Любители на котки - Тема 187

• 35 616
  • 749
  •   1
Отговори
# 405
  • Бургас
Хора, много съм горда.
Майка ми държи котките, аз набутвам хапчето в гърлото на котките.
И при двете се получи от втория път и се разминах само с ухапване от Харко и Мони изръмжа няколко пъти.
Направо невероятно, но се научих да давам хапче.
Сам човек не знам би ли се справил, във вет. клиники все държахме Мони, явно това помага, научихме се да държим правилно котките.
Това е най-сладката снимка на Мони евър, за шкафа свикнах, просто не е правен за дрехи, а за котки:

# 406
Flash*,  Буда и Марси също спят сами. Имат си стая, която има връзка към външно закрито пространство и връзка към терасата на първия етаж. В 22.00 сами се качват пред тяхната стая и чакат да затворя вратата.   Аз спя като заек и не мога да си представя да ги чувам поястоянно из къщата.
Храна давам сутрин и вечер. Буда има разстройство ако яде повече, а Марси е склонна към затлъстяване и може да яде постоянно.
Нексгард слагам през лятото през месец-два, а през останалото време по-рядко.Хилс имат  за мали котета:https://www.zooplus.bg/shop/kotki/kotki_suha_hrana/hills/no_grain/962998
Flash*, това което си сътворила е уау, браво-сръчни ръце.

# 407
И при нас - постоянен достъп до храна (гранули) и тоалетна.  Малко яде. Сигурно му е писнала.
Експериментирах с храна (гранули) с 60% месо, в началото е нахвърли, но май му беше твърда, като започна да  хрупа, се притесних да не си счупи зъбките.  Обаче си е свикнал на Роял Канин и май трудно ще се отървеме. Пробвах с пилешко месце, не  е сурово, но няма никакъв интерес. 
Ще търся други марки храна, които пишат на етикета в %.
Давала съм му Wiskas пилешко с желе, и най-често само ближе желираното, хапките ги изхвърлям.

# 408
60 гр. суха храна без никаква мокра ми се струва малко за подрастващо коте. Може наистина да е гладно и затова да омита всичко на секундата.

# 409
  • София
Мади също е отделно от нас през нощта. Така започнахме от първите дни вкъщи, за да се успокои насаме, а и ММ спи леко.
За храненето не мога да дам съвет, на Мади давам определени порции ( гранули или консерва) сутрин и следобед, но тя по цяла вечер ме преследва с осъдителен поглед и накрая се предавам и преди лягане сипвам малко гранули.

Катерушката "направи си сам" е невероятна!!

# 410
Котката не е ограничена, има достъп до всяко кътче вкъщи, а и да искам няма как да стане, защото си отваря врати, да се заключвам у дома не ми се нрави като идея.
Ушатото има достъп до тоалетна и вода непрекъснато , храната му е ограничена, защото е лакомия и яде и повръща, също така пълнее бързо , което не е ок. Гранула има винаги в купичката, сутрин и вечер яде мокра храна, през останалото време му даваме супа за котки , която той много обича, също и допълващата храна - за зъбите, козината и против образуване на топки косми в корема.
Но.... понеже мъжът ми е мека Мара и не може да му откаже му дава и месо.

# 411
    • Варна
    Mößbauer-Effekt, Pepina_n3 - супер е този начин за хранене. Освен всичко друго, решава и проблема с оставянето на котките сами при необходимост при пътуване.
    Реших да пробвам Тео колко гранули ще изяде за 24 часа. Ще претегля и сложа някакво количество сутринта и да видя колко и дали ще остане. Надявам се ако преяде един ден да не му стане нищо. Пък след това ще анализирам резултатите. Simple Smile

noragami - ами по толкова средно е според указанията на храната ... .

И понеже ми беше интересно - сварих няколко пилешки сърца, долно бутче и един морков. От бутчето само месото и с малко от бульона го блендирах малко, не на пастет. Тео спа 3 часа следобед и одеве като стана, му сипах малко, тъкмо беше изстинало. Ами яде, мляска. Мисля, че са грешка парченцата които оставих, другия път ще му го пасирам повече. Последва голямото миене и почистване, дойде, размърка се, погалихме се и пак заспа на любимото си място.
    Няма вариант аз да съм си на компютъра а той да е другаде.

# 412
    • Бургас
    Ивекс, каква супа яде?
    Последните два пъти в ДМ нямаше любимата супа на Харко. И взех някаква патешка, но не е очарован.
    Затова пък Мони харесва едни кутийки с мокра храна, пак на тяхната марка.

# 413
    Ягуар купих от "Стефанов" - на 17.09. с отстъпка. Следете, през този сезон правят отстъпки ту един, ту друг зоомагазин. И у нас всички имат постоянен достъп до храна и вода. И двете животни не са пълни.

# 414
    Мони е супер сладуранка! Харко и той, разбира се Heart Eyes

Катерушката е страхотна! Искам и аз такава, ама съм с 2 леви ръце Stuck Out Tongue Winking Eye

Аз избягах от София, от домочадието и от двете котки, на село. Уж съм сама, обаче двете котки на вуйчо са плътно до мен. Няма отърване Joy

# 415
    Тази последно:

От ДМ и аз съм му взимала, но само едната одобри, мисля че тази с моркова.
    Цената им е много добра.
    Ушатото яде супите на Шезир, много харесва тази с тиква.
    За съжаление у нас ги няма.
    Набавяме си ги отвън.

# 416
    Започнах работа и така съм се омотала, като пиле в калчища, та ви чета отгоре-отгоре. Не съм ви показвала Майкъл скоро. Той е добре, расте и магарее. Преди 2 дни изяде почта цял малът ластис от децата. Лошо ми стана като видях. Дано вече да го е изкарал, не съм ровила като му чистя тоалетната.
    При нашия ветеринар има някакво липса на вторите ваксини, та и нея отлагаме, а трябваше още началото на месец септември да му я сложат. Мисля с ваксината да го обезпаразитят и вътрешно, за да съм спокойна.

Снимката е от днес следобяд, когато бе подложен на "тормов" от страна но малката ми дъщеря и поредната хрумка.

# 417
    • София
    Кити в кутия:

# 418
    • Велико Търново
    Момичета, здравейте!
    Не съм писала отдавна, надявам се, че помните нашата Мъра, уличната душичка, която срещнахме една вечер 😊
    Нещата с нея се развиха повече от добре, мисля, че ви писах, че една организация се по интересува от нея. Свързахме се с хората и в крайна сметка Мъра остана в гаража само 3 нощи, междувременно те намериха приемен дом в къщата на едни англичани. (тя и организацията се поддържа от англичани де). Та сега Мъра е в приемно семейство, преди няколко дни и свалиха конците и и сложиха първа ваксина. Има си семейство в Англия, което я чака веднага щом е готова да пътува ❤️❤️ Новото семейство и е дало името Бела. Качвам ви снимка, която ми прати нашата вет от посещението за сваляне на конците. Ето една размазана Мъра

А ако ви е интересно, качвам ви линк към страницата на организацията, която я пое, там има и клипчета как се справя. Движи се съвсем добре макар и на три крачета

https://fb.watch/ndA_XsLkrm/

Много, много се радваме с ММ за нея. От коте, което ако беше подминато на улицата, в един момент просто щеше да умре някъде заради раната си, Мъра- Бела ще се превърне в домашна принцеса и голяма любов за едно семейство ❤️ Още едно късметче 😊

# 419
    Милата душичка.
    Много се радвам.
    На добър път, Бела!:heart:

Общи условия

Активация на акаунт