Любители на котки - Тема 187

• 35 059
  • 749
  •   1
Отговори
# 570
Здравейте
Имам два котака единия си пие нормално вода от купичките, но другият е постоянно по мивките.Повече мисля че се мокри от колкото да пие, но го оставям.После го подсушавам с кърпа, защото се понамокря.
Има ли от вас ползващи фонтан, и какъв бихте препоръчали?
Притеснява ме поддръжката му и да не се развиват бактерии , колкото и да се почиства

# 571
Керамичен.

# 572
Днес късметчето от кафето ми беше "бебе". Joy
Физиономията на мъжът ми - безценна.
Само изцепи - дано е коте, рано ни е още за другото.Joy

Хора, искам да се похваля.
Уши вече все по-рядко прави концерти. Не знам защо се промени, но всичко стана след като с бебето се прибрахме.

# 573
Здравейте
Имам два котака единия си пие нормално вода от купичките, но другият е постоянно по мивките.Повече мисля че се мокри от колкото да пие, но го оставям.После го подсушавам с кърпа, защото се понамокря.
Има ли от вас ползващи фонтан, и какъв бихте препоръчали?
Притеснява ме поддръжката му и да не се развиват бактерии , колкото и да се почиства
за нашия рагдол, от развъдника ни казаха, да купиме фонтан, но аз ака и не купих, пие си вода от котешките купички, не знам дали не съм сгешила, че не му купих, но си мисля, че ще е много задължаващо да му търся контакт на този фонтан и да е постоянно пуснат, може да го блъсне и т н.

Последна редакция: ср, 27 сеп 2023, 21:43 от Pepina_n3

# 574
Притеснена съм.Моля да видите задните крачета на късокосместите си котки,дали прозира и е оголена кожата.Сега видях Сакура,направи ми впечарление,значу до скоро не е била така Записвам час за лекар,но какво може да е.Втора седмица си е в къщи след над две седкици обикаляне на квартала.4 дни,след като я намерихме бяхме на лекар с двете котки.Разгледа ги,ваксинира и обезпаразити вътрешно и външно и дваната.Щом не сме обърнали внимание тогава,значи го е нямало
Разгледах и Зак,при него не се вижда.

# 575
Ред, току-що проверих Уши, той няма.
Пиши след прегледа.

# 576
Утре в 15.Сега,не знам да ги разделям ли.Те досега си бяха заедно и спят заедно.

# 577
Няма смисъл според мен.
Стискам палци отсега.

# 578
  • До морето...
И според мен вече няма смисъл да ги разделяш, red.Моя няма оголено. Стискам палци и аз.

# 579
  • София
Ето петите на Барни:

Не знам колко си личи, ама и на Сакура, и на моя Барни,  на сгъвката има окосмяване, просто не е толкова дълго и обилно, като на баджачетата. Имам блед спомен, че малко след като се обзаведохме с Барни и влязох в тази тема - да се уча - някоя дама беше се оплакала от същото, само че с обяснението, че на котката ѝ се били претрили петите от седене Simple Smile.

# 580
  • Варна
Ред, при моя Добри се появява лятото и/или есента. Точно отстрани на ставичките, които си снимала,  понякога и на задните лапи по средата на дългата част, ако ме разбираш. Не са гъби, а е реакция на стрес комбинирано със смяна на козината. Така казват ветовете. Добри по принцип си е нервно коте и малко му трябва, за да започне да му пада козината.
Може би Сакура тъгува за скитническия живот Simple Smile
Дописвам: Шарки е снимала това, което обяснявам. 
При вас изглежда по-сериозно. Вет, вероятно са гъби според мен и малко вероятно реакция към бълхи. Няма смисъл вече да ги разделяш, каквото е станало е станало.

Последна редакция: ср, 27 сеп 2023, 19:16 от NoProblems

# 581
Red, няма оголено при моите. И според мен няма смисъл да ги разделяш за една нощ. За утре 👍

# 582
... котето се оказа че е заразено с Гиардия. Борим се с нея вече 3 седмици. Подобрение и отново влошаване. Четох че е много упорита и губя надежда че ще успеем да го излекуваме завинаги.
. Maya cat, не бях чувала за тази болест. Ама то една и две ли са. Не губи надежда. Като прочетох колко уставно и упорито чистиш мисля, че скоро ще преборите това чудо. А не може ли котето да се обръсне за да се изчисти гарантирано козинката? Или говоря глупости?

...накупих 6-7 саксии с цветя. Прибирам се вкъщи и Зеленски като в рая, веднага ги надъвка.
Трябва само да се внимава, защото някои от най-популярните саксийни цветенца са отровни за котките. Имам около 20 саксии. Гледам ги на... стълбището. Чудно как съседите от кооперацията не ми мрънкат. Дали щото са ми хубави китките или щото повечето и те имат котки или кучета (а едни са и със заек). Та може би съзнават, че тези цветя ако са вътре ще са изядени или превърнати в тоалетна.
Red, стискам палци да няма нищо.
Преди 2 години и аз така изтърчах набързо при ветеринар с котарака. След работа зор дадох да запиша часи кацнах там с ПиратЯ Ришко. Понежее му забелязах точки по горното небце. Ей така както се беше вдигнал на задни лапи и мяукаше за храна изведнъж загледах, че на небцето си има нещо тъмно. Ветеринарят се смя. Каза: "Ви е за първи път ли надничате в устата на котарачето?" Рекох: "Ами точно под този ъгъл да, за първи път". Оказа се че това си били пигментни шарчици. Тук таме пъстри кафяво-лилавинкави точици по розовото небце и венци. Ама аз не бях пък забелязала.
Дано и при теб е безпричинно безпокойство и да дойдеш с добри новини.

А да питам каква е тази храна Хусе, за която говорите? Намерих я в интернет, но няма за зряла котка с ниска активност гледана на закрито. Може ли някой да сподели повече за тази храна и какво например да взема на Ришко?

Аз този месец съм давала предимно Grandorf. Яде си я най-спокойно. Но ми прави впечатление, че от нея сякаш пие повече водичка. Дали трябва да се притеснявам не знам. Уж било много важно котараците, особено кастрираните, да пият вода. Но съвсем видимо количеството се вдигна след смяната на храната.

Да ви сложа една снимка, която случайно видях в една Фейсбук група (нямаща общо с котки). Някак много уютна снимка. Напомня ми нещо от детството.
Скрит текст:
Noproblems, момичето на Недоволна се отпуска по мъничко. Толкова е пъстра.

Ето го ПиратЯ Ришко царствен. Лоша снимка, ама аз не ги умея тези неща със снимането.

# 583
Красота. Heart

Случката с ветеринаря ми напомни нещо....
"Пресни" родители на Топче, минаха се може би 2 месеца откакто беше при нас и една вечер се прибирам аз от работа и той както обикновено идваше да мяучи и да се радва, но този път се хвърли на земята и вирна крачета да го галя. Леле , като напипах аз издутинка , още една , ровя из козината, но той усети и не ми даде. Знаете ме... не чакам никой , бам в клетката и при ветеринарите. Спукаха се от смях, цицки били. Ми хубаво, но аз откъде да знам ,че и мъжките котки имат цицки. Пукнах от срам, казаха че не съм единствената, които леко ме успокои тогава.

# 584
Както мъжовете имат зърна. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт