Любители на котки - Тема 187

• 35 679
  • 749
  •   1
Отговори
# 195
Аз на моя домашно-дворен котарак му давам сурова риба.

# 196
Ай, изчетох ви, много обичам да ви чета, да имам много непрочетени постове и красотички на снимки! Grinning После забравям на кой какво исках да пиша, ама нищо де, чета ви и се радвам на всички! Blush
No problems,  когато моята шефка разбра, че ще си взимаме коте, ме попита защо не две? Сигурно съм изглеждала като тъпан, та и тя ми каза същото, че ще се гледат по-лесно, че ще е много забавно, изтъкна дори това,че като ме познава и вижда как работя с децата, начина по който се обичаме,то даже не е обич, обожавам ги, че с котетата няма да е по- различно. Споделих с дечко, даже я питах да вземем ли и сестричката на Лина, при нас ще са по-добре, но дечко беше категорична. За разлика от мен, тя винаги е твърда и категорична, аз съм мека и лесно ми се влиза под кожата. Joy
Много хубаво това бебе Теодор и са на една възраст с наша Линка, та ще си питаме дружно тук, а прекрасните момичета ще ни напътсват. Ще се изучим и ние, нямаме други опции. Grinning
Мини маус,  загледах аз едно такова чудо сух шампоан, май само такова нямаме, сподели как се почиства с това нещо без да мине вода? То май само за пораснали котета става, или...?
Днес бебочка е с първа ваксина, квикна малко, но издържа геройски, а кака я паркирах да седне да нея мисля ако припада, че ми беше важно да чуя всичко от докторката. Вече е 1,150кг,наддала е 210гр и ветеринарката каза, че се развива много добре, забеляза и драсканото по ръката ми и каза, да разбирам, ли, че е много игрива.Joy
Снощи я поразиграхме Лина преди да лягаме, ама тя щурчо за двама. Умори кака и кака заспа, поех щафетата и към 1.30 се кротна и заспа навряна в мен. Нямаше хапане и дращене, днес очаквам да е по-сънлива от ваксината, та  да си починем малко. Дивачето на мама, ама пък е толкова сладка! Heart

Последна редакция: вт, 12 сеп 2023, 14:03 от lusia

# 197
  • Велико Търново
Момичета 😊
Преди малко ми се обади докторката. С нея се е свързала англичанка, която има организация и чрез нея задомява котки в Англия. Осигурила е осиновяване вече на няколко котки, които от клиниката са обжрижвали. Тоест, жената е проверена и док е сигурна в нея. Та... Иска да намери дом за Мъра в Англия 😍 Казала и е даже, че вече има нещо наум.
За целта другата седмица паралелно със свалянето на конците ще сложим ваксина и три седмици след това Мъра ще може да отпътува. Обсъдихме с докторката търсенето на приемен дом, за да не стои дотогава в гаража. Това обаче сигурно ще е трудно. Ако намерим, добре дошло, ако не, ще се справим и с гаража, важното е, че ще има щастлив край.
Много сме доволни с ММ, вероятно това е най-доброто, което може да и се случи-да я гледат като принцеса в някоя английска къща 😊
ММ ще се свърже директно с жената и вече ще обсъждаме с нея бъдещето на Мъра.
Много се радвам ❤️ Това е четвъртото коте, което минава през нас тази година. Две станаха част от бандата, която обитава двора на село, Божидарка отиде в хубаво семейство и стана царица на дивана, а сега и Мъра. Чувствам се супер удовлетворена. Дано всичко е наред до края на историята 😍

# 198
Чи лу, не го храним в нашия двор. Ако му давам храна, то е на 200 метра от нас. Предните собственици на къщата обаче са го хранили в двора. Те имат куче и за тях това не е било проблем. Храната на нашите котки е вътре в къщата. Ветеринарите казаха, че ако се кастрира, може да спре да се бори за територии. Но пък той е много страхлив и няма как да го хвана, освен с капан. Ама къде да го търся този капан?

Дописвам. Lusia, сега виждам че питаш за сухия шампоан. Слага се на котето и се натърква хубаво с хавлия. После подсушаваш с друга суха хавлия. Не пише да е за някаква специална възраст на моя.

Последна редакция: вт, 12 сеп 2023, 15:26 от Minnie.Mouse

# 199
Върнахме се.Като катун бяхме с тези котки.На Зак всичко му е малко.Ваксинирани и обезпаразитени са.Сакура е 3.400, Зак 7,500. Обаче  милият пак ръмжа и напълни всичко със слюнка.Ако се налага друг път,казаха,че ще изпишат хапчета за успокоенив.Сакура беше пушка.

Последна редакция: вт, 12 сеп 2023, 16:26 от red soul

# 200
Как да давам витамините, така, че да ги яде моето диване... Ако ги разтворя във водата и за пиене може да спре да пие вода, а и без това пие по съвсем малко. Натрошени, цели - хич не ги близва...

