Колко често пият мъжете ви?

• 13 041
  • 324
  •   1
Отговори
# 195
Със сигурност има значение, когато нахлуваш в моето пространство с цигарите си. Със сигурност има значение, когато ми мирише на алкохол на масата, от устата ти, от въздуха и т.н. а другите последствия дори не ги споменавам.
То и на мен ми е, скъпи зависими. Затова с такива хора не общувам в реалното пространство. Единствено ги съжалявам.

# 196
Със сигурност има значение, когато нахлуваш в моето пространство с цигарите си. Със сигурност има значение, когато ми мирише на алкохол на масата, от устата ти, от въздуха и т.н. а другите последствия дори не ги споменавам.
То и на мен ми е, скъпи зависими. Затова с такива хора не общувам в реалното пространство. Единствено ги съжалявам.
И по-добре.

# 197
Ползата от алкохола срещу микробите е бактерицидното действие,нали за дезинфекция се използва спирт.
Един антибиотик вреди много на организма,но е по-малка вреда от бактериална инфекция, същото и алкохола.
В умерена доза е полезен.
Пробвай да лекуваш цистит с алкохол и кажи как върви.

# 198
Айде стига с това колко е полезен щото има сума ти лабилен народ, който ще прегърне тая мантра. Като е полезен що не го изписват докторите официално, а? Не говоря така, под сурдинка, да промърморят да удряш едно малко, а да ти го изпишат конкретно, с точна доза. Нали уж лекарство бил, лекувал?!

Никой сериозен лекар няма да изпише алкохол дори и в малки дози, защото го е грижа за здравето на пациентите му и държи на репутацията си. Има данни за неблагоприятни промени в организма при съвсем безобидни модели на консумация, например редовно по 1-2 питиета на вечер, или само петък, само събота, уикенда по няколко питиета. Та, не искам да заклеймявам алкохола, въпрос на личен избор е. Но успех да намериш читав лекар, който да ти каже, че е полезен дори и в малки дози.

Последна редакция: вт, 12 сеп 2023, 16:21 от Анонимен

# 199
Никой сериозен лекар няма да изпише алкохол дори и в малки дози, защото защото го е грижа за здравето на пациентите му и държи на репутацията си.
Всъщност има случаи когато сериозни доктори съвсем сериозно предписват алкохол, вино след сърдечен пристъп и подобни. Далеч не е отречен.

# 200
Приемам хората такива, каквито са и слабо ме интересува пият ли, пушат ли. Агресивните пълни въздържатели не са преработили травмите от миналото си, защото повечето са деца на алкохолици или по някакъв начин свързани с алкохолици.

# 201
Никой сериозен лекар няма да изпише алкохол дори и в малки дози, защото защото го е грижа за здравето на пациентите му и държи на репутацията си.
Всъщност има случаи когато сериозни доктори съвсем сериозно предписват алкохол, вино след сърдечен пристъп и подобни. Далеч не е отречен.

Може ли черно на бяло такава препоръка за конкретен човек - рецепта, епикриза.  На никой от нашето семейство след сърдечни пристъпи и подобни не са му казвали да пие алкохол, напротив,  на който пие му казваха да го спре.

Освен това след сърдечен удар и подобни се пият доста лекарства,  на които както и на повечето медикамент изрично си пише, да не се приемат в комбинация с алкохол.

Такива хвърлени в пространството твърдения могат сериозно да подлъжат някого.

# 202
  • Варна
А не, не, аз и не търся такъв лекар. Не ми е нужен, аз не пия. А ако случайно реша да пропия, няма да ми е нужно ничие разрешение, позволение или одобрение. Успоредно с това, не ми пука кой около мен пие или колко. Стига да не е дете. Възрастен ли е, негов избор си е. Нито одобрявам, нито осъждам.

# 203
То и на мен  не ми пука, въпросът е в тия градски легенди, че на някого  лекар му предписал след инфаркт алкохол.

# 204

Е, известно е, че в началото на тютюневата промишленост тютюнът се е смятал за полезен и някои лекари са го рекламирали и препоръчвали. Затова конкретизирах със сериозни.

Тук не става въпрос за поведенчески модели в семейството, травми и т.н., а за здраве. Има надеждни, независими изследвания от реномирани университети, които установяват вреда и при нормална консумация. Но и за мен е без значение дали и колко някой пие или пуши, колко здравословно живее или спортува, това са си лични избори.

Последна редакция: вт, 12 сеп 2023, 17:05 от Анонимен

# 205
За лекарите и алкохола:Преди години колега се разболява и беше на лечение в клиниката на проф Чирков. С друг колега бяхме по работа в София и отидохме да го видим. Аз за първи път(по онова време) виждах болница с много картини. Беше време за храна и разнасяха с табла едни пластмасови чашки с бяла течност с подозрителен мирис. Оказа се, че на сърдечно болните носят с храната по чашка... бяло вино(чаша за кафе). Колегата първо като видял, решил че някой си прави майтап. После разбрал, че това е част от терапията - малко бяло вино с храната(едва ли всеки ден, но не запомних). Сега, колко е правилно и дали вече не е отречено, не зная. Но тогава и аз бях изумена, но все пак, болница. Пиша за нещо, което видях с очите си.

Друго - за тинрйджъритежи алкохола. Доколкото разбирам, в темата е приемливо да се пие в тийн възраст, после не. Ами аз до 30г възраст не пиех нищо, ако не се брои някоя чашка домашна вишновка по повод или пина-колада. Синът ми е на почти 18,до момента му се събира една непълна водна чаша вино за целия до сегашен живот. На Нова година и др празник, два пръста вино и не всяка година. Приятелите му също не пият. Скоро става на 18 и дори бях питала в друга тема дали да предложа алкохол, като по-скоро съм против. Но имаше мнения, че нямало как на 18 без алкохол. Обаче аз за чужди деца отговорност не искам да нося. А "домакинът" няма откъде да си купи сам на 17г и 30дни😀

# 206
Аз не пия почти нищо, но такива радикални изкази като "Не търпя никой дето пие една бира вечер" са малко смешни.

Дядо ми е пил цял живот умерено и е на 92.
Баба ми не пиеше, и умря от инсулт на 62

Значи няма чак такава връзка между дълголетие и въздържание.

# 207
  • София
До 18 и по закон е забранено. После в студентските години да си решава. При правилно възпитание, няма да се натаралянква.

# 208
Допреди няколко години се е считало, че виното има кардиопротективен ефект. С развитието на науката и нови изследвания се установява, че това далеч не е така. Дадох статия по въпроса по-горе. Би трябвало в клиниките да са си осъвременили знанията, затова ходят по конференции. Доколкото знам, с изключение на някои форми на треперене, всички заболявания се повлияват негативно от алкохола, но не искам да задълбавам в подробности.

# 209
  • Варна
Дядо ми е пил цял живот умерено и е на 92.
Баба ми не пиеше, и умря от инсулт на 62

Значи няма чак такава връзка между дълголетие и въздържание.

Абсурд е да се прави извод от двама човека. Аз мога да дам пример пък с хора, които са пиели "умерено" и са умрели млади. И какво?

Общи условия

Активация на акаунт