Любители на котки - Тема 187

• 35 019
  • 749
  •   1
Отговори
# 465
Сигурно е малък за гранули. Затова ти писах за пастет. Може да го намачкаш с вилица, да му е по-лесно. Той е съвсем бебе. И за тревата се съмнявам, че е подходяща за него. Не питай за подходящи храни в магазина - те само искат да ти продадат стока, много ги интересува твоето коте. Чети тук, питай, винаги ще ти отговори някой. Моите котки са големи; Рафаела я хранехме с бебешки пастети от ДМ; не помня кога започнахме да даваме бебешки гранули - те са по-малки и по-мазнички, да дават на малките повече енергия. В ДМ продават супи 2 вида, но не помня за каква възраст са. Не давай НИКАКВИ човешки млека, хляб или тестени, шоколад, захарни.

Не давам домашна храна Simple Smile, големият ми не е близвал. Ше купя и от ДМ щом ги хвалите Simple Smile

Тревата я купих, за да отвлека вниманието от цветята, които имам 😆 Дано проработи. Яде малко гранули, 1/3 пауч на Леонардо и го заточих в едната стая, защото скача с извит гръб на Бруно. А той е 7 кг 😆. Ще го сгъне на една хапка тоя с всичките му 80 грама 😂.

Видях сега, че има тема за храните, ще почна да чета.
И утре ще го заведа на ветеринар, да видим какво ще каже и той.

# 466
Здравейте, имам нов проблем с моето коте. Не спира да ни хапе, ама като ви казвам не спира то е буквално.
Привет,  и наша Лина е в такъв период,  но се увива като лиана с 4-те лапки около ръката ми или крак и отнасям и по някой нокът. А те са като кукички и се закачат. По препоръка на прекрасните момичета тук съм се снабдила с доста играчки, въдички, топчета (играеше и с ластик за коса, но го изхвърлих, че ме предупредиха да не го глътне) Преди лягане я разиграваме доста и така не налита да играе с ръце и крака и после спи много добре. На събуждане буди мило и нежно, но ако реша да се мотам щото ми е кеф, зъбките влизат в действие. Обаче... спя подготвена, Joy под възглавницата имам някоя любима нейна играчка, която подавам и отклонявам вниманието от ръка, крак. Не помня кога точно поисках съвет тук, но вече имаме голям напредък,  драскотините ми зарастнаха, а хапкането е много по леко от преди. Даже към кака е много миличка,  по-скоро мен гризва. С много постоянство и търпение, мисля, че ще се научи. А и друго ме посъветваха да използваш една и съща дума или звук например шшшшшт, неееее, с времето ще разбира,  при нас още не е сработило, ама тя не знае мама й колко е тъпа и упорита и как не се отказва. Joy
Питай тук,  много добре обясняват, аз нямам никакъв опит с котенца, но ми е спокойно, като знам, че има кой да ми отговори. Animal Cat
Снабдила съм се и с ножичка за нокти, за всеки случай и пулверизатор да сложа вода и да пръскам,  още не са влезли в действие, опитвам кротко, но съм подготвена,за извънредна ситуация.
Благодарна съм на тези момичета, за опита, който имат и споделят. Heart

Последна редакция: нд, 24 сеп 2023, 14:22 от lusia

# 467
  • на брега на морето
Тревата я купих, за да отвлека вниманието от цветята, които имам 😆 Дано проработи.
Аха, успех. Simple Smile На котка никакво доверие, те са много любопитни.

# 468
Купих му Леонардо, гранули за бебета, пауч на леонардо, на брит и една консерва на Леонардо. В магазина ми казаха, че това е най-високия им клас храна. Имаше и Брит, но в по-големи опаковки. Ок ли е изборът ми?

Леонардо е хубава, качествена храна. Много бих искала да науча моите котки да я ядат, но за съжаление са свикнали с не толкова здравословни алтернативи и се мръщят.

# 469
Белия Брит - суха и мокра е с по - високо качество от синия. Така ми казват в Стефанов и Петмол.

Но то е много малко и ще яде всичко. Аз съм на принципа до една година бебешки всякакви - евтини, скъпи. И постоянно пълни купички. Знам че е грешно като мислене.

За хапането - повечето пъти е израз на любов. Малките котета се хапят за йерархия или внимание. С хапане цицката пуска мляко.
Много игра за да се уморят. Въдица с мишка  е идеално решение - разхождаш я по стаите, катериш я по мебелите.

# 470
Купих му Леонардо, гранули за бебета, пауч на леонардо, на брит и една консерва на Леонардо. В магазина ми казаха, че това е най-високия им клас храна. Имаше и Брит, но в по-големи опаковки. Ок ли е изборът ми?

Леонардо е хубава, качествена храна. Много бих искала да науча моите котки да я ядат, но за съжаление са свикнали с не толкова здравословни алтернативи и се мръщят.

