🍽️ MasterChef България 🍽️ - сезон 8, тема 1

• 43 137
  • 734
  •   1
Отговори
# 375
  • Разпиляна във въображението
В крайна сметка се оценява едно ястие в момента, не какво е правил участник преди това и  евентуално какво може да постигне. Някои са били добре на "прослушването", но се дънеха на игрите. Как пък едно нещо не бе със света по време на отборните битки.

# 376
на прослушването всеки може да се представи добре с нужната подготовка. момчето беше много младо, макар че историята помни и други млади, които се представяха отлично. имаше един сладур в сезон 2020, който стигна до финал даже /Митко/. много го харесвах него

# 377
Освен човек да гледа ютуб видеа и да чете рецепти и техники, трябва да има и практически опит. При много от участниците се вижда, че такъв липсва. Изпляскват някаква рецепта, която ще приготвят, обаче в хода става ясно, че те хубаво са чели за за това и онова, ама не са го направили и 10 пъти.
Ясно, че става въпрос за хоби готвачи, но дори така да е, в подготовката на едно ястие има стратегия, последователност и тайминг. Като не си наясно с тези неща и не са ти минали през ръцете, става като с Иван и голяма част от останалите - разхвърляни плотове, някакви неадекватни количества, неумение да планираш кое след кое и колко време ти е нужно.

# 378
или друго много съществено - човекът да няма въображение и/или да не познава по-съвременните продукти, техники и т.н.
точно това обяснявах на домашните на поредната реплика за участие - човек трябва да е подготвен. взимаш учебниците от ТОХ-а например и започваш с основата, повтаряш до откат, след това надграждаш с други неща и така.
невъзможността за правилен тайминг е масов проблем забелязвам.

# 379
Дааа, това с продуктите е ключово. Съхранение, начини на обработка и прочее. Абе изобщо не случайно кулинарията има толкова подразделения - топли, студени, сосове, десерти.
Има хора, които определено имат талант и нюх. Но си иска здрава работа. Имам двама приятели, които работят в професионални кухни извън България - това е много сериозно натоварване - и психическо, и физическо. Трябва да си много отдаден и фокусиран, да се развиваш постоянно. Отделно колко травми имат от професията - изгорено, порязано, разширени вени и т.н. Абсолютен респект към професионалистите, които работят от рано сутрин до късно вечер и по празници, когато останалите почиват.

# 380
  • Стара Загора
на прослушването всеки може да се представи добре с нужната подготовка. момчето беше много младо, макар че историята помни и други млади, които се представяха отлично. имаше един сладур в сезон 2020, който стигна до финал даже /Митко/. много го харесвах него
Митко показва много хубави рецепти в профилите си в социалните мрежи, голям симпатяга е.

# 381
  • София
Не го помня този Митко, може ли линк?

# 382
# 383
ОО Митко и ние с ММ много го харесваме, още ме е яд за финала. Някак него успях да го запомня повече от другите, защото към днешна дата публикува страшно интересни неща постоянно, често свързани точно с българската кухня и автентичните вкусове на манджите от едно време. Вижда се, че му е страст, за ралзика от други, които малко или много ей така за славата само са били в предаването.

Не се кахарете за чичо Митко и неговото време ще дойде, дали сега или по-късно, важното е да не вземе мястото на някой по-добър. В случая Иван просто направи много добро първо впечатление, особено сред вълната от слаби кандидати този сезон, но за съжаление нямаше с какво да го подкрепи после и не показа умения. Ще очаквам другите участници лека полека да започнат да се развиват и да става все по-интересно. Определено откъм сценарий са се постарали и ми правят много неща добро впечатление, дано само каста да не изиграе лоша шега.

# 384
Има доста интересни персонажи, дано се разгърнат.
С интерес очаквам да видя дали изобщо чичо Митко има да показва нещо.
Видя ми се сприхав и нетърпящ вмешателство в готвенето?! Малко твърдоглав също и понеже много добре знам какво е да си такъв, дано поне той има сили да омекне…
Огромно развитие може да има при Валентина, Роси, Петя, Осман,…
За Тоби не знам, Мариана също ме озадачи с не особено удачбия си избор на дроб = капризно ястие.
Със сигурност ще има изненади.
За Иван - може и в разтурена кухня да готвиш, но да си майстор🤷🏻♀
Той просто се поддаде на стрес, а това го блокира тотално. От младостта е. Има време да се научи.

# 385
Не спряхте тука да пишете за мърлявщината на студента ама душевната мърлявщина никой не я коментира виждам.
Това е кулинарно предаване. Душевната чистота(бонус) или мърлявщина(минус) не ме интересува изобщо. Искам да гледам красиви и апетитни кулинарни творения, чисто и подредено готвене, спортен хъс за победа и креативност. Кой какъв е в живота си извън предаването, си е негова работа.

# 386
Cпортен хъс за победа и креативност.

Нека те попитам тогава чувала ли си как Jinkx Monsoon употребява думата delusion? Какво, понеже миската готви чисто и " има хъс за победа" [не спря да се хвали колко умее да готви] заслужава по-добро отношение от него?
Знаеш ли що за рядкост е млад човек да чете? Или това не е admirable ако е  " мърляч" [мойте уважения, ама повечето готвачи, които съм виждал са по-мърляви от него и си нямаш на идея колко мърляви са кухните, в които съм влизал].
Не спряхте да го нападате, че е мърляч. Аз ти превдлагам, следващия път като отидеш на ресторант да им провериш кухнята. Любопитно ми е като видиш в истинска кухня какво е какво ще ти е мнението за мърлявщината на тоя студент, който 2 страници не спряхте да обиждате.

# 387
Като стана въпрос за креативност, надявам се повече да не гледаме кръгче с пюренце или оризче и отгоре скарида или месо.

# 388
Прочетохте ли това за Александър Таралежков?

https://www.graziaonline.bg/interviews/interview/22077/aleksanda … -vkusa-na-zhivota

# 389
Павлине, дишай, дишай, всичко е шоу.
Хич не хвърлям нерви аз за такива формати. Гледам, наслаждавам се и забравям. Ако седна да се кося за такива тъпотии, то де ще му излезе края. Ежедневието е достатъчно ангажиращо, че да хабя нерви вместо да се забавлявам. Grinning
Пп И в кухните на ресторанти не надничам(не, че някой ще ме пусне, освен, ако не съм лице  "по служба"), както и не искам да надничам в цеховете за производство на хранителни продукти и напитки, щото гладна и жадна ще си остана. Пп Знам каква "чистота" и "хигиена" се поддържа там като цяло, та си спестявам отвращението и си хапвам и пийвам без много да му мисля. Sunglasses

Общи условия

Активация на акаунт