Любители на котки - Тема 187

• 35 028
  • 749
  •   1
Отговори
# 480
Не мога да Ви настигна две теми. Стигам с четенето до някъде и пак Ви изпускам. Тези дни е лудница и започването на учебната година съвсем не смекчава ситуацията.
Първо да кажа че са Ви страхотни котаците, много се радвам на всяка снимка.  Влюбих се в черния котарак на Mößbauer-Effekt разкошна пухена прелест.
Много се радвам, че видях и Харко, тази бяла гад е уникален пух!
Покрай темата с храната искам да призная, че и Зе яде само Роял канин и пастета на Гурме. На фона на неговото велико злоядство, тази храна най я обича. Сега му я смесвам с Хусе, с идеята да премине плавно на нормална храна. Ама той толкова да е против, че отказа да яде. И не само отказа, ами вчера ми открадна парче пица и ми го наяде. Няма такова диване просто. Качвам закъснял данък и се връчам да Ви чета.
Дописвам се за цветята. У нас бях оставила само орхидеи, защото само на тях не обръщаше внимание. Преди месец бяхме семейно в Рим и подведена от прекрасните зелени по балконите, още прибирайки се зарових в Хоуммакс и накупих 6-7 саксии с цветя. Прибирам се вкъщи и Зеленски като в рая, веднага ги надъвка. Едно от тях-някакъв бонзай палма, директно започна да си го яде. Купих му котешка трева и сложих на 3 места-без резултат. И сега цветето стои на балкона , а Зе му мяучи отвътре и го призовава да се приближи Laughing
Скрит текст:

Последна редакция: пн, 25 сеп 2023, 16:30 от geo_antonina

# 481
Нормално е, трябва да си много упорита, отнема време.
Топче ядеше Роял, след като разбрах, че само цената й е висока....., направих всичко възможно да спра тази храна. Отказа да се храни и беше и на системи, върнахме я и прояде. След това с месеци инат и упорство започна да яде друга гранула докато напълно изключихме първата от менюто му. Когато рязко му я спрях и замених с новата отказа да се храни, дори мократа храна. Бяхме неопитни, не мислехме че е от храната, уви, това беше..

# 482
Нормално е, трябва да си много упорита, отнема време.
Топче ядеше Роял, след като разбрах, че само цената й е висока....., направих всичко възможно да спра тази храна. Отказа да се храни и беше и на системи, върнахме я и прояде. След това с месеци инат и упорство започна да яде друга гранула докато напълно изключихме първата от менюто му. Когато рязко му я спрях и замених с новата отказа да се храни, дори мократа храна. Бяхме неопитни, не мислехме че е от храната, уви, това беше..
Този път съм безкомпромисна. Засега е смесена, след още седмица смесената ще иде при уличните ми котки и той продължава на Хусе. Взех му и телешки пастет за котки-ей така си съхне. Обявил ми е тотален бойкот. Той върви и доста дребен- 3,5кг на година и 10м

# 483
  • София
Обаче колко е хубав!

# 484
  • Варна
Поздрави от Мъри - най-доброто и сладко коте на света.
(бялото е от тоалетната, защото тя влиза цялата в тоалетната си и се овъргалва в нея и после разнася бентонита из целия апартамент).

Даже и сега от възмущение, че я издебнах и снимах, се успокоява като се е набухала в тоалетната си. Бебе.

Наистина, много е хубав Зе

# 485
Здравейте любители на котета! Искам съвет от вас как да махна част сплъстена козина на коте, като на топче или снопче е станало на гърба на нашата принцеса. Случва се за 2ри път. Предишния път бяхме при ветеринар и той го отряза с ножицата, обаче и там беше борба. Проблема ми е, че веднага ще ме захапе или издере, освен,  ако не е полузаспала, а не искам да я стресирам, ако спи. Ако го намокря с вода със спрей дали ще е по-лесно и дали има шанс да се отреже бързо?

# 486
  • София
Всякакъв вид постригване (вкл. на нокти) преминава най-успешно, ако завиете котето в одеало през глава, така че да не вижда какво правите.

# 487
geo-antonina, черният ни котарак е момиченце, въпреки името и излъчването. Дебелее и расте с часове. Снимка от тази сутрин, целият диван беше само за нея:

Признавам, че много се разхубави. Когато я взехме беше потресаващо грозно създание, затова Чубака много и пасна. Тогава:
Сега:

Последна редакция: пн, 25 сеп 2023, 17:01 от Mößbauer-Effekt

# 488
geo-antonina, черният ни котарак е момиченце, въпреки името и излъчването.
Извинявам й се от цялото си сърце. Много е красива, любов от пръв поглед просто. Толова гъста козина и големи лапи HeartHeartHeart
Благодаря Шарки, много го обичам, ама той толкова да не ме трае вече Laughing
NoProblems, има специално място в рая за чисти души като теб ( и като всички вас, които приютявате мили бездомничета). Аз много искам да взема още едно коте, но вкъщи ме бойкотират. А живеем в къща и има място за още 10 поне. Много ми е мъчно и искрено завиждам на всички вас с повече от едно маце.

Последна редакция: пн, 25 сеп 2023, 17:20 от geo_antonina

# 489
# 490
  • Стара Загора
Всички котачета са прекрасни.

# 491
Няма проблем, гладни сме за снимки!
Тя къде спи? Изградихте ли си доверие? Играете ли си заедно?

Норагами, може ли снимки и кратка история на четирите котки за сближаване? В къща ли се случва?

# 492
Ивекс, ама той е като фотомодел! В първия момент не го познах.

# 493
Скрита лимонка е той.Joy

# 494
  • Варна
Няма проблем, гладни сме за снимки!
Тя къде спи? Изградихте ли си доверие? Играете ли си заедно?

Здравей, Поми Simple Smile и аз бих се радвала да поствам повече снимки, но тя само като ме види с телефона и забива опашка в земята, прикляка и прилазва  към килера. Ерго, на 99% от снимките е все едно най-мизерното коте, което е само за пред камерата, заклевам се. Почти само в килера спи. Тази нощ сутринта прилегна и мъничко придряма на леглото срещу мен, а тази вечер си е харесала един стол до леглото ми и само там стои.
Има избор между девет вида храна и яде Роял Канин за капризни котки и N&D за кастрирани. Това Карнилов, Purina, jaguar essential и още една от Стефанов супер хай най така си стоят в паричките. Ако ме види баба ми, Светла й памет, ще припадне - скъпоценните дуралексови чинии от едно време са наредени всичките 12 все за котката едновременно. А тя е супер злояда и току хапне. Глези се и иска да стоя при нея докато яде Simple Smile
Имаме си въдичка с Мишка и пръчка с перце. Още не смее да се разиграе, но следи с поглед и точи нокти на място.
Иначе вече не е разгонена и ходи навсякъде след мен. Не я е страх от прахосмукачката и е доста смела - разучава и души навсякъде, а когато има хора по стълбите е залепена за вратата и души като кученце.
Общо взето - възпитана, кротка и добра котка се оказа след като се посъвзе. Днес дори ми мигна и тя любовно.
Единствено се притеснявам, че е много отслабнала, а в сравнение с моите момчета яде много скромно.

Много са хубави и прекрасни всички котета в темата, много им се радвам.
Как са твоите две красоти, Поми?

Общи условия

Активация на акаунт