Любители на котки - Тема 187

• 35 645
  • 749
  •   1
Отговори
# 315
Няма проблем, първия ти пост за Зира е като по учебник - сбита, кратка, точна и ясна информация. Заслужава да бъде в първия пост.

Мария, намери кашон с твърди стени или такъв от чипс - мек, но с отвор само отпред. Можеш да си вземеш от Кауфланд или да помолиш от малко магазинче.

Малката дама без име ще яде всичко. Само гледайте да е за бебе под 1 годинка и да редувате суха и мокра храна.

# 316
  • Варна
Типично по мъжки. Поразгледа, вре се къде не му е работа, пречи и накрая си прегърна отвертката и захърка. Satisfied

# 317
Здравейте, не знам дали това е правилната тема за въпроса ми, но съм много отчаяна ....Имаме британска котка на 4 г., кастрирана ...по принцип си е с характер и трудно свиква с хора ....Аз спасих от улицата едно малко котенце и реших да го прибера и ...започнаха проблемите ...Вече втора седмица е едно постоянно съскане от страна на голямата, хапане, нападане и изобщо не иска да го приеме ...Знам, че трябва време, но се притеснявам да не и навредя и на нея, да не вземе да се разболее или нещо друго ....Малкото е много контактно и изобщо не се страхува, отива при нея, но като го изсъска се свива и после бяга ....Голямата постоянно го следи, като е там си личи, че не е спокойна ....Държим ги разделени, но се чудя до кога ще е така и изобщо ще се сближат ли някога? Чета за котешки лицеви феромони, но не знам дали биха помогнали за сближаването им ...Страх ме е, че в стремежа си да направя добро, ще стане по-лошо ...Не ми се ще да се разделя с малкото, но се притеснявам, че в един момент няма да имам избор ...Много съм притеснена и моля за съвет и някакво напътствие ....Благодаря!

# 318
.... заплашващата ме с глоба съседка, според която кучето и имало бълхи заради котките (в същия вход живее семейство с куче и нямат подобни оплаквания, попитах ги) и трябвало да спра да ги храня.

Абе да не си слагам грях на душата, ама баш тази съседка е твърде подозрителна. Баси гнусните хора.

# 319
Здравейте, не знам дали това е правилната тема за въпроса ми, но съм много отчаяна ....Имаме британска котка на 4 г., кастрирана ...по принцип си е с характер и трудно свиква с хора ....Аз спасих от улицата едно малко котенце и реших да го прибера и ...започнаха проблемите ...Вече втора седмица е едно постоянно съскане от страна на голямата, хапане, нападане и изобщо не иска да го приеме ...Знам, че трябва време, но се притеснявам да не и навредя и на нея, да не вземе да се разболее или нещо друго ....Малкото е много контактно и изобщо не се страхува, отива при нея, но като го изсъска се свива и после бяга ....Голямата постоянно го следи, като е там си личи, че не е спокойна ....Държим ги разделени, но се чудя до кога ще е така и изобщо ще се сближат ли някога? Чета за котешки лицеви феромони, но не знам дали биха помогнали за сближаването им ...Страх ме е, че в стремежа си да направя добро, ще стане по-лошо ...Не ми се ще да се разделя с малкото, но се притеснявам, че в един момент няма да имам избор ...Много съм притеснена и моля за съвет и някакво напътствие ....Благодаря!
Британката се бори за територията.
И при хората е подобно, представи си да си живяла с приятеля си 4 г  и той си доведе едно маце Simple Smile в къщи да живее с теб.
Сигурно накрая ще и писне да се бори. Никой не знае.

# 320
Британката се бори за територията.
И при хората е подобно, представи си да си живяла с приятеля си 4 г  и той си доведе едно маце Simple Smile в къщи да живее с теб.
Сигурно накрая ще и писне да се бори. Никой не знае.
Така е, но се притеснявам да не се разболее до тогава...

# 321
sladkoto_agi, в подобна ситуация сме. Персийка, 10 годишна. Много добричка и гальовна с нас, но с абсолютна непоносимост към други котки. През юли взехме второ коте, заради огромното желание на големия ни син - не можахме да му откажем в много труден за него момент. Избра котето по характер, не по красота или чистокръвност. Домъкна грозничко, но нежно и спокойно бебе полуперсийка. Много се тревожехме как старата котка ще приеме бебето, с основание. Съскаше и се плашеше, не търпеше да е с нея в едно помещение, оказваше да се храни в нейно присъствие, бягаше от нея. Мнооого бавно скъсиха дистанцията, но все още не я търпи прекалено близо. Малкото е обичливо, търси контакт и иска да си играят, но старата котка не я допуска. Мечтая си да се сближат, но засега няма такива индикации. Поне вече се търпят, и това е нещо. Заедно са трети месец вече, с една пауза от 2 седмици, когато бяха разделени.
Допълвам с картинка от преди малко - това е максималната им близост до момента:

Последна редакция: пн, 18 сеп 2023, 19:27 от Mößbauer-Effekt

# 322
  • София
sladkoto_agi, не ги събирате докато не изследвате малкото коте, обезпаразитите и т.н.
Ваксини може и по-късно да се сложат.

