Любители на котки - Тема 187

• 35 685
  • 749
  •   1
Отговори
# 180
NoProblems, явно ще трябва и двамата да свикваме с разделите🫣 Снощи спа при мен, а обикновенно е в стаята при синковеца♡ Днес вече всичко е наред😊

AnyHr, 🤣🤣🤣 опасен е адаша.
Ама не му пука много, като гледам. Храна си има,ще се справи🤣

# 181
NoProblems, ние нали две бебета взехме. Нищо че стават на търкал двамата, и нас нападат. Блеки напада тях, ама той е много груб и те пищят и бягат.
Нали ви казах за Ставри, който е решил че двора е негов. Дайте идеи как да го изгоня. Едно че мислим, че той нахапа Блеки, ами тази вечер наби и Роро. Миличкият е бил до тоалетната и този маймун го е нападнал тогава. Прибра се целия омазан в ако. Мих го със сух шампоан, защото е студено вечерта, а и мъжа ми вече спи.

# 182
  • София
Днес водих Аш на разходка. Отдавна не беше излизал.
Скара се на една съседска котка. На нея само опашата и настръхна. Той подивя, настръхнала опашка, извит гръб, вой до небесата. Подскочи и я подгони, опитваше се да се измъкне от повода. Ако не беше вързан щеше да я набие.

Към хора е дружелюбен, гали се. От котките май единствено Оникс понася.

# 183
И нашия Тобчо е почнал повече да яде и само да моли за храна 😆. Гледам го аз един ден и ми се вижда нещо различен. Чудя се и се мая кое му е различното и накрая се чукнах 😃. Почнал е да прави зимния кожух и да става по-пухкав. Особено на бутчета много са почнали да му стърчат перушините и малко май е налял. Много е сладък в гръб как ходи, само си върти дупарката и сега с тез перушинки 🤭😆 само да го изядеш.
На Манди не и личи още, но тя като е беличка и толкова не личи.

# 184
Аз отново съм будна от преди 3/жегата ли е,нервата ли е,ама да свършва вече,се надявам/,и този път направо си станах.Понеже съм отворила всичко долу,моите хаймани са вързани и спят.Аз пия кафе и снимам котките.Днес ще ги водим на вет.Сакура,наистина стана доста по-социална след разходката и. И понеже и на двамата им липсва"навън",а за разлика от Зак,не съм сигурна дали Сакура ще се върне,ако ги пускам свободно,мисля да развеждаме и двамата с повод.
Тук си личи разликата им.

https://youtube.com/shorts/BD0C-XQqvnM?si=KGvr9hh5OIVA_UMs

# 185
Здравейте! Имаме котарак на двора на вилата, където стоим само през уикендите. През останалото време, котето се храни в комшиите с техните котки и поне веднъж седмично съпругът ми пътува до там, за да го храни.  Въпросът ми е за автоматичните хранилки или други, в които да зареждам храна за през седмицата, за да съм сигурна че се храни всеки ден.
Моля да ми препоръчате нещо и ако са обсъждани преди това, моля да ме извините.

# 186
  • София
Здравейте! Имаме котарак на двора на вилата, където стоим само през уикендите. През останалото време, котето се храни в комшиите с техните котки и поне веднъж седмично съпругът ми пътува до там, за да го храни.  Въпросът ми е за автоматичните хранилки или други, в които да зареждам храна за през седмицата, за да съм сигурна че се храни всеки ден.
Моля да ми препоръчате нещо и ако са обсъждани преди това, моля да ме извините.
Аз нямам опит с такава хранилка, приятелка ползваше лятото мога да я питам.
При мен е друго решението, тъй като ако оставя храна навън, останалите котки я изяждат. Затова купих вместо автоматична хранилка, вратичка с четец и му сложих чип. Така оставам повечко храна вътре в едната стая, предимно суха, зимата оставам и мокра не много голямо количество и котарака си влиза и хапва, когато огладнее.
Когато ходим до село, уикенда и понякога през седмицата му досипвам и му давам мокра храна.

