Колко често пият мъжете ви?

• 13 027
  • 324
  •   1
Отговори
# 210
Имаше една рецепта за дълъг живот - не пиеш, не пушиш, живееш високо в планината, лягаш си вечер със залеза, не ядеш месо, пържено, сладко и тестени изделия, сексът също е изключен. И така 70 години ще ти се сторят 210...

# 211
  • София
Е, то статистика от примери. Баба ми не пиеше и живя 98 г. Иван Ласкин и Чочо се събираха да пият на метри от жилището на същата баба и знаете.
Пък и ако бабата от примера е била женена за дядото от същия пример, може дори да разширим темата.

Последна редакция: вт, 12 сеп 2023, 20:32 от Fever Ray

# 212
Дядо ми е пил цял живот умерено и е на 92.
Баба ми не пиеше, и умря от инсулт на 62

Значи няма чак такава връзка между дълголетие и въздържание.

Абсурд е да се прави извод от двама човека. Аз мога да дам пример пък с хора, които са пиели "умерено" и са умрели млади. И какво?

Точно това имам предвид, не може да се каже, че точно пиенето на малко алкохол много е увредило нечий живот.

Аз съм силно против напиване, достатъчно съм го гледала в живота си.
Но всякакви крайности не обичам.

И джънк фууд ям понякога, и сладко и хляб и кола пия.
Иначе ставаш маниак ако се пазиш от всичко.

Единствено мога да кажа, че ако си алкохолик не трябва да близваш алкохол, дори бира.

# 213
Дядо пиеше, баба - не, дядо надживя баба с десетилетия, следователно алкохолът не вреди е най-високо ниво на научна достоверност, да! ))

# 214
Дядо ми е пил цял живот умерено и е на 92.
Баба ми не пиеше, и умря от инсулт на 62

Значи няма чак такава връзка между дълголетие и въздържание.
Във вашето семейство може и да няма, глобалната статистика включва доста повече хора.

# 215
Имаше една рецепта за дълъг живот - не пиеш, не пушиш, живееш високо в планината, лягаш си вечер със залеза, не ядеш месо, пържено, сладко и тестени изделия, сексът също е изключен. И така 70 години ще ти се сторят 210...
Мне, ще умреш здрав

# 216
То и захарта вреди на организма и повлиява зле всякакви заболявания, но никой не се шашка, че някой си яде сладко всеки ден. То ако ще се говори за вреди за здравето....

# 217
Аа, не се шашка, сигурно затова при спешен случай парамедиците първо кръвна захар мерят ))
Вредното си е вредно. Отделен е въпросът вече кой как избира да си прекарва дните и да си живее живота.

# 218
имам правило - никога не пий от мъка

# 219
Ние си пийваме почти ежедневно. Предимно вино, понякога и ром, уиски, узо, бира. Само качествен алкохол, да подчертая.
Всичко в умерени количества, което не вреди на физическото и психично здраве за мен си е в реда на нещата.

# 220
Мъжът ми не пие, аз - понякога. Изобщо не съм зависима, но вкуса ми харесва и обичам лятото коктейлче, зимата винце и така. Твърд алкохол не пия, защото не ми понася. Вярно е, че няма пряко доказателство, че алкохола може да е полезен, но при мен чашка греяно вино с джинджифил като съм болна върши просто чудеса. Винаги така съм оправяла гърло - последните поне 8-10 г не ми се е налагало да пия лекарства освен, когато положението е наистина сериозно.

Изумена съм как това спорадично пийване се нарича така свободно алкохолизъм. Знаете ли как изглежда алкохолик въобще? Това са хора, които за друго не мислят, не могат да се контролират, започнат ли да пият нямат спирачка докато не се отрежат до степен да не са на себе си, ако не намерят пиене изпадат в абстиненция, тресат се, бършат си устата до кръв заради сухотата, будят се нощем със сухо гърло, имат бели петна... въобще... къде е това, къде е да пийнеш вечерта чаша бира или да си сгрееш вино с вечерята, защото ти е вкусно. Аз не виждам нищо общо.

# 221
  • Варна

Когато пиеш регулярно (всяка вечер или всеки уикенд), си алкохолик. Точка. Когато пушиш всяка вечер или всеки уикенд, си пушач.
Съжалявам, че истината не ви харесва.

Еййй, как е оцеляла тая България, бре. 75% от народонаселението до 80те години пие всяка вечер. Салата с ракийка преди вечеря е било просто задължително, то Е част от вечерята.
Добре ли е, зле ли е всеки да си му мисли, ама такива категорични заключения в стил Инчу-чуна  будят усмивки докато сме във форума, де.

# 222
А представяш ли си какви са в тази категория хората, които правят секс всеки ден 😃

# 223
  • пустинята Гоби
Сега се сетих, че теми за консумацията на алкохол има постоянно, а за вредата от цигарите или многото ядене няма? Пушачите в България хич не са малко, ама никой не е тръгнал да цъка с език как може да пушат, колко неприятни миризливци са, как пушат от стрес, че са пристрастени и т.н.

# 224
  • София
Всичко е в дозата, уважаеми.
За всеки един аспект в живота.
Този същия ме е срещал и с бохеми и с пияници и не, не е образованието разликата.
Едното пиянство може да те забавлява, да чуваш английска поезия, да танцуваш вихрени танци, да се смееш гърлено и накрая да те настанят спокойно в леглото и да не чуеш нищо повече половин година, както и да ти повдигат паницата в пиянско дребнотемие и да ти съсипят всичко, всичко, всяка разумна клетка до отчаяние!

Алкохола е разбил повече семейства от всички болести взети заедно и е съсипал повече деца от всяка война.

Общи условия

Активация на акаунт