# 201
  • Варна
Дами, благодаря за приема.
На 3м и половина, знам, че е обезпаразитен, но не е ваксиниран. Какво ни предстои? Знам, че като го заведа на ветеринар, те ще ми кажат, ама да съм малко подготвена,
Тези витамини дават ли се на малолетни?Simple Smile
Храната, ял е и яде на Канън за бебета/по 60гр на ден, засега още 2 седмици разделено на 3 за деня, после ще мине на двукратно хранене. Ходи доста редовно до тоалетна Simple Smile))
Кога мога да го пробвам с нещо друго, или домашно?

# 202
Как да давам витамините, така, че да ги яде моето диване... Ако ги разтворя във водата и за пиене може да спре да пие вода, а и без това пие по съвсем малко. Натрошени, цели - хич не ги близва...
Ветаминекс на Ветексперт са туист-оф капсули. Късаш и изстискваш съдържанието странично през зъбките. Когато трябва да давам добавки, винаги първо търся на Ветексперт асортимента.

# 203
Flash,  наша бебочка днес я ваксинирахме на 3м.  и 6 дни е вече. Първо мина преглед, мерки теглилки, температура и ако е здраво боцкат. Grinning Днес е поспаливичка,  но казаха,че ще е така. Тя е при нас от 20 август това ни е 3-то ходене на ветеринар,  че имаше проблем с едното оче и да ти кажа под секрет, още тук в темата ме подготвиха какво да очаквам за очички, нослета и т.н ,така че питай смело,  това са най-милите съфорумки. Heart

Последна редакция: ср, 13 сеп 2023, 01:52 от lusia

# 204
Lusia, не знам дали видя, ама да си кажа. Joy
Допълних си предния пост с информация за сухия шампоан.

# 205
16 години живях с една котка - звездичката Бегинс. Бах пубертет и добре ми беше. После сменях мъже, квартири. Той все си ме чакаше.

От 4 години съм с две - Кокорчо и Феликс. Различни като характер, пол, окраска. И всеки ден си е ново приключение.
Две котки е по - добре от една. Но за трета в апартамент нямам сили.

Моментна снимка как говедата събират последни слънчеви лъчи:

На мен темата много ми е помагала за Бегинс, особено на края когато битката беше много трудна.

П. П.
Няма проблем, аз почивам събота и неделя. Ако ти е удобно - нека се видим някъде из София. Ще ти донеса малко суха храна от моите говеда пък ти ще видиш дали Мъри ги харесва.
Ако искаш - пиши ми на лс да се разберем.

Моето вътрешно усещане е че тя ще е господар на дома като си прибереш другите котки. Тя ще е първа и къщата ще нейна.

Предлагам ти няколко идеи :

Кашон - желателно е да е такъв за чипс или снакс. Те имат отвор отпред. Ще помолиш в някой магазин да ти дадат.
Кокорчо е луд фен на всякакви кашони. Крие се ако е закрит. Отворени спи в тях и ги яде.
Кашона е сигурност.

Въдица с мишка - играчка, между 5 и 10 лв. Има я в Била, Кауфланд, магазини за левче. Взимаш я и обикаляш с нея из стаите. Мишката е плячка щото мърда - ти я движиш. Моите и двамата като малки така се изморяваха по нощите за да заспят.  

Маслини ако може без костилка оставени на високо. Моите и двамата ги гонят като плячка. Феликс даже си търка муцуната в тях.

Все си мисля че Мъри ти е късметче.

Последна редакция: вт, 12 сеп 2023, 20:10 от Поми

# 206
  • Варна
Lisia, благодаря ти.
Надявам се утре колега да ми донесе кутия за транспорт и ще звънна за час при ветеринар.

Ще питам, по цял ден го мисля, сега дъщеря ми е у дома ама след две седмици си заминава и ще остава сам през деня....  По-лесно беше едно време да дам моите на ясла отколкото това сега.Ill

# 207
Момичета, на каква възраст се поставя първата ваксина?

# 208
Нали ви казах за Ставри, който е решил че двора е негов. Дайте идеи как да го изгоня.
Най-странното е, че след като кастрирахме другия- Мишо, той стана шеф и Таньо вече не идва в двора. Чака ме до колата на улицата.
Мишо си има приятелка Мима с която се разбират уж. Оня ден я помачках и Мишо след това я ступа с лапи по задника, после аз ступах него😂
Нещо му разместиха чакрите с тая кастрация😆
някак е тъжен и замислен, кастрираният ли е на снимката?
Разкажи как се промени, аз се чудя за нашия котарак... Ще се радвам, ако ми напишеш, как се е променил по 'характер' след кастрацията?

# 209
  • София
Момичета, на каква възраст се поставя първата ваксина?
На моите 1та е на 2м, а 2та - 3м.

Общи условия

Активация на акаунт