# 187
Казаха ми, че всичко що е автоматично, смарт, с батерия не става за двор, поради повреди от студ, дъжд и т.н. Тоест не може да се разчита на тях дали ще заработят и ще пуснат храна. Възнамерявам да я поставя под навес на сухо.
Ползва ли някой успешно хранилка с батерии на вън зимата?

# 188
https://www.amazon.de/Automatischer-Futterspender-Wasserspender- … tZT1zcF9tdGY&th=1
Такова много подобно имаме, ползвали сме го когато ни е нямало за дълъг уикенд и бяхме само с една котка. Върши идеална работа, ако котката не е лакома и не е свикнала да облизва купичката до дъно. Не е с батерии или електроника, лесно за ползване и почистване. Как ще направите така, че други котки да не се възползват от храната, не знам.

# 189
Нали ви казах за Ставри, който е решил че двора е негов. Дайте идеи как да го изгоня.
Пробвай с вода, но ако го храниш, май няма да стане.
Аз бях рефер между два котарака, които се биеха за нашия двор. Докато съм с тях, ядат един до друг и само се дебнат, но без бой. Обаче през останалото време яки битки до кръв😒 Пробвах да изгоня единия- Танчо, но той вече се беше научил, че при мен има манджа, пък и не бях много настоятелна, защото той говори безспирно и ме размеква🙂
Най-странното е, че след като кастрирахме другия- Мишо, той стана шеф и Таньо вече не идва в двора. Чака ме до колата на улицата.
Мишо си има приятелка Мима с която се разбират уж. Оня ден я помачках и Мишо след това я ступа с лапи по задника, после аз ступах него😂
Нещо му разместиха чакрите с тая кастрация😆

Последна редакция: вт, 12 сеп 2023, 12:20 от Чи лу

# 190
Брат ми имат подобна
и си я ползват.Но тя е за 24 часа,гнездата са малки,според мен,за да стават за храна за ден.На тях им е идеална,понеже котаракът им е лаком,а трябва да яде по-малко.
Аз имам от този тип-4 броя,за двамата

На първата седмица ги разкарах.Зак се блъскаше в тях,докато ихрае,разсипваше,задръстваше,а веднъж и направи попара от всичко.Не бих разчитала това да ги храни,докато ни няма.
Идеята с чипа и вратичка за него е най-работеща,според мен.

# 191
На моите селски котки оставям гранули в ето такива приспособления:

# 192
  • София
Как ще гарантирате ако е с автомат за хранене, че точно вашата котка ще изяде порцията?
Това с тръбите е готино, но аз само за няколко часа докато съм там, само комшийските котки без моите изяждат 3 консерви, дробчета и воденички един пакет  и  им оставям 400 грама или повече суха храна. Ако е за седмица не виждам как ще оставя достатъчно за всички , а освен това ще събера котките от цялото село при мен за постоянно.

# 193
На дворните котки давате ли сурова риба?
Аз веднъж купих едни дребни замразени от Кауфланд, като си представях, как си ги изяждат само размразени. Обаче прочетох в Гугъл, че не можело цели сурови. Трябвало или да се изчистят от вътрешностите или да са сварени.
Реших да ги варя... сутринта в 6.😆
Няма такава смрад! Мм който не понася котки, не спря да намила сънен, че Мишо е п*****с😂😂😂
А воденички и дробчета сурови ли се дават?

# 194
  • До морето...
Баща ми е рибар от дълги години.Майка ми като любител на котките (и не само) си има и домашни, и дворни,и съседски...😀Та,докато чисти мрежите баща ми,си има голяма компания😀Хвърля дребните риби ,всичко що е коте напада и на тях нищо не им е ставало.Аз на моето не смея да му дам с кости или сурова.🙂

Общи условия

Активация на акаунт