Любители на котки - Тема 187

• 35 035
  • 749
  •   1
Отговори
# 420
Bubalesa, браво на вас! Браво и на английското семейство, което ще я осинови.
А Мъра- Бела се е родила с късмет. Сигурна съм, че ще живее дълго и щастливо като истинска английска дама Heart

# 421
Бубе, големи сърца имате с твоя мъж Heart

Flash, знам че така пише, обаче още Ади като беше бебе (вероятно предишните ветеринари, не знам) ми бяха казали, че като са малки и още растат имат нужда от много енергия и да не му ограничавам сухата храна, а и в допълнение към нея давах тогава май пауч и половина на ден. И вярно все си беше гльоджав и мършав и растеше само на дължина, чак жал да ти стане Joy Постепенно намалих количествата след кастрацията (10 месеца). Нямах успех с готвенето, така че за него нямам идея като количества.

# 422
  • Варна
Много се радвам за Мъри-Бела. bubalesa, страхотни сте двамата с мъжа ти, точно сте хора, които случват чудесата. Дано не само тя, но и вие сте благословени с щастлив дом и честити дни. Стоплихте ми сърцето като четох за щастливото ново начало на Бела.
Майкъл се беше позагубил, но както виждам расте и все по-хубав става; Мони е страхотна глезана и наистина си я уцелила в уникално сладка поза; а Кити в кутия сякаш е реквизит на Дейвид Копълфийлд Simple Smile Фиона (или е Чуи?) е просто като за реклама на...каквото се сетиш, всичкото ще го продаде.
Лусиа, много ми е хубаво да чета разказите за Лена, рафвам се как споделяш и съпреживявам с вас израстването на Лина. Спомних си, че и Добри като дойде при нас и започна да се храни започна да расте на дължина, точно като саламче. По едно време приличаше на дакел или автобус Икарус 280 Simple Smile
Не мога да изброя всички, но вярвайте, като разказвате и особено поствате снимки, направо ми се пълни сърцето.

Страхотно начало на съботния ден с толкова много усмивки Simple Smile

Последна редакция: сб, 23 сеп 2023, 08:32 от NoProblems

# 423
Здравейте, добро утро.
Зарадвах се за Мъра-Бела. Невероятно направо.

Да си призная преди съм се дразнела на това осиновяване в чужбина. Излиза, че българите сме някакви коравосърдечни и само красиви здрави котета ли искаме та се налага чак в чужбина да се търси дом на някои по-особени случаи?... Не знам. Нима англичани, немци са по-обичливи от нас към животинките... Така съм си мислела преди. После си попромених мението. Други са причините според мен. Българите някак винаги даваме предимство на семейството и децата си. В чужбина май по-леко приемат живота без деца ако така се е случило и без колебания спасяват животинка. А по няашите земи все още си има едно полуподигравателно от сорта "няма да вземете да си родите едно бебе ами куче/коте гледате". В чужбина, при всичките им недостатъци - по-необщителен начин на живот, студенина, трудно създаване на приятелства - поне не се занимават с подобни подмятания.
Оставам си разколебана само заради дългото пътуване. Но явно има разни какпки за успокояване и пр.

Noproblems, Радвам се и аз като всички тук за успешното и сравнително бързо сближаване с котето на Недоволна.
Като те прочетох за разгонването и предстоящото кастриране, да кажа пак и аз за нашето второ проекто-коте. На нашите приятели, дето живее само в един апартамент, разказвах ви. Вчера мъжът ми пак попита неговия приятел "А какво става с котката?". Още не са я кастрирали. Уф, явно им е жал, а и не могат да я хванат неразгонена. Хем я искам, защото ми е жал животинчето да живее самичко като отшелниче, хем вече не знам какво да мисля.

Аз се притеснявам Ришко да не се изнерви с нея, но бях обнадеждена от това, че когато я водихме пробно у нас не ѝ обърна много внимание и след като посегна да я удари, а ние го спряхме, се замъкна тържествено на стола под масата и... си легна да спи.

# 424
  • Варна
Защо ме търсиш? не знам какво да те посъветвам. Най-добре би било разгонена-неразгонена да се кастрира и да си я взимате. Моите ветове във Варна са ми кастрирали и разгонени котки. Не е приятно, защото повече кърви и е по-трудна операцията, но е по-добре, отколкото докато се чака, котето да се разгони n - на брой пъти. Това е на теория. На практика или не им се дава котето или съвсем са я бутнали в графа "последна грижа". И в двата случая, според мен, не му дават любовта и грижата, които би получило от вас. Може би малко по-настойчиво да си го поискате? Понякога хората свикават със статуквото и някак неглижират факта, че то не е най-доброто за животното.
На практика и аз изпуснах Мъренце. И сега ми е треперливо да я кастрирам разгонена. В понеделник ще звъня в МВК и Джулайвет (мисля, че за там пуснахте няколко препоръки) и ще започна комплексната организация по здравословното обгрижване на Мъри. Явно не може вече да чака.

Аз се възхищавам на bubalesa, че са намерили вариант за чужбина. В днешно време и за чужбина е адски трудно да се намери семейство.

