СЪРБИЯ, Белград, Ниш, Златибор и всичко останало…/Тема 3/

• 43 925
  • 632
  •   1
Отговори
# 450
Че кой се изненадва? Просто споделяме.
Налагаше ни се да пътуваме и търсим варианти.

# 451
Току-що погледнах, веселба 😎

Аз моите еднодневни екскурзии до Сърбия, съм ги оставила за след октомври.

# 452
  • софия
Аз не смея да поглеждам. Началото на септември трябва да пътуваме, нямаме избор. Надявам се германските германци да са се върнали от родните си места. Май учебната им година в Германия започва от 1-ви.

# 453
  • София
Аз не смея да поглеждам. Началото на септември трябва да пътуваме, нямаме избор. Надявам се германските германци да са се върнали от родните си места. Май учебната им година в Германия започва от 1-ви.
Надявай се! Joy

Нямат официален първи учебен ден като у нас. Различните провинции започват по различно време и май в различните години се редуват. Някои започват още в средата на август, други през септември. Може да бъркам, но при тези августовските, през октомври вече е започнала есенната ваканция и затова на 1 октомври  беше пълно с "европейци" с деца в ученическа възраст тръгнали към Турция. Joy

# 454
До края на септември се превлачат на групи. По-малко са, но ако уцелиш някоя група....

# 455
  • софия
Каквото такова. Уж европейци, уж добре уредени, а продължават да се придвижват като в 19. век.

# 456
  • София
Днес поглеждали ли сте камерите на Калотина/Градина от Сърбия към България? Joy Страшно е! Joy
По-страшни са ми неадекватно поставените ти хилещи се емотикони на просто зададени въпроси. Дори не разбирам защо си ме цитирала.

На 9 август ще заминем за една нощувка до Пирот. Направо през Стрезимировци и в двете посоки. Пък ако се наложи да чакаме - нямаме спешна работа, освен ходене на кръчма вечерта.

# 457
  • София
Дори не разбирам защо си ме цитирала.
Защото си писала, че миналата година сме те отказали, но тази непременно ще отидеш.

Мога само да цитирам служителя на границата, който ни попита какво сме правили в Сърбия. Тъй като отговорихме, че сме били до Капица, за да хапнем, отговорът беше: "Струваше ли си за едното ядене да чакате с часове?". Ами, не! Не си струваше. Но и ние искахме да отбележим рожден ден, който се вгорчи заради пропилените часове и нерви. А уж цели 2 седмици преди това наблюдавахме на камерите какво е положението и ни се стори, че вече е спокойно. Преди да тръгнем пак погледнахме.

Дано през Стрезимировци да е спокойно и да не чакате като нас!

Последна редакция: пн, 14 юли 2025, 14:14 от Таня67

# 458
Снощи се прибраме от Гърция и по тяхната магистрала която излиза на Кешан има много Белгийски, Немски и учудващо за мен Унгарски Забрадки. Миналата година направихме грешката след почивка в Гърция да отскочим до Кешан --до бой се стигна на магистралата и така и не минах границата.

# 459
Може ли навсякъде в Белград да се плаща с карта Револют?
И още с паспорт или лична карта се пътува?

Последна редакция: пн, 14 юли 2025, 17:20 от monii

# 460
Може с лична карта.

# 461
Може ли навсякъде в Белград да се плаща с карта Револют?
И още с паспорт или лична карта се пътува?

Може. Щом в Пирот плащахме с Револют, то в столицата несъмнено.

# 462
Току-що погледнах, веселба 😎

И аз така Simple Smile

Аз моите еднодневни екскурзии до Сърбия, съм ги оставила за след октомври.

# 463
Според уеб камерите в момента на Калотина е голяма навалица. На Връшка Чука има малка колона май само на излизане от България, в другата посока за насам сякаш няма никой.

Аз искам да попитам дали е по-добре да отидем с туристическа агенция до Пирот и Ниш? За двата града в Интернет ни излизат еднодневни турове по 70 лева на човек, това включва не само автобусния превоз, но и екскурзовод на български за Ниш и Пирот. До само един от двата града с автобус с някоя компания тип Юнион Ивкони отиване и връщане излиза що-годе пак толкова, а естествено няма да има включен екскурзовод.

Досега не сме ходили с туристическа агенция никъде, но не искаме да стане като с автобуса до Солун, в който имаше ромки, отиващи на гастрол из Гърция и които не спряха да дърдорят на висок глас, освен това бихме искали да избегнем легендите за връчване на стекове с цигари, които ставали при тези автобусни компании. Ако някой е пътувал с Ниш Експрес или някоя друга компания като Фликс бус какъв тип пътници се превозват и наистина ли има такива глупости или са митове и легенди?

Разбира се, ще изчакаме до есента.

# 464
Утре се прибираме към БГ и имаме колебания дали да минем през Връшка чука/ не сме минавали оттам и не знаем как е пътя/ или през Калотина/ не ми се мисли как ще е утре/...
Моля пътувалите тези дни ако им е възможно да се включат за съвет.

Общи условия

Активация на акаунт