Сполучливи имитации на маркови парфюми - 52

• 65 084
  • 752
  •   1
Отговори
# 90
Бихте ли ми припомнили как поръчваме онлайн парфюми на Заг / контакт на момчето, моля/.

Кой номер беше Герлен мандарин? Извадих нещо от пролетта, което свършва  и искам да подновя, но нямам номера.

И последно!
Явно ще правя поръчка от заг, моля за някакви есенни предложения. По вкуса ми са тютюн, кожа, тубероза.
Запомнящи се аромати!
Благодаря

# 91
  • София
Наистина уомани на Гиза не е добро попадение. И при е нетраен Confused
При пък маслото е с убийствена трайност, при това в минимално количество.

# 92
  • Варна
Здравейте и честит първи учебен ден!
Аз малко да ви образовам относно тазмесечните ми покупки, нали позволявате:
Скрит текст:
1.   Jfenzi Businessman City, демек копие на актуалния Givenchy Gentleman Society. Наборите ми сигурно помнят песента на Richard Ashcroft – Bitter Sweet Symphony, перфектно описва аромата. Преобладават сладникави подправки с горчивината на кафе(реално е кардамом), малко дървесни нотки и много комфорт за есен, зима и пролет. Прекрасен флакон и пулверизатор, етина капачка. Траен, присъствен, мъжки определено, някак не го виждам за младежи под 25г. За по-елегантно и изискано облекло.
Няколко DEGAJE-та, които ще опиша според предпочитанията на Любимата от най-любим към най-малко любим. Всички й харесаха, на мен също, но все пак трябваде да съставим стълбица на предпочитанията:
2.   Versace Eros Flame – ами не е точно като обичайния EROS. Тук я няма искрата от ябълката и ментата, а е заменена със кремава портокалова сладост, за която спомага и ванилията. Ако с EROS искате да свалите някое БОНБОНЧЕ в дискотеката, с Eros Flame ще я изведете на уютен ресторант и бар след това, на кино, ще я накарате да се притиска във вас. За мен е 8/10 като аромат и с доста добра трайност и излъчване.
3.   Creed Viking - вторият избор на Любимата. Ами наистина напомня одеколон тип Old Spice. Свеж е, бръснарски, пощипващо-сладникав, усеща се пиперливо-ментов, което мен лично ме радва, има и приемлива алкохолна сладникавост. Абе хубав одеколон, на който биха обърнали внимание вероятно дами на моята и нагоре възраст, т.е. 40+. Любимата е по-млада и ме учуди с избора си, честно. За мен като аромат 7/10, също добро представяне. Джентълменски аромат, зрели мъже.
4.   Issey Miyake L`eau D`issey – стара класика, която ухае изключително съвременно според мен. Доста години съм го пренебрегвал неправилно. Жак Кавалие го е забъркал и много пъти съм споменавал, че с Алберто Морияс са кралете на свежарките. Сладки, леко морско-флорални цитруси, има и някаква по-тежичка и плътна нотка в основата, дървесно-подправъчно сладникава. Абсолютно универсален аромат с уклон за топлите дни. Но си е напълно в графата на т.нар. BLUE аромати. Носи се по всяко време, във всяка ситуация от всяка възраст буквално. Оценка 9/10 за аромата. Добра трайност и излъчване.
5.   МFK Masculin Pluriel – пръсвам се и се превръщам в Амадор Ривас – бохем-сваляч, бордърлайн(някои ще се усетят, други не, но е в рамките на шегата). 10/10, страхотен мъжки и присъствен аромат. Реално няма с какво да го сравня, за моя нос е много оригинална композиция. Стои класически, изискан, официален, висок ешалон, придава увереност и авторитет. Този тип аромати спокойно влизат в графата Signature, оставят отпечатък в съзнанието на околните. Не се говори много за него, но са комбинирани чудно ретро съставките като лавандула, ветиве, пачули кедър, дървесни нотки и кожа. И въпреки това не ухае на някой дедик, а на 40-годишен костюмар, гепил живота за топките, който знае как да постига реалистични цели, не витае в облаците, не говори напразно, галантен и сдържан. Ако харесвате аромати като Chanel Platinum Egoiste, Dior Homme 2020, D&G Pour Homme, TF Grey Vetiver, TF Beau de Jour, TF Italian Cypress, YSL L`homme, този би бил чудно допълнение към колекцията. Любимата го харесва, но не чак толкова......абе ще ме изтърпява.
6.   Initio Rehab – сложен в дамския каталог на DEGAJE, донякъде с право. За мен е унисекс и е смекчена и пригодена и за нежната част от човечеството версия на Bvlgari Man in Black и V&R Spicebomb. Носът бързо свиква с този по-кремав аромат, но реално е доста траен. За мен е донякъде излишен, поради наличието на аналози на горепосочените, но пък аз харесвам този профил и ще си го нося с удоволствие eсента. 8/10 като оценка, ухае ми на хижа и чаша ароматен и силен чай от сладки билки.
7.   И ароматът за Любимата от целия пакет – Armani Because It`s You – толкова реалистични малини, идва ми да я захапя Милото и меренге-меренге(пак се отнесох в испанския сериал хахаха). Тествали сме оригинал, версията на Рефан(супер е и тя), но и тук са се справили доста добре. Много малини, узрели, носещи се на облаци буквално, и някой друга китка за разкош. Добре се представя и заслужава похвала. По-момичешки стои, неофициален. За мен си е 9/10.