Последна редакция: сб, 23 сеп 2023, 08:32 от NoProblems

# 425
Да, NoProblems, и на мен ми се струва, че е такава работата с котката на нашите приятели. Малко като по-крайна грижа. Аз бих се наела да я кастрираме ние. Но ако стане нещо да не ни се сърдят. Затова исках те да си изберат ветеринар и момент.

# 426
"Не ми позволяват да пипам тази красота, а така искам да и видя сметката. Но хубаво си натърках главата, да си знае, че аз съм шефа."

# 427
Котето и есента е тая снимка. Чудна козинка! Лъскава и гладка. И как ушите също са обримчени с черничко.

# 428
  • Варна
Да, NoProblems, и на мен ми се струва, че е такава работата с котката на нашите приятели. Малко като по-крайна грижа. Аз бих се наела да я кастрираме ние. Но ако стане нещо да не ни се сърдят. Затова исках те да си изберат ветеринар и момент.
Щом би се наела, действай смело. Щом ви я дадат, вече отговорността и грижата са си ваши, няма кой да ви търси сметка. И ако няма нищо черно на бяло, пък съвсем. Нали вие ще я ваксинирате, кастрирате и приютите.  Значи вие сте отговорните лица и толкоз. БТВ, мисля, че ако не е кастрирано животното се дължи и данък на общината, но не съм сигурна дали не беше само за кучетата, де. Това като мотивираща подсказка към сегашните държатели на котинка.
Да не е спам - Добренце спи на моето място.

# 429
  • Велико Търново
NoProblems, това с данъка е така, но само за кучетата. Котките не подлежат на вписване и съответно плащане на данък. Ние обаче сме вписали Пиги и Буки в домовата книга на блока😀 Да се знае, че са налични 😃

# 430
  • София
NoProblems, това с данъка е така, но само за кучетата. Котките не подлежат на вписване и съответно плащане на данък. Ние обаче сме вписали Пиги и Буки в домовата книга на блока😀 Да се знае, че са налични 😃
Никога не се бях замисляла, но ако беше задължително такова вписване, полицаите щяха да знаят за Мъри и нямаше да я запечатат в апартамента. Sad

Иначе във Варна се бяха опитали да правят нещо по въпроса. Беше обвързано и с брой котки на квадратен метър от апартамента. Доколкото си спомням тогава Стейси беше регистрирала Жени, Мила и Маги. Не знам обаче дали все още съществува такава наредба или е бил несполучлив опит да се въведе някакъв ред.

Защо ме търсиш, дано по-скоро твоите познати направят нещо за котето и да го вземеш! Жал ми е за животинката. Но имай предвид, че ако я вземеш разгонена, може да събуди неподозирани чувства в Пиратя. Аз нали изпуснах Преслава и се разгони веднъж. И тримата кастрирани се сетиха, че са мъже. Лошото е, че донякъде си останаха такива, защото на моменти я преследват. А и Боги стана потърпевша. Не мога да разбера дали искат да покажат превъзходството си или имат сексуални мераци, но ги прекрачват и ги захапват отзад за врата. Горките, така жално плачат! Разтървавам ги, но само когато съм наоколо.

# 431
Но имай предвид, че ако я вземеш разгонена, може да събуди неподозирани чувства в Пиратя. Аз нали изпуснах Преслава и се разгони веднъж. И тримата кастрирани се сетиха, че са мъже.
Аййй, това ме изненада много. Как така, нали кастрирани?! То аз питам въпреки, че аз пък съм забелязала ПиратЯ понякога, както си лежи и мърка и тъпче с лапите, задницата му много силно трепери и понякога и пишлето му се показва. Даже бях питала тук виждали ли сте такова чудо. Някой тогава ми каза нещо в смисъл на "Абе те си се сещат понякога". Сега разбирам, че явно си е нормално. Сакън значи рискове няма да поемам. Ришко е толкова кротък, добро коте. Никога не ни е драскал, хапал. Не искам тепърва да вземе да стане дзерче.

# 432
  • София
И моят Барни го прави това с месенето на свещеното одеало и потреперването на задницата. Понякога се опитва да ми надкрачи крака, ако е под неговото одеало. Но това не му се отразява на поведението през другото време, много кротък и гальовен е.

# 433
  • София
Не знам на Дейзи колко ѝ оставаше до разгонване, но кастрираният Оникс се сети, че е мъж и я гонеше. На Аш не му правеше впечатление, но той беше кастриран 5м преди Оникс.
Месец след кастрацията на Дейзи Оникс се успокои.

# 434
  • София
За Наско съм сигурна, че удовлетвори всички желания на Преслава. Просто нямаше котенца. И до ден днешен е влюбен в нея и я преследва. За Киро не съм сигурна, че успя, но съм сигурна, че опита няколко пъти. Все пак от тогава май не се е сещал. Често я гони, но целта е да я набие. Simple Smile Рижко не харесва Преслава. Но пък преди разгонването ѝ беше по-кротък, а сега непрекъснато преклещва Богдана. Ако тя не му се даде, отива при Киро. Явно не придиря много. Joy

Трябва да отбележа, че единствено Киро е кастриран рано. Заради астмата на Наско отлагах до към 2 години. Накрая рискувах, защото маркирането стана нетърпимо. Рижко е бил на улицата. Не знам кога е кастриран, но със сигурност има "любовно" минало. Все пак уличните женски са с предимство при раздаването на талончета за безплатна кастрация.

Общи условия

Активация на акаунт