Любители на котки - Тема 187

• 34 993
  • 749
  •   1
Отговори
# 600
Да, късно вечер, по тихо време.Нас ни съветваха да си говорим така, както в къщи, без дори да я викаме.Когато я видяхме два пъти,тя избяга от нас.Оставяхме и храна и вода и един мой потник.
Само не губи надежда.Сакура е с нас след две седмици и половина разходки навън.

# 601
Нори, представям си колко объркан е Бени и шока за теб. Разгласяване сред комшии ( как е прието там) и се надявам, че е на по-защитено място от България.
Стискам палци и вярвам, че ще се намерите пак❤

# 602
  • До морето...
Ехх,noragami,надявам се да го намерите бързо😔

# 603
  • Стара Загора
Red, Чумито преди години имаше подобни плешиви петна по краката, мисля че само задните и под брадичката. Не бяха гъбички, правихме посявка, но така и не разбрахме какво е. Живееше с поне едно куче, не помня дали не и две, но само тя беше плешива. Давах таблетки Петнил, по спомен 10 дни и всичко се оправи.

Нори, стискам палци Бени скоро да се прибере.

# 604
  • София
noragami, стискам палци бързо да се гушнете с Бени.

Ред, прерових Аш - космат е навсякъде.
Пишеш за червени точици... да не я е ухапало нещо?
Дано е нещо безобидно и бързо да се оправи.

Имам два котака единия си пие нормално вода от купичките, но другият е постоянно по мивките.
Моите и трите са постоянно на чешмата в банята.

Имам този фонтан - Поилка PetSafe® Drinkwell® Platinum, 5 литра
Доволна съм.

# 605
Нори, намерихте ли го?

# 606
Да,Мари,снощи търсих в облака стари снимки.На крачетата има по-прозрачни,но не голи места, коремчвто и е в къса козина,но не и голо.Притеснена съм какво е.Не я сърби,не се чеше.Не се ближе повече от обичайното,няма корички..
Нямам ясни спомени,но със сигурност,ако не аз,поне вет преди 2 седкици,щешв да забележи,ако е била така на прегледа.

Нори,ако локализирате мястото,направо слагайте капан

# 607
Таня67, lusia - благодаря! Вече е чист от бълхи, днес намирам само мъртви. Joy

От един проблем преминаваме на друг - не иска да използва тоалетната. Гледам след почти всяко хранене да го слагам в тоалетната, да ровя с пръст, за да покажа, че там може да си върши работата. Уви, не помага - излиза веднага. Днес преди да свърши номер 1 и 2 мяукаше неистово. Докато го преместя в тоалетната и половината работа е свършена. Дори не си заравя. Не знам какви други техники мога да приложа, за да се научи.

# 608
  • София
noragami, има ли новини?

Сетих се и друго. Чиповете им вписани ли са някъде? Когато преди време Дейзи се изгуби, дъщеря ми уведоми организацията (Германия), в която са вписани чиповете, че се е изгубила и я търси. Не знам каква е ползата. Може би ако някой я намери, по-лесно откриват собственика. В крайна сметка Дейзи се беше настанила в къщичката на зайците на децата от долния етаж. Simple Smile Там си беше живяла 2-3 дни. Simple Smile

velie, каква постелка използваш? Най-добре да е бентонит.

Иначе бълхите са само видимия проблем. Не може дворно коте да е без вътрешни паразити. За тях писах в предишния коментар.

# 609
О,да,това със сайта за изгубени животни.Задължително е.И Тибу,котката,която ми изгубиха в Германия,сега и Сакура бяха регистрирани.Всъщност,жената която се свърза с нас и предостави клетката,при това безплатно,беше от тази организация.
Чипа не върши работа.Немския вет ми писа,че пропада и че не винаги се чете,така че е неблагонадежден.Другият проблем е,че трябва все пак да хванеш котката,за да стигнеш до чипа.А тук пък, и котките си имат табелки.И двете ми котки са с табели с име и адрес и телефон на тях.Ама иой би хванал Сакура,за да я прочете😊

# 610
Таня67, днес му дадох таблетка за обезпаразитяване. Очудващо от втория път успяхме.
Тоалетната е бентонит. Докато живееше на двора ходеше при розите, освен да взема му един храст. Joy

# 611
Noragami, ох, че неприятно! Дай Боже,  скоро Бени се появи,  стискам палци.  🤞
Velie, Таня ти е писала много хубаво за вътрешното обезпаразитяване,  на Лина  и дадоха и след 10 дни пак, но първо я теглят да определят дозата,  сега на 1.10 става 1 месец след второто обезпаразитяване и ще дадем пак. След първото имаше едни нещица като сусамче, ама не толкова пътно, били яйцата на паразитите, та затова втори път се наложи след 10дни,  след него вече не видях. То трудно се вижда омесено с бентонита, ама рових да съм сигурна.Joy Аз избрах бентонит, защото ми се виждаше най-близко до  това на двора дето е ходила, за да го разпознае по-лесно. Когато я взехме беше обед, първото изхождане (една тортичка)беше чак вечерта и се бях ошашкала малко, след сън я слагах и рових и от първия път ни се получи. Оставих си го непочистено и след около половин час имаше и наденичка. Grinning Исках да взимам силиконова, но понеже четях от рано темата, гледах какво съветват и взех бентонит. Успех, ще се научи, като свърши работата другаде го премести в пясъка, а ако е чишу-мишу натопи един памук или нещо дето добре попива и пак го слагаш там да си го разпознае по миризмата. Ако не стане, другите момичета са с много опит, ще те насочат.
Блаженство! 😻

# 612
Не, никаква следа от него. Напечатах флаери и ги пуснах по кутиите, за да се ориентират по снимка. Някои имат камери по дворовете, един съсед ми показва сутринта всички преминали котки. Оставих и флаер във ветеринарната клиника, ако случайно им го занесат. Ще мина и през другите по късно. Какъв е този сайт? Тотално съм изпушила и не ви разбирам. Чипиран е, но избяга с успокоителната каишка, а не с тази с телефона ми, не съм очаквала, че ще го изпусна на четвъртия ден.

# 613
https://www.amivedi.nl/

Ти беше в Белгия,нали?

https://www.catid.be/en/private-individual/lost-cat

https://m.petalert.be/en

Когато се ориентирате къде е ,слагайте капан.
И не се отчайвай!

Последна редакция: чт, 28 сеп 2023, 13:06 от red soul

# 614
Здравейте. Може ли да ми препоръчате котешка тоалетна? Затворените дали са по-подходящи да задържат миризмата? Имаме 2 котенца и на едното каквото и да яде много му мирише акото, в момента сме с отворена и ползваме тоалетна от Лидл.

Общи условия

Активация на акаунт