Колко често пият мъжете ви?

• 13 015
  • 324
  •   1
Отговори
# 270
Надявам се такава страст влагате и в проучванията какво и как консумирате като храна. Защото голям процент от демонизиращите алкохола и пазещи здравето си да не се разклати от чаша вино, консумират сериозни количества полуфабрикати и храни с компрометиран състав.
Не консумирам алкохол, защото е полезен, а защото като пълнолетен човек мога да направя избор дали да пия или не чаша вино на вечеря. За пушене не коментирам, защото тук вече влизам в категорията не пушач, тъй като никога не съм пушила. Иначе съм си абсолютен алкохолик, все пак чаша вино на вечеря. Но макар така да съм се занемарила, обръщам огромно внимание на всичко, което ядем вкъщи. Пазаруваме месо само от проверени месарници (никога хипермаркети), както и останалите продукти, с които готвим. Ясно е напразно, защото трзвениците, хапващи джънк ще ни надживеят 👌

Последна редакция: чт, 14 сеп 2023, 10:21 от Radeva-87

# 271
приятелка докторка казва, че всеки, който пие всеки ден, независимо бира, вино, ракия или друго (за твърд алкохол май беше над 15мл, за вино над 30 мл, бира над 50мл) се счита за алкохолно зависим..

# 272
добре че лекарите не пият хахаххаха

# 273
а, доста от тях яко си поркат да, но поне не твърдят, че е здравосоловно..
става дума, че дозите за зависимост и вреда са значително по-ниски приемливите, от тези, които хората смятат за такива..

# 274
Защо въобще се хващате за това здравословно? Алкохолът е алкохол, не морков, да е здравословен.

# 275
Защо въобще се хващате за това здравословно? Алкохолът е алкохол, не морков, да е здравословен.

доказателство че дозата е много важен фактор. и моркова може да ти такова мамата ако прекаляваш

# 276
Аз поне за ползи не говоря. Но при разумно пиене в малки дози и с почивки (не всеки ден като режим) вредата от алкохола е минимална и се губи в общия кюп от вредности, които поглъщаме (химикали, хормони, антибиотици, ФПЧ, микропластмаси, консерванти, изкуствени подсладители, заместители, оцветители и прочее).  И при това положение да се отказваме от удоволствието, предлагано от умерено количество качествен алкохол, не си струва. Вече ако някой не изпитва такова удоволствие е разбираемо, че не трябва да пие насила.

# 277

доказателство че дозата е много важен фактор. и моркова може да ти такова мамата ако прекаляваш
Е да де, ама и ние пиещите кирлива чаша вино сме причислени към въргалящи се по земята, неадекватни типове, смърдящи на алкохол, пропадняци. Нали така беше - пиеш ли, алкохолик си.

Последна редакция: чт, 14 сеп 2023, 10:19 от Radeva-87

# 278
Не демонизирам алкохола )) Не искам да отнемам чашата вино на никого. Пишем просто по темата.
Аз винаги съм се интересувала от здравословен начин на живот и гледам подобно съдържание. След уплаха в семейството, още повече. За мен повече смисъл има да съхраниш здравето, докато го имаш, отколкото да поправяш, веднъж вече като се е стигнало до проблем. #prevention

Последна редакция: чт, 14 сеп 2023, 11:25 от Анонимен

# 279
На мен лично алкохола / в моя случай вино/ започна да ми вреди след като навърших 40 г. Не ми понася добре. Поради тази причина го намалих до минимум. Аз се чувствам 100 пъти по-добре сега, отколкото преди, когато пиех сравнително редовно. Въздържател не съм станала, но за мен (лично за мен) ползи от алкохола няма. Просто давам мнение защо има хора, които не харесват да пият. След 1-2 чаши вино на сутринта ставах трудно, лицето ми беше леко подпухнало (ей това най ме дразнеше). Отделно ми се отваряше апетит, ядях повече и трупах калории. При мен е чиста проява на здрав разум да не пия. И сигурно съм била в някаква степен пристрстена, да, защото първите 1 -2 месеца гледах завистливо как хората си пият винце и едвам издържах да не посегана и аз, защото "какво толкова!". Към момента вече 2 години минават, нямам проблеми и дори пред мен да пие цяла компания, не ми въздейства никак. Те си пият, аз не и това е.

# 280
Аз приключих да кърмя март тази година. Тоест от октомври 2020 до март 2023 не съм близвала и капка. Не ми е липсвало виното, не съм мислила за него, не съм треперела да пия. Ако искам, пия чаша хубаво вино. Ако не си ходи с вечерята, не ми се пие, не пия. Не съм подвластна на количество, обичам вкуса в комбинация с някои сирена например. През живота си, дори и като студент не съм се напивала, да на купони съм пила по макс питие. Това е за мен. Ако някой ми каже, че вино Х е хубаво, да бих го опитала. Ако реша, че няма да пия, било то и чаша, не пия. Ей такъв алкохолик съм аз.

# 281
става въпрос за ежедневно пиене, кое точно не разбрахте?

# 282
Ежедневното пиене на 30 мл води до месечна консумация от около 900 мл, които стандартния алкохолик изпива за час. Не че има разлика между пиене и пиене.

# 283
"Орторексия" или здрав разум. Въпрос на интерпретация. ))
Дори водата е вредна, но я пием, това е здрав разум, а орторексията е да игнорираш здравия разум и да изкючваш аргументи които не са ти изгодни.

# 284
няма стандартни и нестандартни алкохолици, има зависими от алкохола или не...
пиеш ли всеки ден повече от допустимото, си зависим..
ако някой се сравнява с най-изпадналите и тежки случаи за лично успокоение си е негов проблем..

Общи условия

Активация на акаунт