Последните 3г "събирах" 4 котки.
Възрастен котарак и бебе бенгалче. Възрастният не обръщаше особено внимание на бебето. Бебето искаше да играе.
Възрастният почина и бенгалчето го преживя тежко.

Взехме друго бенгалче. По-големият полудя, буквално. Големият носи успокоителна каишка. Носи я докато спрях да я усещам (миризмата на каишката). Помогна.

Миналото лято прибрахме улично коте. Тя е приятелка с малкият бенгал, но на по-големият съска и ръмжи. Големият имаше и рана на главата. Няма ден, в който поне веднъж да не направят въргал.
И двамата носиха каишки, но с много слаб ефект.

# 323
Mößbauer-Effekt - благодаря! Надявам се, на добро развитие, изобщо не ми се разделя с малката ...
AnMary - малката е обезпаразитена и дори я ваксинирахме ...ако остане у нас ще я кастрираме...Голямата я кастрирахме доста голяма и сега това мисля да не чакаме толкова, но ...дано се разберат ....

# 324
Сладкото Аги, не искам да те отчайвам но се приготви за дълга битка. Ще се сближат,  но никой не знае кога, как и колко.

Преди 4 години се сдобих с принцеса Феликс. Беше на 5 месеца, живяла в двор и бита и тормозена. Първите няколко месеца се криеше и излизаше само да яде. Започна да ни дава да я гушкаме след много време. Апартамента стана нейн.
След 2 години осиновихме друго от улицата. На два месеца, гальовно.
Още се бият, но вече спят близо един до друг. Снощи заедно дебнеха муха.

Тя е английската принцеса - само суха храна и определени марки. Няма да влезе в тоалетната да пишка ако не е чиста. Голямата работа - само под душа. И все се мие.
Той яде каквото има, рови до захлас в тоалетната.

При нас времето за сближаване отне две години. Никога няма да спят на кълбо или да се оближат. Но ги обичам, мои са си.

# 325
Скоро ще направят 2 год.заедно моите И двете бяха големи,когато ги събрах.Единият-самодостатъчен ,търсещ и получаващ непрекъснато внимание от нас.Обидчив и връщащ за всико.
И другата- расла в развъдник и с относително внимание към нея и досег с други котки,обаче с разкошен характер❤️
Беше трудно.Сега са така

Не е идеално,понякога я наказва.Беше шастлив,когато тя се изгуби за седмици...Обаче е поносимо и явно е максимума за тях.
Трудно я прие той,аз ги форсирах,зашото нямах време да чакам.Също се притеснявах,че ще трябва да махна Сакура.За шастие не се наложи!
Търпение ти е нужно и според мен,ако се бавят много,ги форсирай контролирано.

# 326
Аз не съм ги делила в отделни стаи. Той спеше в кашонче или при майка ми, тя като господарка обикаляше стаите. Не съм ползвала феромони.
Денем всички излизахме и те се оправяха сами. В началото бяха с една тоалетна, сега са с две. Вода и храна има във всяка стая, в моята са по две купите храна и вода.
Кашони има в коридора - за него. Тя се катери на високо, той не иска или не може.

Любимо им е единия да яде а другия да го души под опашката. Копират се особено малчо голямата. 

Вдясно е Феликс, 4 годишна дама, английската кралица, хитра, манипулативна и с глас. Негърчето е Кокорчо, нямо, без зъби, много гальовно и умно.
И двамата са кастрирани, до ваксини все не стигам.

П.П.
Преди тях отраснах само с една котка но бях дете. Сега с две е много по - хубаво. Нямам сили и нерви за трета. 2 е повече от 1.
Възхищавам се на тези с повече от две котки или куче и котка в апартамент.

# 327
  • Бургас
И моите първо не се искаха, Харко (белият) ходеше с надран нос, Мони съскаше...

Сега заедно правят бели и се обичат:

# 328
Здравейте, не знам дали е тук мястото, но искам да попитам- преди 2 дни осинових едно бебенце коте на два месеца. Беше се изакало в събота и оттогава днес е понеделник не иска да ходи. По малка нужда няма проблем, но ме притеснява, че не иска по голяма. Храня го с паучове за бебета на Брит и суха храна на Пурина за бебета отново. Пие и водичка и не виждам какъв е проблема. Ако някой е има подобен проблем.

# 329
И моите не свикнаха заедно лесно.
Котката беше на 12, когато в къщи влезе котарачето.
И двамата са добри.
Той си търси от малък компания за игра. Но тя е принцеса и иска спокойствие.
Той я закача с лапа... Тя му съска. Той я гони... Тя бяга...
Когато са с ми не сме видели да имат драми.
Кастрирани са и двамата.

Общи условия

Активация на акаунт