# 93
Много харесвам PR One Million Elixir и се обсъждаше, че имат негови клонинги в Мартинез и в Рефан с номер 405. Някой пробвал ли ги е и има ли база за сравнение кое от тези две предложения е по-добро и по-близко до оригинала?

# 94
Да споделя и аз последните си покупки Simple Smile
Тия дни се сдобих с Q by Dolce & Gabbana Dolce&Gabbana - на Заг Зодиак. Много е красив. Не ми достига сила и трайност, обаче. Може в мен да е проблема, защото преди две седмици изкарах някакъв гаден грип и за ден - два нямах обоняние. Но може и да не е в мен проблема. В Q by Dolce & Gabbana Dolce&Gabbana първият ден усещах ярките цитруси и чак след 10 минути стигах до хелиотропа и мускуса. Този първи ефект си остана там - само в първия ден. Сега веднага след напръскване, директно звучат мускуса и хелиотропа. Което е много красиво само по себе си. Но ми е слабичък парфюма.  Седи като залепен за кожата ми, трябва да си навра носа в нея, за да го усетя. След 2 часа - няма никой. Само при мен ли е така или и при вас?
Сдобих се и с Halfeti Penhaligon's - отново на Заг Зодиак.  Това е...фантастика просто! Камфорово - смолисто начало, плътен, тъмен, разкошен. В сухия остатък прилича на Тосканската кожа на Том Форд. Но аз съм фен повече на смолисто - камфоровото начало.
Не познавам оригиналите на нито един от тия двата парфюма. Но ми харесват и двата. Само проблемът с трайността на първия не ми е ОК.

# 95
  • Варна
НОВОСТИ от Гиза, но най-рано през Октомври:
UNS89 MMM - Autumn Vibes
UNS90 By Kilian - Kologne shield ot protection
UNS91 4711 - Pure breeze of Himalaya
UNS92 Celine - Reptile
M161 Hermes - Terre eau givre
И аз споделям мнението на Hsgrgs1, че само последният ми предизвиква наистина жив интерес.
Доста необичаен избор за аналози, при положение, че излизат толкова интересни хитове от почти всеки бранд.
Но аз съм облагодетелстван от възможността да тествам на място и да минимизирам риска при покупка.

# 96
Супер, чакам с нетърпение МММ 😁😁😁😁

# 97
  • Deutschland
Солар, в Q усещам само мускуса. За, съжаление след като изкарах К вируса съм много зле с обонянието и всичко ми е нетрайно. Така не усещам и този по-дълго от 10 минути. Вчера го тествах сутринта на хлад, усетих и тютюн в него, после мускуса и край. Не знам дали има тютюн в състава или аз се побърках вече. Усещам, че проблема е в мен, но няма какво да направя за съжаление.

Последна редакция: сб, 16 сеп 2023, 23:58 от Фрау С

# 98
  • София
НОВОСТИ от Гиза, но най-рано през Октомври:
UNS89 MMM - Autumn Vibes
UNS90 By Kilian - Kologne shield ot protection
UNS91 4711 - Pure breeze of Himalaya
UNS92 Celine - Reptile
M161 Hermes - Terre eau givre
И аз споделям мнението на Hsgrgs1, че само последният ми предизвиква наистина жив интерес.
Доста необичаен избор за аналози, при положение, че излизат толкова интересни хитове от почти всеки бранд.
Но аз съм облагодетелстван от възможността да тествам на място и да минимизирам риска при покупка.

Хм, очаквах някакви по - топли парфюми, които да сгряват Simple Smile А нещо чисто дамско няма ли да има?

# 99
От къде ги е изкопала Милка тези 😄 супер странни са, явно иска да не предлага масови, няма лошо де, но все повече се убеждавам за мен лично, че нишовата секция изобщо не ми е по вкуса 😄 Може би това есенното ще пробвам.

# 100
Да, аз харесвам изразено женствени парфюми. Тези нови унисекси на Гиза няма да стигнат до мен със сигурност. Рефанци няма ли да правят Ani - nishane

# 101
  • Sofia
Divain имат разкооошен Ani Nishane

# 102
  • BG-DE
Ani Nishane не е ли клонинг на Бакара руж или бъркам 🤔

# 103
Ani Nishane не е ли клонинг на Бакара руж или бъркам 🤔
Не, всъщност нямат нищо общо. Съвсем друго направление е Ани. Аз го имах в оригинал и го размених, но нещо пак ме влече и май ще си взема на Дивайн.

# 104
  • Sofia
Според мен нямат нищо общо.. Ani започва свежо, но после е един такъв шоколадово карамелен, ваниловн със странни нотки, които го правят да не е сладникав. Няма накъртващи захаросани нотки нито болнични асоциации. Страхотен, по-скоро дамски, но и на мъж би стоял добре. Много комплименти събира.

Общи условия

Активация на акаунт