Призраците от миналото

• 10 315
  • 94
  •   1
Отговори
# 15
  • София
Нямам. С който сме запазили положителни спомени, ми е останало мило чувство, другите са ми безразлични. Може би леко съжалявам за края на едно приятелство, но и там призраци няма - каквото станало, станало.

Скрит текст:
Определено имам такъв Simple Smile
Преследва ме от години с различна интензивност, най неприятното е когато изкача от нищото в съня ми. Само ме гледа без да ми каже нито думичка.
Иначе не ми влияе на ежедневието, още преди години и отбих всякакви опити за комуникация. Предполагам, че ако знаех, че е добре, щастлива и успешна в личен план, може би щеше малко по- малко да ме преследва този призрак.
Защото като се чувстваш отговорен за нечий неуспешен личен живот ( каквито подозрения имам), още утежнява положението.
Скрит текст:
Не бих я потърсил след толкова години и след като толкова трудно я отказах да ме търси, вече ако се засечем случайно в града ни, каквото дойде. Чак се учудвам, че не се е случило до сега, ама може би е за по- хубаво.

С какво може да си отговорен ти за провала на нечий личен живот? Човек сам си прави изборите. Ако правилно се сещам за кой призрак говориш (като прочетох темата, за теб се сетих веднага Joy), тя сама си е избрала кофти връзка с друг, и после се е лепнала на теб да ти се моли. Момичето явно е имало склонност да търси кофти отношения с невъзможен наклон. Отказът да се вкараш в поредния й филм няма как да й провали живота. Ако след толкова години не се освестила какви връзки да търси, вината си е 100% нейна.

# 16
Преди 2 дни се обадих на призрака от миналото да го попитам дали ще участва финансово в приготовленията на дъщеря ни за тази учебна година. Реши след 15 години да ми предложи да се съберем и да си гледаме детето заедно.

Брей, сетил се човекът.
Предполагам нямаш особено желание да го правиш?

# 17
  • София
Преди 2 дни се обадих на призрака от миналото да го попитам дали ще участва финансово в приготовленията на дъщеря ни за тази учебна година. Реши след 15 години да ми предложи да се съберем и да си гледаме детето заедно.
Боже, тази сутрин една анонимна и твоя минзухар ми направиха деня Joy

# 18
Какво дете, то не е ли мома за женене? Какво ще му гледате тепърва, сигурно е почти пълнолетно и се кани да излита от гнездото?
Но сигурно иска да гледате бъдещите внуци. Sunglasses

# 19
  • София
Има едни мъже, дето най-обичат на отгледани деца да дойдат и да се припишат бащинство Wink

# 20
  • Бургас
Нямам призраци от миналото. Грижа се да нямам такива. Старая се когато затварям врата, зад нея да не е останало нищо, което да се връща, показва и явява.
В настоящето ми няма място за призраци. Много тежи да мъкнеш болка, спомен, копнеж или отрицателна емоция към човек, който някога си, нещо и т.н. Поради тази причина просто ги пускам да си заминават.

Единственото присъствие от миналото ми, не го намирам за призрак, защото искам или не, ще е и в настоящето ми и в бъдещето ми.  Баща е  на голямото ми дете. Силно казано баща, по - скоро биологичен родител. Бащите не се явяват два пъти годишно, да ти кажат, че си неоправдан разход. На детето не му е лесно да чува и изживява това, на мен ми е все тая, защото знам, че он просто толкова си може. Даже и не му се ядосвам да си призная. Тази част ми беше най - трудно да освободя. Но с времето просто установих, че да дерзая в посока повече присъствие, отговорност и т.н, просто е лишено от смисъл. В един момент просто реших, че няма смисъл. То ако един родител смята, че дете се отглежда с визитация 1-3 пъти годишно, пиши го бегал.

# 21
  • Варна
Е, слава богу, поне това ме е подминало. Едно призраче имаше някога, ама там мен ме гонеше просто любопитство. От последното присещане за него, има-няма 30г.

# 22
Нямам нито един такъв. Сещам се от време на време за хора, с които сме имали някога приятелски отношения и по една или друга причина сме се отдалечили, но не се тормозя какво става с тях, не ми е любопитно, не ме интересува и със сигурност не ги сънувам или подобно.

# 23
  • Сф
Ама, моя след как си, как върви живота иска пари Joy
Скоро те четох, мисля не бъркам,  с познатата, която искаше да живее временно у вас. Сега пък ти крънкат за пари. Не знам на колко години си, не знам и защо е кръстена темата " призраци от миналото" като като че ли,единственото ,което трябва да промениш е отношението към самата себе си и приоритетите си, като държиш използвачите настрани.
Във форума звучиш разумно, бъди твърда и в живота.

# 24
Какво дете, то не е ли мома за женене? Какво ще му гледате тепърва, сигурно е почти пълнолетно и се кани да излита от гнездото?
Но сигурно иска да гледате бъдещите внуци. Sunglasses
На 15 е. Аз го оставих бременна в 8мия месец баща и. Да не казвам, че беше много любезен, че ще плати всичко той, а след това ме попита дали искам през уикенда да идем някъде двамата, да сме си говорили и ако се получило нещо като секс...

# 25
Пфуууу.......
Чак да ти стане "приятно" на такова предложение.

Остави го да плати всичко, пък ти обещавай.....някога да стане!

# 26
Не, не абсурд. Сама съм се оправяла и пак сама ще се оправя. За 15 години не се е замислил дали детето му има обувки. Миналата година, ако не беше съфорумка (няма да кажа коя), детето ми нямаше обувки за зимата. Някой от вас знаят, че гледах и баща ми до смърта му през февруари и изобщо нямах пари дори за елементарни нужди и ходих да мия чинии нощно време като втора работа... Сега уж донорското тяло щеше да помага, а се оказва, че аз трябва да му платя със секс за това, че ще купи на собственото си дете материалите по рисуване. Ами не мерси, пак ще се оправя! Не напразно си е в миналото значи този човек... най-тъпото е, че през целия разговор не попита как е детето. За цяло лято виждането им е било 2 часа.

# 27
Много тъжно. Просто не му вдигай, като звъни...

# 28
Грозна работа, но все пак не мисля, че бившия на колежката може да бъде определен като призрак, след като поддържат спорадични контакти покрай детето им.
По -скоро е човек от миналото, дълго време без реални контакти, по някаква причина изкачащ като призрак и напомнящ за себе си.
Честно казано идея си нямам как се оправя такова нещо, или както Горджъс казва, как да не го храним призрака. Идват ми на акъла само превантивни мерки - като се приключват отношения да не се оставят неизяснени или висящи въпроси, другото вече е да не допускаш това да ти влияе в настоящето.

# 29
Не знам как точно се определя "призрак от миналото". Имам хора от миналото, с които съм загубила връзка, а не бих искала това да е така, но положението вече е такова.
Добре, че има фейсбук, та поне със съученици малко или много се "виждаме" виртуално.
Животът е толкова бърз и напрегнат за всички, че естествено контактите с познати и приятели намаляват.

Общи условия

Активация на акаунт