи.
Питах вчера в клиниката, където водя моите, но цена от над 200 лв за кастриране, а заедно с кръвни и троен тест, които искат, никак не ми допада, общо над 400 лв, предвид че искам поне три котки да закарам.
В момента няма никъде програми за безплатно кастриране, но комшийка ми сподели за https://bg-vet.com/, където за улични котки кастрацията е наполовина, съответно 75 лв за женска.
Имате ли някакви отзиви за тази клиника? Днес мисля да им звънна и да ги разпитам и ако става, направо да ги хващам и да ги водя поетапно преди пак да е дошла пролетта и вече да са с котета..

Наско си го взех за да си го видят децата няколко дни в София и констатирах че има бълхи. Вчера дадох 100 лв за ампули за вътрешно и външно на трите котки, та ще търся нещо по-изгодно за следващият път. По-лошото е че толкова некадърно явно го сложих на Наско, дано все пак подейства, че сега имам едно голямо мазно петно на дивана, където е легнал и си е сложил вратлето докато спи..
Иначе, ако си спомняте драмите ми с бягането на Наско, вече съм вдигнала ръце от него, докато е в София. Вечерта си излиза навън в градинката на блока, разхожда си се и рано сутринта, когато почват хората да излизат за работа си се прибира в апартамента. Селянче и това е Simple Smile Страх на село не мога да го хвана и почти не се прибира, но взема ли си го в София, си се разхожда само по парапета на терасата и макар да вижда Наско долу и той и Шепа никога не са правили опити да слизат.

# 216
Като стана дума за ваксини.
Може ли следващата да е петвалентна, ако преди това са поставени две тривалентни?

# 217
  • София
Може ли следващата да е петвалентна, ако преди това са поставени две тривалентни?

Според мен не би трябвало да има проблем.
При Страх беше две петвалентни и трета три валентна, след това реимунизациите са си пак с петвалентни.
Най-добре попитай ветеринарите.

# 218
Ох, на Вас вярвам повече.
Да не забравим, че повечето доктори се водят от финансовата част на нещата и не винаги е по-важно здравето на нашите приятелчета.
Давам пример с обезпаразитяването. Нашият вет настоява всеки месец да обезпаразитяваме комбинирано/коте, което живее в апартамент/.
Питах дългогодишна приятелка на майка ми/ветеринарка/, която няма полза да ме лъже и каза, че вътрешното обезпаразитяване, трябва да се прави веднъж на три месеца /така са учили в университета и няма нужда да се натоварва организма на животното всеки месец/. И тя беше възмутена, защо някои нейни колеги забравят, но пък е напълно разбираемо, една доза Нексгард е 30лв, защо да не я купувам всеки месец?

Последна редакция: ср, 13 сеп 2023, 09:49 от kitty007

# 219
Поклонението и опелото на Ралица ще се състои на 16 септември събота от 15 часа в черквата Преображение Господне на ул. Ралица 2 до Лозенската градинка / началото на кв. Лозенец/. Който желае да присъства!

# 220
  • София
Няма никакъв проблем.
Моите са с 3вал бебешки (2), годишната беше 5вал.
Тази година няма да ги ваксинирам.

# 221
  • на брега на морето
Поклонението и опелото на Ралица ще се състои на 16 септември събота от 15 часа в черквата Преображение Господне на ул. Ралица 2 до Лозенската градинка / началото на кв. Лозенец/. Който желае да присъства!
Моля някоя от вас, ако отиде, да запали за Недоволна една свещица за Бог да прости вместо мен.
Скрит текст:
Много  се изморявам като ходя пеша, а от нас до църквата няма друг начин да отида.

# 222
Моето бебе сигурно е болно с тези чернилки по очите в нослето. Обаче не ви разбирам с тези 2 бебешки ваксини. На бебета бият 2 различни през определен период или 1 на два пъти🤔. Бебета кога се къпят?
Айла, в Банкя нали кастрирали безплатно бездомни, опитай там.

Моя племенник ми говори, че имало някакви инжекции, която ги предпазват от вътрешни и външни паразити има ли такова нещо наистина, че леко не го разбирам какво иска да ми обясни. Някой чувал ли е за такова нещо или бърка с ваксината? Ако има да сложа и на нашите, че те няма как да минат месец без обезпаразитяване. Веднага хващат глисти ли не знам какво и бълхи. И сега се боря с бълхи 😠. Не знам вече какво да купя. Онзи ден ми дадоха спрей на Фиприст и той никаква работа не свърши, фронтлай и той, пестигон май беше и той. Кво да купя 🤯

# 223
  • София
Не са инжекции, а са пипети за накапване на вратлето. Адвокейт, Моксиклиър, Стронгхолд.

Ваксините са две през определен интервал.

# 224
Бебето вероятно е твърде малко за истинско обезпаразитяване още. Иначе не е инжекция, ами пипета (като спринцовка) това, за което вероятно е говорил племенника ти, но щом са ви дали спрей със сигурност е твърде малко котето засега. Първата бебешка ваксина е ваксина+реваксинация, за това са две. Следващите от догодина ще са по една. Преди петвалентна ваксина се правят кръвни тестове да не би котето да е носител на болест, за тривалентната - не е необходимо.

Писали сме едновременно с лято! .

Общи условия

Активация на акаунт