С какво ви дразнят хората?

• 276 153
  • 5 724
  •   1
Отговори
# 180
Пешеходците мразят шофьорите, шофьорите мразят пешеходците, но всички единодушно мразят велосипедистите Satisfied
За какво пък ще мразят велосипедистите?Би трябвало да е обратното.
Аз много често съм и велосипедист. Най-много се дразня, когато пешеходците са ми заели  велоалеята, особено дамите с огромни Д-та.
Дразня се от простотията, мръсотията, фалшивите хора.

# 181
Аз пък се дразня на невъзпитаните велосипедисти, които си мислят, че правилата за движение и пешаходните пътеки не важат за тях.

# 182
  • на последния етаж
Дразнят ме пикаещите по улиците.

Последна редакция: сб, 09 дек 2023, 19:44 от Лита

# 183
Това с пикаенето може да е физиологически или психичен проблем. Много е гадно обаче за околните.
Велосипедисти не разя, освен ако се бутат опасно и после са все нещастни. Не е зле да се пазят и сами. В Германия сложиха стандарт на камионите да имат допълнителен датчик за обекти в слепия ъгъл , но казаха че има много камиони от чужбина, които нямат тази система. Също се провеждат за велосипедисти разни демонстрации в различни превозни средства , вкл. рейсове, камиони и пр. и им се демонстрира как се губи и колко дълго и колко ефективно велосипед в слепия ъгъл и как няма видимост в ниското . Т.е. слагат ги на кормило и им показват точно в кои ситуации и колко са невидими. Повечето казват, че никога не са си го представяли така и че наистина в паралел изобщо не са видяли обекта .

# 184
Въпреки, че редовно карам колело, се учудвам на някой идиоти. Онзи ден на излизане от подлез върху ми връхлетяха двама, на колелета, по стълбите. Разбирам, адреналин, но пред мен имаше майка с дете. Ако това дете се стресне...идиота на колелото дори няма как да спре.

# 185
Мен един щеше да ме събори. Това преди години, на пешеходна пътека, свети ми зелено. Към мен идва група дечица навързани, както е традицията тук, а аз вървя към тях с корема напред, че бях много бременна. В този момента колоездач не спира на червено. Каяк успях да скоча назад, не зная, но не удари нито корема ми, нито дечицата. Никога няма да забравя…

Тук ни учат да отваряме вратите с холандски захват, след няколко случая на загинали велосипедисти, съборени от отварящи вратата шофьори и попаднали в гумите на преминаващи коли.

# 186
Какво представлява този холандски захват ?

# 187
Какво представлява този холандски захват ?

Ето нагледно. Съжалявам, не мога да го обясня.
https://www.fraserhealth.ca/news/2021/Sep/do-the-dutch-reach-to- … on%20the%20handle

# 188
# 189
Карала съм курс за шофьор в Канада (2007г), не сме учили този холандски захват. Даже сега ходих да го гледам какво означава.

# 190
Карала съм курс за шофьор в Канада (2007г), не сме учили този холандски захват. Даже сега ходих да го гледам какво означава.
Отскоро го пропагандират, заради няколкото фатални случая с велосипедисти.

https://www.dutchreach.org/canada-proposed-road-safety-reform-fo … british-columbia/

# 191
У нас няма традиция за придвижване с велосипеди. Според мен затова няма и възпитание нито в шофьорите, нито в пешеходците, а самите велосипедисти живеят с мисълта, че имат достъп навсякъде и всички са им длъжни.

# 192
Отскоро го пропагандират, заради няколкото фатални случая с велосипедисти.

https://www.dutchreach.org/canada-proposed-road-safety-reform-fo … british-columbia/
Пред мен в Калгари един така се блъсна в отворена врата. Но вратата си беше отворена доста преди той да дойде, явно не беше я видял. Определено е много опасно

# 193
  • Los Angeles CA
Дразня се, когато ме гледат в очите и ме лъжат. В същото време са на ясно, че аз много добре разбирам, че ме мамят, но те продължават най- безцеремонно.

# 194
Дразнят ме пикаещите по улиците.
Пикаят понеже няма (обществени) тоалетни.

Общи условия

Активация на акаунт