Каквато и да е ситуацията, аз лично ви моля да бъдете по-малко жестоки към Мис Бингли дори и в желанието си да й помогнете. Начинът, по който се чувства тя, е достатъчно кофти (гарантирам от опит), и няма нужда да я подритвате в едната или в другата посока.
Сещам се за още една характеристика на призрака от миналото в моята история (не е свързано с горното, пиша го само защото няколко души питаха какво е това животно). Появява се нов човек в живота ви. Всичко му е наред, отнася се чудесно с вас, на теория е чудесен, обича ви и прочее. Обаче вие си имате усещането, че тази връзка не е окей, че нещо липсва. И сядате да пишете "за" и "против". В графата "за" имате един внушителен списък на всички важни качества, които притежава. В графата "против" има само едно - не е [името на призрака в живота ви]. И дори и само това би могло да ви разколебае - вече до каква степен, си зависи от вас. За такъв призрак от миналото говорех поне аз, и не е нужно да присъства активно в живота ви и да имате отношения понастоящем, за да ви се стори, че на този новия, идеален във всяко друго отношение, му липсва нещо супер важно. Сетих се да го допълня, защото моя приятелка в момента изпада в подобна ситуация и макар да ставам пряк свидетел, не мога да я посъветвам нищо, понеже знам колко е силно това усещане, и колко е болезнено за преживяващия го, и колко е несправедливо спрямо новия.