Благодаря! На опаковката на Леонардо пишеше, че е 85% месо, без зърнени, без овкусители, което на първо четене ми беше достатъчно. Големият пък яде от консервата на Леонардо с пиле, което се случва за първи път. До сега е отказвал всичко различно от Гурме Голд.
 Иначе започнаха и конфликтите. Малкия скача да играе с големия и той хич не е щастлив от това Sad

# 471
Нашият пък си е закърмен от развъдника с "Роял Канин за  рагдоли". трудно ще я изкореня, ама съм започнала да опитвам, днес му купих едни пръчки, като солети, яде ги, опитах  и пилешко, по-течно , но не е точно супа,  от ДМ го купих, пише "dein bestes-   мариновани ленти, богати на пуешко със сос". Изяде само соса.

# 472
Мишето само се глези и не знае какво иска. С Белчето ядеше всичко, ама всичко. Сега сухата храна не я поглежда, а е с повече месо, по-качествена уж (Carnilove). Килограм и половина в шкафа и 2 кг. имам в работата. Купих три по два килограма, че Белка харесваше суха храна. Но нея вече я няма... Cry Последният път поръчах за Мишето от Зооплюс консерви аплауз и още два вида, без зърно, с повече месо, а това келеме нищо не одобрява.

Последна редакция: нд, 24 сеп 2023, 21:44 от Dara888

# 473
Извинете, не съм уточнила за Брит - Brit Care е хубавата серия, и пак излиза доста изгодно, особено спрямо Роял канин.

# 474
Преместихме се днес. Женските са любопитни за запознанство и спокойно и ненатрапчиво се пробват на всеки 20-30 минути. Ади е под дивана, два пъти излиза и се разходи, но като цяло там седи, не яде, не пие вода, не е пишкал. Големият проблем се оказа Бени - като види котка, дори и Ади, започва с едно протяжно ауууу ауууууу, съответно си изпросва някое друго хъскане. С дребната даже и гонка направиха, но плаши всички с това ауу ауууууу, а на другите им е по скоро интересно да се подушат и видят. Като за първа нощ, женските са затворени в едната спалня с приятеля ми, а аз съм на долния етаж с моите си. Стискайте ми палци с две думи. Не върви добре засега..

Belakova, честито съкровище! От собствен опит - сега ти е шанса да промениш навиците на големия и да прояде по-хубава храна. Както са попринцип претенции, така и на другарчето храната е най-вкусна Grinning

# 475
Това май не се очакваше от Бени, ами от Ади... Sweat Smile Защитава брат си.
Няма нищо, щом женските са добронамерени, всичко ще се нареди. Simple Smile

# 476

Здравейте, при нас има малък напредък, вече не ги делим през деня, но каката е малко изнервена ...Това малкото се опитва да си играе с нея и я напада постоянно (освен, когато не спи) ...Елизабет продължава да и хъска, но се заиграват на моменти, малко агресивно, но все пак не замахва със сила ...Много се надявам да се спогодят ...Забелязвам, че като гушкам Елизабет и набира сила и почва да търси малката да я гони ...Голяма ревност ...

# 477
Здравейте, при нас има малък напредък, вече не ги делим през деня, но каката е малко изнервена ...Това малкото се опитва да си играе с нея и я напада постоянно (освен, когато не спи) ...Елизабет продължава да и хъска, но се заиграват на моменти, малко агресивно, но все пак не замахва със сила .

Не съм само аз с тази драма. Simple Smile Изтощена съм, все едно гледам бебе. Не спира за една секунда. Изкъпах го, цялата съм издрана. Заведох го на ветеринар, ново вътрешно обезпаразитяване, че не им хареса препарата на първото. Качил е 100 гр за седмица. Казаха ми да му следя храната, 20 гр суха плюс 80 пауч/консерва.

Сега спи изтощен и треперещ.

И сутринта се събудих така

# 478
Не му позволявай да те хапе, защото ще се научи и така ще си продължават нещата. Нали знаеш кучетата, не ги бият даже с ръка, ами с вестника. Като те ухапе, веднага реагирай, взимай вестника и казвай "не". После при вида на вестника, ще си знае какво следва.
За сметка на това играй с малкото коте всеки ден, голямата котка му съска, и то няма какво да прави дето се вика. Купи му играчки с топчета, въдички, да тича.
Като гледам къде се е качило... Нашият котарак е на 1 г и още не е 'посмял' да се качи на секцията. Simple Smile то няма откъде да се покатери всъщност. Оборудвай жилището с някакви полички да може котето и голямата котка да се катерят. Котките обичат да лежат на твърдо и на високо. Нашия се бои да стъпва в мекото легълце, което съм му купила. Също на драскалката има едно парче плат, уж да легне там като люлка, но не стъпва, бои се, хем не е високо и да падне.

# 479
Това май не се очакваше от Бени, ами от Ади... Sweat Smile Защитава брат си.
Няма нищо, щом женските са добронамерени, всичко ще се нареди. Simple Smile
А защитава го.. от всички котки само Ади яде бой и то два пъти - от Бени Joy днес спят всички засега, женските горе, моите долу. Ади и Бени са се сдобили през нощта и няма драма за момента, но очаквам включване довечера. От 4 котки само една е приятелски настроена и иска да се запознае и играе, ама поне е упорита, та много й се радвам. Хем е най-мъничка, две кила мръвка, хем е най-смела и гордо си развява опашлето на въпросителна, докато Бени накокошинен я гони и вие Grinning

Общи условия

Активация на акаунт